Case
31 jan 2018

Åre Bike Festival, Fjällmaraton och Åre Business Forum

Åre Bike Festival och Fjällmaraton är två event som i hög grad stärker Åre som ort. Vi är samarbetspartner till de två eventen. Sommarmånaden juli inleds med Åre Bike Festival och avslutas med Fjällmaraton. Vi är också presentation partner till Åre Business Forum, viket vi har varit sedan starten 2010.

ÅBF är Nordens motsvarighet till Davos - med fokus på affärer, tillväxt, investeringar och nya kontakter.

- Vi vill vara med och bidra till tillväxt och utveckling i Åre. Detta är goda exempel på det fantastiska entreprenörskap som finns i Åre och som bland annat bidrar till att destinationen blir en mötesplats året runt. Där vill vi vara med. Vi startar våren med ÅBF sen kommer sommaren med cykling och avslutar den med löpning. Och självklart närvarar vi på plats, säger Malin Runberg, affärschef Åre/Östersund, Diös.

Åre Bike Festival arrangeras den 5-9 juli, för åttonde året i ordningen. Det är Norra Europas största cykelfestival och den gästas varje år av ett antal stora namn inom mountainbike-världen. Under festivalveckan anordnas en rad olika lopp, bland annat Åre Enduro och Midnattscykling, samt en internationell filmtävling.

Fjällmaraton arrangeras den 29 juli-5 augusti. Löpartävlingen pågår i en hel vecka med totalt åtta lopp, för allt från nybörjare till elit. Antalet anmälningar ökar varje år, men för att inte slita för mycket på fjällterrängen och värna om tävlingens atmosfär delas veckan upp i fler tävlingar istället för att öka antalet löpare i lördagens huvudlopp.

Läs mer om de eventen här:

http://arebikefestival.com/

http://fjallmaraton.se/

http://arebusinessforum.se/

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng