Pressrum

GÅ TILL VÅRT MEDIEARKIV

VÅR PRESSKONTAKT

 
Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 18 apr
  Diös hyr ut nya lokaler till Telenors utökade verksamhet i Umeå

  Telenor utökar sin verksamhet och flyttar till helt nya lokaler på Döbelnsgatan 19 i Umeå. I samband med flytten sker nyrekrytering av fler medarbetare. Inflyttning sker i slutet av april och utvecklingen av det nya kontoret görs av fastighetsägaren Diös.

 • 12 apr
  Diös och Luleå Energi i samarbete kring lokalproducerad energi

  I Diös’ fastigheter i kvarteret hunden i centrala Luleå, har Luleå Energi installerat lokalproducerad energi genom fjärrkyla. Fjärrkylan fås genom vatten som hämtas direkt från Luleälven, Norra Hamn, ett stenkast från fastigheterna. Energin skickas sen direkt till Clarion Sense och Åhléns Galleria.

 • 12 apr
  Diös utökar koncernledningen med Mia Forsgren, kommunikationschef

  Mia Forsgren som har varit Diös kommunikationschef sedan 2016 blir nu en del av koncernledningen. Hon ansvarar för Diös varumärke och positionering samt är en del av det utvecklingsarbete som Diös driver med bland annat en tydligare digital närvaro och nya affärsmodeller.  

 • 9 apr
  Diös utvecklar Strand Galleria i Luleå med attraktivt shoppingplan och ny stor aktör

  Under 2018, med start redan nu, kommer Diös att utveckla Strand Galleria i Luleå. Ett tydligare och mer attraktivt shoppingplan på gatuplan och träningsanläggningen Inpuls som flyttar in och tar hela nedre planet blir resultatet av förändringen. Gallerian beräknas vara helt klar i början av 2019.

 • 6 apr
  O´Learys utökar sin restaurangverksamhet i centrala Sundsvall

  Under slutet av april öppnar O´Learys upp ett nytt nöjeskoncept med spel & sport på Storgatan 40 i centrala Sundsvall, och utökar därmed sin nuvarande verksamhet med ytterligare ett våningsplan. Lokalerna utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös tillsammans med O´Learys till att bli en modern mötesplats för mer sport.

 • 5 apr
  Hela Diös driftsorganisation numer certifierade till fastighetstekniker

  Som pionjärer i fastighetsbranschen och genom Diös Academy, har Diös certifierat hela sin driftsorganisation till fastighetstekniker enligt branschstandard. Syftet har varit att ytterligare kompetenshöja och utveckla yrkeskåren och därmed också öka kvaliteten av drift, skötsel och servicegraden till hyresgästerna. Samtliga yrkesarbetare tillträdde sina nya roller den 1 april.

 • 28 mar
  Diös Fastigheter publicerar års- och hållbarhetsredovisning för 2017

  Diös Fastigheters års- och hållbarhetsredovisning för 2017 samt separat hållbarhetsbilaga har offentliggjorts och finns nu tillgänglig på vår hemsida, www.dios.se (http://www.dios.se/Finansiellt/Finansiella-rapporter/)

 • 28 mar
  Diös säljer fastighetsbeståndet i Ljusdal

  Diös Fastigheter avyttrar fyra fastigheter i Ljusdal om totalt cirka 24 000 kvm, vilket motsvarar Diös hela bestånd på orten. Det underliggande fastighetsvärdet ligger i linje med Diös senaste värdering. Köpare är Ljusdal Fastigheter AB, som ägs av Christer och Stefan Henriksson samt Magnus Fernqvist. Tillträde sker per omgående.

 • 22 mar
  Rituals etablerar sig i galleria Kärnan i Östersund

  Under våren kommer den holländska kedjan Rituals att flytta in i galleria Kärnan på Prästgatan i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalen för inflyttning den 31 maj och Rituals är i full gång med att rekrytera medarbetare inför öppningen.

 • 21 mar
  Ny leksaksaffär öppnar i In: gallerian i Sundsvall

  Under april öppnar Lekextra, en ny leksaksaffär, i In: gallerian mitt i centrala Sundsvall. Lokalerna utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös till att stå färdiga inom kort. Adressen är Storgatan 30 och butiken ligger på plan 2 i gallerian.

 • 19 mar
  Kallelse till årsstämma i Diös Fastigheter AB (publ)

  Aktieägarna i Diös Fastigheter AB (publ) kallas härmed till årsstämma, tisdagen den 24 april 2018, kl. 13.00 på Diös huvudkontor, Fritzhemsgatan 1A, Frösön, Östersund.

 • 15 mar
  Diös utvecklar lokaler till nya hyresgästen RealSprint i Umeå

  Under senare delen av våren flyttar expansiva digitala innovationsbyrån RealSprint in i nya lokaler på Döbelnsgatan i centrala Umeå. De nya lokalerna utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös och ger möjlighet till utökning med fler personer och bättre tillgänglighet för kunder. Datum för inflyttning beräknas till den 15 maj.

 • 15 mar
  Byggstart för lägenheterna i BRF Årummet i hjärtat av Falun

  Nu är det klart för byggstart av de 19 nya lägenheterna i BRF Årummet, i korsningen Falugatan – Östra Hamngatan, i hjärtat av Falun. Startdatum för projektet blir den 3 april och totalentreprenör blir bygg- och anläggningsföretaget PEAB. Beräknad inflyttning är satt till andra kvartalet 2019.

 • 1 mar
  Diös utvecklar säljkontor till utökad verksamhet för Momenta i Sundsvall

  I över 20 år har Momenta försett barn med trafiksäkerhetsprodukter. Nu expanderar företaget och satsar på ett säljkontor i centrala Sundsvall i ”Blå Huset” på Esplanaden 10. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu de nya lokalerna till att stå färdiga för inflytt redan i början av mars.

 • 23 feb
  Datschas första etablering utanför storstäderna sker i Diös lokaler i centrala Luleå

  Datscha, som är en leverantör av tjänster för information och analys av kommersiella fastigheter, gör sin första etablering utanför storstäderna i centrala Luleå. Företaget flyttar in på översta våningen på Varvsgatan med utsikt över Södra Hamnen. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu lokalerna för inflytt till sommaren.

 • 19 feb
  Diös hyr ut och utvecklar nya lokaler till snabbväxande digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb i Luleå

  Nu är det klart att det digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb flyttar in i helt nya lokaler i galleriafastigheten Shopping i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu det nya 300 kvadratmeter stora kontoret med moderna flexibla arbets- och mötesytor. Ingången till kontoret blir från Timmermansgatan och inflyttning sker i början av sommaren.

 • 16 feb
  Diös Fastigheters bokslutskommuniké 2017

  Resultatutvecklingen under 2017 var stark. Förvaltningsresultatet ökade med 53 procent till 822 mkr och överskottsgraden ökade till 64 procent, vilket var bättre än årets målsättning. Styrelsen föreslår en utdelning om 2,90 kr per aktie vilket motsvarar en höjning med 45 procent.

 • 15 feb
  Diös utvecklar orörd innergård till ny kreativ arbets- och mötesplats i centrala Östersund

  Till sommaren flyttar en sammansättning av kreativa Östersundföretag in i helt nyrenoverade lokaler på en orörd innergård på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu fastigheten till att innehålla café, kafferosteri, korvdeli, orangeri, kommunikationsbyrå, galleri och flexibla arbetsplatser med möteslokaler.

 • 8 feb
  Ny Sushirestaurang flyttar in i MVG-gallerian i Umeå

  I början av april öppnar en helt ny sushirestaurang i MVG-gallerian mitt i centrala Umeå. Restaurangens namn blir Sushi & Bowl och kommer att ligga på gatuplan i gallerian, bredvid butiken Glitter. Fastighetsägaren Diös, tillsammans med hyresgästen, utvecklar just nu lokalen till en modern japansk restaurangmiljö.

 • 1 feb
  Diös utvecklar lokaler till Östersunds nya skatehall

  Under senare delen av februari kommer Östersunds Brädklubb att flytta in med sin verksamhet i helt nya lokaler på Bangårdsgatan 43 i Östersund. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu den 600 kvadratmeter stora lokalen till att den ska passa klubbens verksamhet med bland annat miniramp och ”streetyta”.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng