Pressrum

GÅ TILL VÅRT MEDIEARKIV

VÅR PRESSKONTAKT

 
Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 13 jul
  Diös och NP3 gör bytesaffär i Gävle

  Diös och NP3 gör en bytesaffär i Gävle. Syftet är att ytterligare stärka närvaron i respektive geografiska fokusområden. Diös köper 5 centrala samhällsfastigheter av NP3 och NP3 köper 13 industri- och bygghandelsfastigheter av Diös. Tillträde sker per den 3 september 2018.

 • 6 jul
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-juni 2018

  Förvaltningsresultatet fortsätter att stärkas genom ökade hyresintäkter och effektiv förvaltning. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 91 procent för perioden och belåningsgraden förbättras till 55,8 procent. Fastighetsvärdet överstiger nu 20 mdr.

 • 6 jul
  Diös hyr ut till nygamla varumärkesbutiken Kharma i centrala Sundsvall

  Det är nu klart att modebutiken Kharma öppnar igen med nytt koncept och i nya lokaler, på Storgatan 25-27 i centrala Sundvall. Fastighetsägaren Diös håller just nu på att färdigställa lokalerna till att bli en inspirerade och modern butik. Öppning är beräknad till 24 augusti.

 • 5 jul
  Diös förstärker sin organisation kring stadsutveckling

  Diös förstärker och tydliggör sin organisation kring stadsutveckling och inrättar två nya roller. Malin Runberg blir ansvarig för strategier inom stadsutveckling och Andreas Eriksson blir ansvarig för nya affärer. De tillträder sina nya roller den 1 september.  

 • 4 jul
  Diös hyr ut ytterligare lokaler till Nordens Teknikerinstitut i Sundsvall

  Från och med höstterminen 2018 utökar Nordens Teknikerinstitut, NTI-gymnasiet, med större lokaler på Kyrkogatan mitt i Sundsvall.  Expansionen bygger på behovet av fler platser för fler elever. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna under sommaren med föreläsningsrum och datorsal, för att stå färdiga för inflyttning i augusti.

 • 29 jun
  Diös hyr ut lokaler till Internationella Engelska Skolan i Luleå

  Nu är det klart att Internationella Engelska Skolan etablerar sig i Södra Hamn i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös påbörjar ombyggnationen av lokalerna i augusti som kommer att stå färdiga för inflyttning till höstterminen 2019. Skolan är fördelad på fyra våningsplan och ligger i kvarteret Stören. Förutom undervisningsrum skapas bland annat en modern gymnastikhall och en attraktiv skolgård.

 • 28 jun
  Diös köper central fastighet i Umeå

  Diös förvärvar en kommersiell fastighet på Vasagatan 12, i centrala Umeå och utökar därmed sitt befintliga bestånd i kvarteret Vale. Säljare är Balticgruppen och det underliggande fastighetsvärdet uppgår till 70 miljoner kronor. Datum för tillträde är idag, den 28 juni 2018.

 • 19 jun
  Diös och Nordic Choice Hotels bygger hotell i centrala Umeå

  Diös har tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om att bygga ett Clarion-hotell med bästa läge i centrala Umeå. Hotellet kommer att byggas i kvarteret Magne på Storgatan 38 och skapar en helt ny mötesplats i stadskärnan. Hotellprojektet är ritat av arkitektbyrån Krook & Tjäder, som ligger bakom ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

 • 15 jun
  Entreprenadföretaget VTG flyttar in i Diös lokaler i expansiva området Norra Kajen i Sundsvall

  I dagarna flyttar entreprenadföretaget VTG in i helt nya lokaler på Lagergatan 14 i Norra Kajen i Sundsvall. Området är under expansion med fler företagsetableringar, bostadsbyggande och grönområden. VTGs flytt till Norra Kajen är del av fastighetsägaren Diös stadsutvecklingsstrategi för Sundsvall och innebär att aktuell fastighet nu är fullt uthyrd.

 • 14 jun
  Diös utvecklar lokaler till nya etableringen av Espresso House i centrala Mora

  Nu är det klart att Espresso House etablerar sig på Kyrkgatan 18 mitt i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna med kaffekedjans nya koncept att stå klart till inflyttningsdatum den 1 oktober. Espresso House etablering är också del av Diös utvecklingsplaner för Mora centrum.

 • 8 jun
  Loppiskonceptet Shoppis öppnar ny butik i Birsta, utanför Sundsvall

  Nu är det klart att hyllade loppiskonceptet Shoppis öppnar ytterligare en butik och denna gång i Birsta, strax utanför Sundsvall. Fastighetsägaren Diös moderniserar nu lokalerna till att stå färdiga till inflyttning i början av hösten.

 • 29 maj
  Ny affärschef för Diös i Gävle

  Den 1 juni tillträder Jennie Nyblom som ny affärschef för Diös i Gävle. Hon har tidigare jobbat som förvaltare i bolaget och kommer från och med nu, genom fortsatt fokus på stadsutveckling, leda hela teamet i Gävle. Tidigare affärschef Anders Hedström kommer att finnas kvar i rollen som förvaltare.

 • 25 maj
  Diös hyr ut nya lokaler till Jernhusen mitt i centrala Sundsvall

  Jernhusen flyttar in i nya lokaler på Köpmangatan mitt i centrala Sundsvall, med närhet till tåg och kollektivtrafik. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu det nya moderna och yteffektiva kontoret att stå klart för inflyttning under juli månad.

 • 17 maj
  IT-företaget Koneo flyttar in i nya moderna lokaler i Metropol i Sundsvall

  I början av oktober flyttar IT- och dokumentlösningsföretaget Koneo in i nya moderna och attraktiva lokaler i företagshuset Metropol i Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu det nya kontoret till att bli en attraktiv arbetsplats med kreativa ytor, ljusa färger och optimerad planlösning.

 • 15 maj
  Diös inviger storskalig solcellsanläggning i Sundsvall

  Från och med nu kommer fastigheten Metropol, på Norrmalm i Sundsvall delvis att drivas på hållbar energi från den nyinstallerade solcellsanläggningen på fastighetens tak. Fastighetsägaren Diös inviger därmed sin första storskaliga solcellsanläggning. Den installerade effekten uppnår totalt 135 kilowatt på 1000 kvadratmeter och kommer att spara cirka 15% per år av den totala elförbrukningen.  

 • 7 maj
  Diös bygger ut lokaler för Tillväxtverkets utökade verksamhet i Östersund

  Tillväxtverket växer med sin verksamhet i Östersund och utökar sina lokaler. I samband med det rekryteras cirka 20 nya medarbetare. Fastighetsägaren Diös både utvecklar och bygger ut befintliga lokaler att stå färdiga i början av december.

 • 3 maj
  Diös utvecklar Wasa-huset i Gävle till modernt boende i centrum

  Måndag den 7 maj påbörjar Diös utvecklingen av Wasa-huset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller cirka 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas till att bli attraktivt boende med moderniserade allmänytor, en helt ny innergård och närhet till ett utvecklat serviceutbud. Detta är ett led i Diös stadsutvecklingsplaner för Gävle där modernt boende i centrum är högt efterfrågat från både hyresgäster och marknaden i stort.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng