BRF Årummet Falun

På bästa adress i centrala Falun bygger Diös Brf Årummet som består av 19 bostadsrätter med utsikt över Faluån eller city. Ett unikt attraktivt läge i skärningspunkten mellan Dalarnas Museum, bion vid Fisktorget och Stora Torget. Här bor du mitt i staden och tar dig snabbt till någon av stadens 200 butiker, restauranger, kaféer eller kulturliv.

Bostadsrätter

På ett attraktivt läge i hjärtat av Falun finns snart Brf Årummet klart. Här finns 19 bostäder i varierande storlekar mellan 56 och 116 kvadratmeter. 

Kvarteret

Brf Årummet i Falun ligger mycket centralt på Falugatan, med absolut närhet till stadskärnans cirka 200 butiker, restauranger, kaféer och kulturliv. Samtiga bostadsrätter har balkong eller terass samt tillgång till uppvärmt garage på Fisktorget. 

Snabbfakta

Vad: En modern bostadsrättsförening med bästa läge i Falun
Vem: Diös 
Byggstart: April 2018
Tillträde: Juni 2019
Miljö: Brf Årummet byggs med inriktning mot miljöbyggnad Silver
Energieffektivitet: Klimatsmart fjärrvärme från Falu Energi & Vatten som är märkt med Bra Miljöval, vilket ofta kallas för "världens tuffaste miljömärkning.
Arkitekt: Tirsén & Aili Arkitekter och Mondo Arkitekter
Utbud: Bostadsrätter med restaurang på entréplan
Mäklare och försäljning av bostäderna: Svensk Fastighetsförmedling
Pressmeddelande: Klicka här.

För mer information vänligen kontakta


Mikael Hedh, affärschef, Diös
Telefon: 010-470 97 50
E-post: mikael.hedh@dios.se

Åsa Svedjetun, projektledare, Diös
Telefon: +46 70 342 22 55
E-post: asa.svedjetun@dios.se

Joakim Folkesson, mäklare, Svensk Fastighetsförmedling
Telefon: +46 70 279 80 12
E-post: joakim.folkesson@svenskfast.se
För att komma till Brf Årummets försäljningssida, klicka här. 

 

FAQ

Kort om projektet:
Brf Årummet är en centralt belägen bostadsrättsförening i Falun city. Med utsikt över Faluån byggs 19 bostäder med modern inredning och klok planering i hjärtat av centrum. Majoriteten av lägenheterna är treor som kompletteras med ett antal tvåor och fyror. Samtliga bostadsrätter har balkong eller terrass samt tillgång till uppvärmt garage på Fisktorget. På bottenplan finns det, förutom ett systembolag, en italiensk restaurang vid namn Basta. Bostadsägarna kommer att ha närhet till nöjesliv, butiker, kultur och andra servicetjänster som Falun har att erbjuda.

Varför satsar vi på brf Årummet?
Det har under en tid funnits efterfrågan på modernt boende i centrum av både hyresgäster och marknaden i stort. Med smart stadsutveckling som strategi har vi som mål att skapa inspirerande stadskärnor i våra prioriterade städer. Genom att aktivt utveckla och förvalta fastigheter skapar vi tillväxt och innehåll som gör platserna attraktiva att bo och verka i. Falun är en stark stad som vi tillsammans med kommunen och andra aktörer strävar efter att utveckla till sin fulla potential.

Hur ser hållbarhetstänket ut kring byggnationen av fastigheten?
Brf Årummet byggs med inriktning mot Miljöbyggnad silver, vilket innebär att fastigheten genomgår 15 kontrollpunkter som ställer krav på energi, inomhusmiljö och material. Varje miljöbyggnadscertifiering granskas av oberoende specialister som säkerställer att kraven uppfylls. Lägenheterna kommer att ha klimatsmart fjärrvärme från Falu Energi & Vatten som är märkt med Bra Miljöval, vilket ofta kallas för "världens tuffaste miljömärkning.

När är bostadsrätterna klara för inflytt?
I början av 2019 påbörjades färdigställandet av bostadsrätterna invändigt med fokus på innerväggar och inredning. Samtidigt, påbörjades färdigställandet av den yttre fasaden. Bostadsrätterna väntas vara klara för tillträ de i juni 2019.

Finns det lediga lägenheter kvar i brf Årummet?
Försäljningen av lägenheterna har gått snabbare än vi trodde och för närvarande finns det endast en lägenhet kvar. Det är en trea på 79kvm med en hyra på 4410 kr/månad. Utgångspriset ligger på 2 495 000 kronor. För mer information kontakta Svensk fastighetsförmedling i Falun.

Vi har haft två visningar för de blivande bostadsrättsägarna med positiv respons. Den 22 februari kommer det att ske en sista visning innan byggnationen färdigställs i sommar.

Vilka aktörer är inblandade i projektet?
Fastighetsägare:
Diös.
Byggnadsarkitekter: Tirsén & Aili Arkitekter och Mondo Arkitekter
Mäklare och försäljning av bostäder: Svensk fastighetsförmedling
Totalentreprenör: PEAB

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng