BORLÄNGE

Affärschef Mikael Hedh om Borlänge

I Borlänge fokuserar vi framför allt på att förnya utbudet i stadskärnan. Det finns goda möjligheter att bygga vidare på den starka musiktraditionen och göra centrum till en smältdegel för mat, dryck, musik och kultur.

Målet är att öka flödet av människor under dygnets alla timmar och vi har redan kunnat se goda effekter av det "mattorg" som vi skapade runt Sveatorget i samarbete med kommunen. Resultatet är en hög restaurangtäthet och flera uteserveringar under sommaren.

I höstas etablerade sig dessutom upplevelsecentret Prison Island i Borlänge. Det lockar ny publik till stadskärnan, vilket är positivt för såväl butiker som restauranger och det allmänna flödet genom stan.

Kommunens förverkligande av sina planer att bygga ett nytt kulturhus skulle befästa Borlänge som en stark stad inom kulturfrågor. I Borlänge råder en mycket positiv kontorsmarknad som vi hakar på genom att utveckla fler attraktiva, moderna lokaler för våra lokala entreprenörer och företag. Bland annat har vi under året haft möjlighet att tillgodose Nethouse behov av större lokaler för att de på sikt ska kunna dubbla antalet anställda. En viktig del i vår stadutvecklingsstrategi är just att möjliggöra fler arbetstillfällen och att utveckla riktigt attraktiva lokaler och mötesplatser.

Traditionellt har Borlänge betraktats som en utpräglad industristad, med främst stål- och pappersindustri. Även om de stora arbetsgivarna SSAB och Stora Enso fortfarande är viktiga för utvecklingen av orten så finns det idag en väl utbyggd privat och offentlig tjänstesektor. Bland annat har Trafikverket sitt huvudkontor här. Borlänge kommun är en av nio aktörer i Citylab Actions program för hållbar stadsutveckling. Programmet hjälper bland annat till att skapa bättre förutsättningar vid utveckling av nya eller befintliga stadsdelar. 

Det kan dels handla om miljösmarta bygglösningar som gröna fasader, stadsodling och solcellstak, dels innovativa sätt att hantera avfall och kollektivtrafik, men även lösningar för att skapa mötesplatser och aktiva gångstråk i staden.

Borlänge är ett av Högskolan Dalarnas campusområden med inriktning på teknisk, administrativ, ekonomisk och social utbildning. Kultur- och musikstaden Borlänge är hemort för världstenoren Jussi Björling, diktaren Johan Olof Wallin, bandet Mando Diao och sångerskan Miss Li. Borlänge står även värd för fotbollscupen DaleCarliaCup och kan erbjuda ett av landets mest besökta skidområden, Romme Alpin.

51 964 Befolkning
14 Antal fastigheter
95 tkvm uthyrningsbar yta
911 mkr Marknadsvärde
I närheten av BORLÄNGE Centrum
  • Våra fastigheter
  • Våra bostäder

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng