Studentsamarbete

Är du student och nyfiken på hur det är att arbeta i fastighetsbranschen? Inom Diös Fastigheter har vi medarbetare med olika profiler, utbildningsnivå och kompetensområden. Vi arbetar med fastighetsförvaltning, ekonomi, finans, energioptimering, kommunikation, personalavdelning och mycket annat. Vi samarbetar gärna med dig som student och kan erbjuda flera olika möjligheter till praktik och examensjobb med konkreta arbetsuppgifter.

- Vi är omkring 150 anställda och ett relativt stort börsnoterat företag men ändå lite anonyma för många. En del i vårt engagemang kring studenterna är att visa upp Diös som en attraktiv arbetsgivare och höja intresset för oss. En annan del är att ge studenterna en möjlighet att få in en fot hos oss genom att skriva uppsats eller göra praktik hos oss, säger Annie Skoglund, HR-generalist vid Diös Fastigheter.

Utbildning är en viktig faktor för tillväxt

På universitets- och högskoleorterna sker inflyttning, befolkningen är yngre och branschbredden större. Det är viktiga tillväxtfaktorer även för oss på Diös Fastigheter. För oss handlar det om tillväxt, kompetensförsörjning och att ta ett aktivt ansvar för få in fler unga på arbetsmarknaden.


Praktikplats - Kommunikation

Just nu kan vi erbjuda dig som utbildar dig inom kommunikation och PR praktikplats på vår kommunikationsavdelning vid huvudkontoret i Östersund. Du kommer under din praktikperiod att vara en del av kommunikationsavdelningen och få möjlighet att arbeta med evenemang, digitala kanaler, press, investor relations, projekt, varumärke och annat löpande arbete.

Kravprofil

Vi söker dig som har gått minst ett år på program som Grafisk design och kommunikation eller Information och PR. Du bör ha en nyfikenhet och vilja att arbeta brett inom kommunikationsområdet. Praktikplatsen är placerad på vårt huvudkontor i Östersund.

Ansökan

För att söka praktikplatsen skickar du din CV och ett personligt brev till oss. Ange när din praktikperiod är och vad du har för målsättning med din praktikperiod.

Ansökan praktikplats

Har du frågor om praktikplatsen, kontakta gärna:

Business Academy Östersund

Vill du fördjupa dina kunskaper, bredda ditt kontaktnät och därmed öka din konkurrenskraft på arbetsmarknaden?

Läs mer om Business Academy

Fastigo: Första studentmedarbetaren i privat sektor anställd i Östersund

I dagarna påbörjar den första studentmedarbetaren i privat sektor sin anställning. Ekonomistudenten Sandra Olsson kommer att jobba 8 timmar i veckan på fastighetsbolaget Diös Fastigheter i Östersund. Hon är först ut att anställas under det nya avtalet, som ska underlätta för studenter att få in en fot på arbetsmarknaden.

– Som studentmedarbetare kan jag kombinera studierna med att få relevant arbetslivserfarenhet och kontakter som kan vara avgörande när jag ska söka mitt första jobb. Jag får helt enkelt in en fot på arbetsmarknaden redan när jag pluggar, säger Sandra Olsson, som läser fjärde året på ekonomiprogrammet vid Mittuniversitetet.

Läs hela artikeln på Fastigo.se