BRF Årummet Falun

På bästa adress i centrala Falun har vi skapat Brf Årummet som består av 19 bostadsrätter med utsikt över Faluån eller city. Ett unikt attraktivt läge i skärningspunkten mellan Dalarnas Museum, bion vid Fisktorget och Stora Torget. Här bor du mitt i staden och tar dig snabbt till någon av stadens 200 butiker, restauranger, kaféer eller kulturliv. Brf Årummet bidrar till liv och rörelse i stadskärnan och är en del av vår strategi om stadsutveckling.

Bostadsrätter

På ett attraktivt läge i hjärtat av Falun finns brf Årummet. En helt ny bostadsrättsförening med närhet till allt. Här finns 19 bostäder i varierande storlekar mellan 56 och 116 kvadratmeter. 

Kvarteret

Brf Årummet i Falun ligger mycket centralt på Falugatan, med absolut närhet till stadskärnans cirka 200 butiker, restauranger, kaféer och kulturliv. Samtiga bostadsrätter har balkong eller terass samt tillgång till uppvärmt garage på Fisktorget. 

Snabbfakta

Vad: modern bostadsrättsförening med bästa läge i Falun
Vem: Diös 
Byggstart: april 2018
Tillträde: juni 2019
Miljö: inriktning mot miljöbyggnad Silver
Energieffektivitet: Klimatsmart fjärrvärme från Falu Energi & Vatten som är märkt med Bra Miljöval, vilket ofta kallas för "världens tuffaste miljömärkning.
Arkitekt: Tirsén & Aili Arkitekter och Mondo Arkitekter
Utbud: Bostadsrätter med restaurang och systembolag på entréplan. Ett stenkast till stadens utbud av restauranger och shopping.
Pressmeddelande: Klicka här.

FAQ

Kort om projektet:
Brf Årummet är en centralt belägen bostadsrättsförening i Falun city. Med utsikt över Faluån tillskapades 19 bostäder med modern inredning och klok planering i hjärtat av centrum. Majoriteten av lägenheterna är treor som kompletteras med ett antal tvåor och fyror. Samtliga bostadsrätter har balkong eller terrass samt tillgång till uppvärmt garage på Fisktorget. På bottenplan finns det, förutom ett systembolag, en italiensk restaurang vid namn Basta. Bostadsägarna kommer att ha närhet till nöjesliv, butiker, kultur och andra servicetjänster som Falun har att erbjuda.

Varför satsar vi på brf Årummet?
Det finns en konstant efterfrågan på modernt boende i centrum av både hyresgäster och marknaden i stort. Med smart stadsutveckling som strategi har vi som mål att skapa inspirerande stadskärnor i våra prioriterade städer. Genom att aktivt utveckla och förvalta fastigheter skapar vi tillväxt och innehåll som gör platserna attraktiva att bo och verka i. Falun är en stark stad som vi tillsammans med kommunen och andra aktörer strävar efter att utveckla till sin fulla potential.

Hur ser hållbarhetstänket ut kring byggnationen av fastigheten?
Brf Årummet byggdes med inriktning mot Miljöbyggnad silver, vilket innebar att fastigheten genomgick 15 kontrollpunkter som alla ställer krav på energi, inomhusmiljö och material. Varje miljöbyggnadscertifiering granskades av oberoende specialister som säkerställde att kraven uppfylldes. Lägenheterna har klimatsmart fjärrvärme från Falu Energi & Vatten som är märkt med Bra Miljöval, vilket ofta kallas för "världens tuffaste miljömärkning.

När är bostadsrätterna klara för inflytt?
I början av 2019 påbörjades färdigställandet av bostadsrätterna invändigt med fokus på innerväggar och inredning. Samtidigt, påbörjades färdigställandet av den yttre fasaden. Bostadsrätterna stod klara för inflyttning i mitten av juni 2019.

 

För mer information vänligen kontakta
Mats Eriksson, projektchef, Diös 
Telefon: 010-470 95 13
E-post: mats.eriksson@dios.se

Lisa Söderberg, innehållsansvarig, Diös
Telefon: 010-470 95 12
E-post: lisa.soderberg@dios.se

 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng