Pressrum

GÅ TILL VÅRT MEDIEARKIV

VÅR PRESSKONTAKT

 
Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 19 jun
  Diös och Nordic Choice Hotels bygger hotell i centrala Umeå

  Diös har tecknat en avsiktsförklaring med Nordic Choice Hotels om att bygga ett Clarion-hotell med bästa läge i centrala Umeå. Hotellet kommer att byggas i kvarteret Magne på Storgatan 38 och skapar en helt ny mötesplats i stadskärnan. Hotellprojektet är ritat av arkitektbyrån Krook & Tjäder, som ligger bakom ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels.

 • 15 jun
  Entreprenadföretaget VTG flyttar in i Diös lokaler i expansiva området Norra Kajen i Sundsvall

  I dagarna flyttar entreprenadföretaget VTG in i helt nya lokaler på Lagergatan 14 i Norra Kajen i Sundsvall. Området är under expansion med fler företagsetableringar, bostadsbyggande och grönområden. VTGs flytt till Norra Kajen är del av fastighetsägaren Diös stadsutvecklingsstrategi för Sundsvall och innebär att aktuell fastighet nu är fullt uthyrd.

 • 14 jun
  Diös utvecklar lokaler till nya etableringen av Espresso House i centrala Mora

  Nu är det klart att Espresso House etablerar sig på Kyrkgatan 18 mitt i centrala Mora. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna med kaffekedjans nya koncept att stå klart till inflyttningsdatum den 1 oktober. Espresso House etablering är också del av Diös utvecklingsplaner för Mora centrum.

 • 8 jun
  Loppiskonceptet Shoppis öppnar ny butik i Birsta, utanför Sundsvall

  Nu är det klart att hyllade loppiskonceptet Shoppis öppnar ytterligare en butik och denna gång i Birsta, strax utanför Sundsvall. Fastighetsägaren Diös moderniserar nu lokalerna till att stå färdiga till inflyttning i början av hösten.

 • 29 maj
  Ny affärschef för Diös i Gävle

  Den 1 juni tillträder Jennie Nyblom som ny affärschef för Diös i Gävle. Hon har tidigare jobbat som förvaltare i bolaget och kommer från och med nu, genom fortsatt fokus på stadsutveckling, leda hela teamet i Gävle. Tidigare affärschef Anders Hedström kommer att finnas kvar i rollen som förvaltare.

 • 25 maj
  Diös hyr ut nya lokaler till Jernhusen mitt i centrala Sundsvall

  Jernhusen flyttar in i nya lokaler på Köpmangatan mitt i centrala Sundsvall, med närhet till tåg och kollektivtrafik. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu det nya moderna och yteffektiva kontoret att stå klart för inflyttning under juli månad.

 • 17 maj
  IT-företaget Koneo flyttar in i nya moderna lokaler i Metropol i Sundsvall

  I början av oktober flyttar IT- och dokumentlösningsföretaget Koneo in i nya moderna och attraktiva lokaler i företagshuset Metropol i Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu det nya kontoret till att bli en attraktiv arbetsplats med kreativa ytor, ljusa färger och optimerad planlösning.

 • 15 maj
  Diös inviger storskalig solcellsanläggning i Sundsvall

  Från och med nu kommer fastigheten Metropol, på Norrmalm i Sundsvall delvis att drivas på hållbar energi från den nyinstallerade solcellsanläggningen på fastighetens tak. Fastighetsägaren Diös inviger därmed sin första storskaliga solcellsanläggning. Den installerade effekten uppnår totalt 135 kilowatt på 1000 kvadratmeter och kommer att spara cirka 15% per år av den totala elförbrukningen.  

 • 7 maj
  Diös bygger ut lokaler för Tillväxtverkets utökade verksamhet i Östersund

  Tillväxtverket växer med sin verksamhet i Östersund och utökar sina lokaler. I samband med det rekryteras cirka 20 nya medarbetare. Fastighetsägaren Diös både utvecklar och bygger ut befintliga lokaler att stå färdiga i början av december.

 • 3 maj
  Diös utvecklar Wasa-huset i Gävle till modernt boende i centrum

  Måndag den 7 maj påbörjar Diös utvecklingen av Wasa-huset i centrala Gävle. Fastigheten innehåller cirka 60 lägenheter och radhus som nu ska utvecklas till att bli attraktivt boende med moderniserade allmänytor, en helt ny innergård och närhet till ett utvecklat serviceutbud. Detta är ett led i Diös stadsutvecklingsplaner för Gävle där modernt boende i centrum är högt efterfrågat från både hyresgäster och marknaden i stort.

 • 24 apr
 • 24 apr
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-mars 2018

  Hyresintäkterna fortsätter öka, uthyrningsgraden förbättras och vår finansiella position stärks. Belåningsgraden är nere på 56,7 procent och soliditeten ökar till 35,3 procent.

 • 24 apr
  Diös utvecklar lokaler till Mötesplats för unga i Luleå

  Nu är det klart att Luleå kommuns nya satsning på Mötesplats för unga flyttar in på Kungsgatan mitt i centrala Luleå. Satsningen blir en arena för unga människors integration och sociala etablering i vuxenvärlden och i samhället. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna till att stå färdiga för inflyttning den 12 november, med invigning i början av 2019.

 • 18 apr
  Diös hyr ut nya lokaler till Telenors utökade verksamhet i Umeå

  Telenor utökar sin verksamhet och flyttar till helt nya lokaler på Döbelnsgatan 19 i Umeå. I samband med flytten sker nyrekrytering av fler medarbetare. Inflyttning sker i slutet av april och utvecklingen av det nya kontoret görs av fastighetsägaren Diös.

 • 12 apr
  Diös och Luleå Energi i samarbete kring lokalproducerad energi

  I Diös’ fastigheter i kvarteret hunden i centrala Luleå, har Luleå Energi installerat lokalproducerad energi genom fjärrkyla. Fjärrkylan fås genom vatten som hämtas direkt från Luleälven, Norra Hamn, ett stenkast från fastigheterna. Energin skickas sen direkt till Clarion Sense och Åhléns Galleria.

 • 12 apr
  Diös utökar koncernledningen med Mia Forsgren, kommunikationschef

  Mia Forsgren som har varit Diös kommunikationschef sedan 2016 blir nu en del av koncernledningen. Hon ansvarar för Diös varumärke och positionering samt är en del av det utvecklingsarbete som Diös driver med bland annat en tydligare digital närvaro och nya affärsmodeller.  

 • 9 apr
  Diös utvecklar Strand Galleria i Luleå med attraktivt shoppingplan och ny stor aktör

  Under 2018, med start redan nu, kommer Diös att utveckla Strand Galleria i Luleå. Ett tydligare och mer attraktivt shoppingplan på gatuplan och träningsanläggningen Inpuls som flyttar in och tar hela nedre planet blir resultatet av förändringen. Gallerian beräknas vara helt klar i början av 2019.

 • 6 apr
  O´Learys utökar sin restaurangverksamhet i centrala Sundsvall

  Under slutet av april öppnar O´Learys upp ett nytt nöjeskoncept med spel & sport på Storgatan 40 i centrala Sundsvall, och utökar därmed sin nuvarande verksamhet med ytterligare ett våningsplan. Lokalerna utvecklas just nu av fastighetsägaren Diös tillsammans med O´Learys till att bli en modern mötesplats för mer sport.

 • 5 apr
  Hela Diös driftsorganisation numer certifierade till fastighetstekniker

  Som pionjärer i fastighetsbranschen och genom Diös Academy, har Diös certifierat hela sin driftsorganisation till fastighetstekniker enligt branschstandard. Syftet har varit att ytterligare kompetenshöja och utveckla yrkeskåren och därmed också öka kvaliteten av drift, skötsel och servicegraden till hyresgästerna. Samtliga yrkesarbetare tillträdde sina nya roller den 1 april.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng