Malin Runberg - stadsutvecklingsstrateg

Fastighetsekonomen Malin Runberg utvecklar framtidens städer

Malin Runberg, den sportintresserade tvåbarnsmamman från Östersund, satt en vanlig dag på sitt jobb som mark- och exploateringsingenjör på Östersunds kommun när tjänsten som uthyrare på Diös dök upp. Några dagar senare sökte hon tjänsten och i början av 2015 påbörjade hon sin karriär inom Diös som är ett av Sveriges största fastighetsbolag. Som person beskrivs Malin som lyhörd, kompetent och omtänksam. Hon är både fart- och höjdrädd vilket innebär att den enda hastigheten som hon uppskattar är i jobbet. Tack vare hennes nyfikenhet på stadsutveckling och kompetens inom förändringsarbetee rekryterades Malin, efter ett år som uthyrare, till affärschef för Åre och Östersund. 

- Jag trivdes fantastiskt bra i den rollen. Det var utmanande och roligt och jag fick möjligheten att utvecklas både som chef och människa. Jag kommer alltid se tillbaka på den tiden som enormt positiv. Jag hoppas mina kollegor håller med, säger Malin och skrattar. 

År 2000 tog Malin fastighetsekonomexamen vid Kungliga Tekniska Högskolan. Efter studierna följde många lärorika år inom fastighetsbranschen där hon arbetat med allt ifrån transaktioner till fastighetsjuridik. 

 I takt med att fastighetsbranschen utvecklades och Diös kom att positionera sig som stadsutvecklingsbolag under 2016 expanderade bolaget och tjänster som stadsutvecklingsstrateg, projektledare och projektchef skapades. När Malin fick erbjudandet att axla rollen som stadsutvecklingsstrateg tvivlade hon inte.

- Jag brinner för de strategiska utvecklingsfrågorna och vill kunna göra skillnad. Fastighetsbranschen är i många avseenden konservativ och behöver den här typen av framåtsträvande tjänster som kan driva på utvecklingen i takt med att samhället i stort växer och utvecklas. Att jobba på Diös är självklart för mig då det är ett aktivt bolag med högt tempo och extremt kompetenta personer bakom spakarna. Jag är stolt över vad vi åstadkommit och ser mycket fram emot kommande åren som kommer sätta stort avtryck i bolagets historia, säger Malin.

Hennes nya roll innebär att hon, tillsammans med sitt team, strategiskt ska utveckla innehållet i våra stadskärnor och skapa framtidens attraktiva platser där människor vill leva, mötas, äta och shoppa på. 

- Diös går verkligen i bräschen för den här typen av stadsutveckling. Jag är enormt taggad på att få vara en del av något stort vi kommer skapa under många år framöver, säger Malin. 

Förutom att utveckla de tio prioriterade städer Diös är aktiva i umgås Malin gärna med sin man och två söner på 11 och 15 år. Familjens stora intresse är sport och fritiden tillbringas mestadels runt fotbollsplaner runt om i Östersund med omnejd. 

 

Malin talar på invigningen av Östersunds nya mötesplats Norra Station december 2018.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng