Våra städer

Umeå

Växande, ung kuststad där alla vill vara

Umeå är den unga, moderna kuststaden med norra Sveriges kraftigaste invånartillväxt, en tydlig miljöprofil och ett av landets största universitet. Efterfrågan på bostäder och arbetstillfällen är stor och tillgången på kvalificerad arbetskraft är hög. Vi förtätar centrum, framför allt området kring Vasaplan där vi utvecklar kvarteret Vale samtidigt som vi arbetar aktivt med att implementera nya spännande koncept till staden, för att möta den moderna Umeåbons nya önskemål och behov.

Moderna kontor, kultur och urban service

Genom att skapa attraktiva platser i centrum gör vi 15-minutersstaden Umeå till en av Sveriges mest inspirerande städer. Vårt mål är en brokig mix av moderna kontor, attraktiva bostäder, kultur och urban service – med både lokala och internationella varumärken. Det ger nya flöden av människor i stadens centrala delar och leder till att vi kan utveckla och bibehålla en levande och trygg stadskärna.

Hög miljöprofil

Här finns ett av landets största universitet och gott om kvalificerad arbetskraft. Företagen ser Umeå som en säker etablering och stadens miljöprofil är glasklar; allt ska gå att nå utan bil. Vi tar en aktiv roll i förtätningen av Umeås innerstad, bland annat genom utvecklingen av kvarteret Vale.

Umeå är staden där alla vill vara. Det bubblar av kreativitet och kompetensen är hög.

Upptäck Umeå i 3D

Klicka på knappen och utforska Umeå i vår virtuella 3D-karta. Kartan öppnas i ett nytt fönster.

Utforska Umeå
Umeå
132 235 Befolkning
41 Antal fastigheter
219 tkvm Uthyrningsbar yta
4,8 mdr Fastighetsvärde
I närheten av UMEÅ Centrum
  • Våra fastigheter
  • Våra bostäder

Träffa vårt team

David Nygren - Uthyrare

david.nygren@dios.se

+46 10 470 98 55

Anders Mauree - Fastighetstekniker

0770-33 22 00

Bengt Nordmark - Teknisk förvaltningsansvarig

bengt.nordmark@dios.se

+46 10 470 98 60

Läs mer om teamet här