Case
07 dec 2017

E-Hälsocentrum i Östersund

Med fokus på digitalisering av vård och omsorg.

Nu invigs det unika samarbetet mellan privata företag och offentlig verksamhet genom E-hälsocentrum i Östersund. Syftet är att tillsammans utveckla idéer och tjänster för digitalisering av vård och omsorg i Jämtland och Härjedalen. Adressen är kvarteret Läkaren i hjärtat av staden och fastighetsägaren Diös har, tillsammans med Region Jämtland Härjedalen, under året utvecklat lokalerna för att möjliggöra en kreativ arbetsmiljö med flexibla arbetsplatser.

Bakom E-hälsocentrum står i huvudsak tre aktörer – Region Jämtland Härjedalen, Östersunds kommun och Sigma. Diös står för utvecklade lokaler på 800 kvadratmeter mitt i staden. I E-hälsocentrum kommer Sigma att ha sitt kontor tillsammans med ett antal medarbetare från Region Jämtland Härjedalen och Östersunds kommun. Dessutom hyrs arbetsplatser ut för både kortare och längre tid till företag med fokus på digitalisering av vård och omsorg.

- Det känns fantastiskt att få vara med och möjliggöra satsningen på E-hälsocentrum mitt i Östersund, säger Malin Runberg, affärschef, Diös Åre/Östersund.

Att skapa ett kreativt centrum för utveckling av digitala tjänster inom vården är en bra framtidssatsning och ligger helt i linje med vår strategi kring stadsutveckling

- Medborgarna förväntar sig att vården ska digitaliseras på samma sätt som andra branscher redan har digitaliserats. Vi bor glest med stora avstånd, vi blir allt äldre och önskar tillgång till vård och omsorg nära hemmet. Det är en bra miljö för att testa innovationer och kunna erbjuda jämlik vård., säger Ann-Marie Johansson, styrelseordförande, Region Jämtland Härjedalen.

Ambitionen är att E-hälsocentrum långsiktigt ska bli ett naturligt nav för utvecklingsprojekt inom hälso- och sjukvården i Jämtland och Härjedalen och att det ska utvecklas över tid.

Mer info om E-hälsocentrum: www.e-halsocentrum.se

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng