Vår historia

"Man måste tro på framtiden och dessutom vara lite nyfiken." Mannen bakom orden är Anders Diös. Han föddes i Dalarna 1891 och startade vid 30 års ålder sin egen byggfirma. Anders blev känd som "storbyggmästaren" med höga ambitioner och ett stort personligt engagemang. Han kände en glädje i arbetet och var noga med detaljerna. Verksamheten blomstrade och under mitten av 1900-talet var Anders Diös AB en av landets största byggfirmor.

År 2000 köpte AP Fastigheter ut Diös från börsen och företagsnamnet försvann. Fem år senare valde AP Fastigheter dock att sälja alla fastigheter norr om Uppsala till ett nybildat norrländskt företag med flera tunga företagarfamiljer i ryggen. De blåste liv i historien och döpte företaget till Diös Fastigheter AB. I maj 2006 togs klivet in på börsen och ytterligare fem år senare förvärvades fastighetsbolaget Norrvidden. Diös blev då det största privatägda fastighetsbolaget i norra Sverige.

Kopplingen mellan dagens Diös och dalkarlen Anders Diös livsverk sitter framför allt i namnet och i vår logotyp, Anders egen namnteckning. Och en sak är säker; det var klokt att behålla och vårda det namn som under årtionden har förknippats med handlingskraft och engagemang. Dagens Diös fortsätter i samma anda och jobbar enkelt, nära och aktivt. Och vi vet att allt är möjligt om man tror på framtiden och dessutom är lite nyfiken.

/Knut Rost, vd

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng