BRF Årummet Falun

I mitten av november kommer vi att påbörja försäljningen av 19 lägenheter i BRF Årummet, i hjärtat av Falun.
Mäklare är Svensk Fastighetsförmedling i Falun.

Läs mer om projektet här.

BRF Årummet, Falun

I hjärtat av Falun

Vi erbjuder 19 unika lägenheter i hjärtat av Falun, med utsikt över Faluån. Ett unikt attraktivt läge i skärningspunkten mellan Dalarnas Museum, bion vid Fisktorget och Stora Torget, ovanpå Falangallerian, i hjärtat av Falun med närhet till butiker, kultur, restauranger och andra servicetjänster.

Alla lägenheter har generösa ljusinsläpp samt terrasser eller balkonger mot Falugatan och/eller Östra Hamngatan. Till lägenheterna hör en innergård, som bara bostadsrättsföreningens medlemmar har tillgång till.

Inspirationen till huset kommer från den angränsande Falanbiografen med sin stilrena funktionalism. Biohusets höga trapphustorn och takterrassen med sitt runda smidesräcke får en pendang i det nya husets uppstickande hörnvåning mot ån. Utformningen av balkong- och terrassräcken knyter an och biohuset får en nutida fortsättning, som utgör en naturlig och passande avslutning på kvarteret. Det soliga läget och utsikten mot ån ger fina förutsättningar för ett unikt, centralt boende. För dig som vill ha ett boende med modern inredning, klok planering och gångavstånd till Faluns centrum.

Inflyttning är beräknad till våren 2019.

 

Ljusa lägenheter med sköna uteplatser

De lägenheter som planeras att byggas är i huvudsak 3:or, men det kommer även att finnas 2:or och möjliga 4:or i fastigheten. Storlekarna på lägenheterna ligger på mellan 56 till 116 kvm. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum ger en ljus och luftig känsla. Samtliga lägenheter har balkonger eller terrasser, en del av lägenheterna åt flera håll. Materialvalen är högkvalitativa med ekparkett på golven, kakel och klinker i badrummen, köks- och badrumsinredning av välkänt kvalitetsmärke. Entrén till huset är från Falugatan.

Falugatans och Årummets ombyggnation hösten 2017 innebär att du bor vid ett nydanat torg med trafik på gåendes villkor, alldeles vid Faluån. Du har största närhet till stadskärnans 200 butiker, kultur, restauranger och caféer. Mer centralt kan du inte bo.

I det uppvärmda garaget på Fisktorget har du tillgång till parkering för bilen (extra månadsavgift). Rymligaförrådsutrymmen och cykelparkering finns också i anslutning till garaget.

Miljöklassat och energisnålt

Låga driftskostnader

Brf Årummet i Falun byggs med inriktning mot miljöklass Silver. Huset platsbyggs med putsad fasad och balkongräcken av aluminium med glasade fronter.

Lägenheterna värms med fjärrvärme, eftersom det innebär låga kostnader för uppvärmning, mindre arbetsinsatser och en bättre miljö. Fjärrvärme kostar mindre än många andra uppvärmningsmetoder, använder ett driftsäkert, slutet system och är ett mycket bra miljöval. Värmen bärs ut via vattenburna radiatorer. Ventilation sker genom mekanisk till och frånluft med återvinning. I anslutning till entrén finns en välplanerad sopsortering.

Huset är byggt med dagens höga krav på energieffektivitet och låga driftskostnader vilket bäddar för en god totalekonomi för föreningen.

BRF Årummet Falun

Arkitekterna bakom

BRF Årummet – Ett stilfullt hus med högkvalitativ känsla.

Arkitekterna bakom

Världsarvsstaden Falun

Falun

Falun är en världsarvsstad med sin unika kultur- och naturmiljö och ligger mitt i Dalarna, ett par timmar från fjällen och ett par timmar från Stockholm.

Världsarvsstaden Falun