Mats Dunder - energioptimerare

I byn Stöcke söder om Umeå hittar vi tvåbarnspappan och energioptimeraren Mats Dunder. Med sin med sin kompetens och nyfikenhet till ny teknik och digitalisering ser Mats till att Diös hyresgäster får ett så bra inomhusklimat som möjligt. Att arbeta med kreativa lösningar och driva projekt är något som ingår i Mats vardag för att på så sätt minska både Diös energianvändning och klimatavtryck.

Mats började arbeta på Diös som teknisk förvaltare 2015 och två år senare bytte han till sin nuvarande roll, energioptimerare. Med sitt stora driv och sin positivitet axlar Mats rollen som energioptimerare utan några som helst problem.  När han inte jobbar kan vi hitta Mats i en husbil genom Europa eller i stugan i Seskarö i Norrbotten med familjen, och om han får tid över så grottar han sig gärna ner i allt som har med aktiehandel att göra.

-  Diös som arbetsgivare ger mig möjligheten att vara med och förändra och förbättra bolagets energiarbete som att det vore min egen verksamhet. Att tänka nytt och utanför boxen är något som uppmuntras. Kulturen öppen, det är högt i tak och vi har det väldigt roligt tillsammans, säger Mats.

I rollen som energioptimerare ser Mats till att optimera Diös fastigheter så bra som möjligt och den ena dagen är inte den andra lik. Mats ansvarar över att allt fungerar som de ska med värme/kyla och ventilation och han fungerar även som ett stöd till fastighetsteknikerna i energifrågor samt styr- och reglerteknik. Mats hjälper Diös och hyresgästerna att nå en så låg miljö-och klimatpåverkan som möjligt. 

-  Det bästa med mitt yrke skulle jag säga är möjligheterna att hela tiden förbättra våra fastigheter med ny modern teknik som både minskar vår miljöpåverkan och gör driften enklare och mer energieffektiv. Om fem år är jag övertygad om att vi ligger i framkant när det gäller smarta energilösningar, geolösningar, solceller och kanske någon vätgasanläggning med bränsleceller. Det vore häftigt, säger Mats.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng