Business Academy Mittuniversitetet

Business Academy är ett traineeprogram för ekonomistudenter på Mittuniversitetet i Östersund. Programmet ger studenterna en möjlighet att etablera ett kontaktnät bland företag i Östersund som kan vara framtida arbetsgivare samtidigt som företagen kan vara med och bidra till framtida kompetensförsörjning. Tanken är att studenterna ska få en större förståelse för hur en ekonomiavdelning fungerar samt prova på olika typer av arbetsuppgifter. Diös är med i denna satsning tillsammans med Östersunds kommun och fyra andra företag, Swedbank, Inlandsinnovation, Persson Invest och Deloitte.

Sandra Nässén – Från student till anställd.

Sandra deltog i Business Academy under sitt tredje år på Ekonomprogrammet. Under hösten 2016 och våren 2017 var hon på Diös en dag i veckan. Under den tiden fick hon prova på olika arbetsuppgifter inom ekonomi på företaget. Sedan hon tog examen har Sandra arbetat heltid på Diös med fastighetsvärdering och leverantörsreskontra.

Kan du beskriva din tid på Diös?

Väldigt rolig och lärorik! Jag blev väl bemött av alla på kontoret när jag kom hit som student. Först fick jag en introduktion om företagets olika funktioner vilket gjorde att jag tidigt fick lära känna företaget. Det gav en bra helhetsbild över företaget och vad Diös stod för.

Jag tycker att Diös utnyttjade min traineeperiod på ett bra sätt, jag fick känna mig som en tillgång, prova på många arbetsuppgifter och se många olika delar av företaget. Jag fick chansen att vara både på huvudkontoret och på ett av affärsområdena. Jag fick chansen att visa framfötterna och lära mig väldigt mycket om hur det är att arbeta på ett börsnoterat företag.

Programmet var jättebra, jag fick skapa ett kontaktnät och en möjlighet att se hur ett företag arbetar med det jag studerat. Det ledde också till extrajobb och till den anställning jag har idag. Diös är en bra arbetsgivare där jag tror att det finns utrymme för mig som anställd att utvecklas och växa.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng