01 april 2021

Nytt restaurangkoncept i centrala Sundsvall

Sommaren 2021 öppnar entreprenörsduon Jonas Hamlund och Tord Budenberg upp dörrarna till ett helt nytt brasserie- och cocktail-inspirerat koncept på Storgatan i Sundsvall. Modern design, öppen planlösning och tidlös inredning ska bidra till upplevelsen av extravagans som möter enkelhet. Vi utvecklar lokalerna inför öppning i juli.

Jonas Hamlund och Tord Budenberg ligger bakom ett flertal välkända restaurangkoncept i centrala Sundsvall, däribland Bloco och PingPong. Sprunget ur bilden av Sundsvall som hamnstad kommer fokus i den nya satsningen ligga på råvaran i allmänhet, och fisk och skaldjur i synnerhet.

– Det nya konceptet kommer att rama in torget och Sundsvalls gågata och bidra till att fylla staden med ännu mer liv och rörelse. Det är alltid inspirerande att jobba med eldsjälar och konceptutvecklare som Jonas och Tord, och vi ser mycket fram emot att leva nära dem i deras fortsatta resa, säger Maryanne Karlsson, förvaltare Diös Sundsvall.

I utvecklingen av lokalen kommer klassiska detaljer att framhävas och kombineras med trendiga inslag för en modern tolkning av ett traditionellt brasserie. Konceptet, vars namn ännu inte är bestämt, kommer också erbjuda försäljning av färska råvaror över disk.

– Det är en ära att få upptäckta, utveckla och restaurera denna fantastiska lokal.
Jonas Hamlund och Tord Budenberg

– Nyckelord som hamnstad, schweizeri & salong, cocktails & chark, chablis & champangne och Provence goes Norrland är det som legat till grund för konceptet - som vanligt blandat med opretentiös och öppenfamnad service. Med ett solläge och uteservering som heter duga förväntar vi oss inget annat än en magnifik sommar i sus och dus, säger Jonas Hamlund och Tord Budenberg, ägare av det nya konceptet.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng