Östersund

Affärschef Johan Fryksborn om Östersund

Vår strategi är att utveckla stadskärnan till ett riktigt starkt handelsstråk. Samtidigt väljer vi att konvertera flera handelslokaler på Storgatan till bostäder, kontor och olika serviceverksamheter såsom frisörer och restauranger.

I december i år fattade kommunfullmäktige beslut om att ge oss markanvisningsavtal gällande delar av Gustav III:s Torg. Nu påbörjas planprocessen för kvarteret med målet att skapa ett levande kvarter som innefattar såväl kultur, bostäder, kontor som hotell.

För att skapa en bra mix av lokala butiker och större butikskedjor i centrum väljer vi också att öppna upp stadens innergårdar. Östersund är redan idag uppskattat för sitt lokala butiksutbud och genom att skapa ett stråk av levande innergårdar, med ingång både från Prästgatan och från gränderna ner mot vattnet, möjliggör vi för ännu fler lokala aktörer att etablera sig.

Ett annat område som vi tror mycket på är Frösö Strand i hjärtat av Frösön. Området har ett unikt läge vid vattnet samtidigt som det ligger nära centrum. Tack vare ökad inflyttning både på Frösön och på andra sidan Vallsundsbron har Frösö Strand ett stort upptagningsområde och behovet av fler bostäder, kontor och olika former av träningsaktörer är stort.

Befolkningsutvecklingen är positiv och förväntas fortsätta uppåt. Kommunen planerar stora investeringar inom skola, vård och omsorg för att möta utvecklingen. Man har också utvecklat en strategi för hur skolorna ska använda ny teknik för att säkerställa framtida kompetensförsörjning. Näringslivet kännetecknas av ett starkt entreprenörskap med många småföretag och kommunen genomför riktade insatser för att stötta och underlätta för företag som vill utveckla och utöka sin verksamhet. Här finns också ett etablerat myndighetskluster och kommunen jobbar aktivt för att få fler myndigheter att flytta hit, vilket skulle ge ännu fler högkvalificerade jobb.

Mittuniversitetet har en central betydelse för Östersunds tillväxt och erbjuder bland annat profilutbildningar inom turism och friluftsliv, vintersport samt risk- och krishantering. Här finns bland annat Skiduniversitetet och Nationellt Vintersportcentrum. Östersund är en internationell metropol för tävling, träning och utveckling inom flera olika vinteridrotter och kommunen har gjort omfattande satsningar på Östersunds skidstadion i syfte att utveckla en arena i världsklass. År 2019 står Östersund värd för Skidskytte-VM. Numera är Östersund också en engagerad fotbollsstad, tack vare ÖFK:s framgångar i Allsvenskan och Europaleauge. Östersunds utbud av kultur, evenemang och handel bidrar till en levande och trivsam stadskärna. Staden är en av Sveriges café- och krogtätaste i förhållande till folkmängd och antalet nyetableringar av restauranger ökar snabbt. Det jämtländska köket och det lokala mathantverket är vida känt och Östersund kan bland annat stoltsera med utmärkelsen UNESCO:s Creative City of Gastronomy.

62 601 Befolkning
83 Antal fastigheter
259 tkvm Uthyrningsbar yta
2 807 mkr Marknadsvärde
I närheten av ÖSTERSUND Centrum
  • Våra fastigheter
  • Våra bostäder

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng