Pressrum

BILDBANK           VÅRA PRESSMEDDELANDENVÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 17 sep 2020
  Diös är möjliggörare för grönt odlarprojekt tillsammans med Ica i Åre

  Nu finns en 13 meter lång fraktcontainer, renoverad och utrustad med modern jordbruksteknik, som möjliggör intensiv odling året om uppställd utanför ICA Åre. Det är ICA-handlaren Lars Ocklind som ligger bakom satsningen i samarbete med fastighetsägaren Diös.

 • 10 sep 2020
  Diös vill utveckla parkeringshuset Tjädern till ett levande kvarter i centrala Luleå

  Nu kan ett nytt modernt attraktivt kvarter bli verklighet i Luleå. Det är fastighetsägaren Diös som vill utveckla parkeringshuset Tjädern i Norra Hamn till att bli en helt ny plats med bostäder, restauranger och kontor. Idag inleds samrådsperioden för projektet. 

 • 9 sep 2020
  Euronics fortsätter satsa -öppnar ny butik i centrala Gävle

  I början av oktober öppnar Euronics en ny butik i Dös lokaler på Drottninggatan i centrala Gävle. Beräknad inflytt sker i början av oktober.  

 • 3 sep 2020
  Diös och fotograf Daniel Holmgren i nytt samarbete – arrangerar fotoutställning i Smedjan galleria

  Norrländsk natur och Luleåmotiv är namnet på fotoutställningen av fotografen, musikern och Luleåprofilen Daniel Holmgren som tillfälligt tar plats i en lokal på plan två i Smedjan galleria i centrala Luleå. I ett nära samarbete med fastighetsägaren Diös utvecklas lokalen till en inspirerande utställningsyta som från och med fjärde september är redo att välkomna nyfikna Luleåbor och besökare.

 • 31 aug 2020
  Diös och Triona skapar framtidens arbetsplats i centrala Borlänge

  Med start i september kommer fastighetsägaren Diös påbörja ett omfattande utvecklingsarbete av teknikföretaget Trionas lokaler på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Målet är att skapa en levande och modern kontorsmiljö där Trionas medarbetare, kunder och samarbetspartners kan mötas och interagera på nya sätt. De nya lokalerna väntas stå klara i mars.

 • 26 aug 2020
  Kreditinstitutet Nordiska växer och etablerar sig i Diös lokaler i centrala Sundsvall

  Stockholmsbolaget Nordiska har under ett års tid planerat och rekryterat för att öppna ett kontor i Sundsvall. Nu är allt klart och nyligen öppnade de sitt nya kontor, på Storgatan mitt i city. 

 • 24 aug 2020
  Omsorgsbolaget Liv ihop är ny hyresgäst till Diös i centrala Falun och Sundsvall

  Nu är det klart att omsorgsbolaget Liv ihop expanderar och väljer fastighetsägaren Diös lokaler för sina nyetableringar i centrala Falun och Sundsvall. Diös utvecklar lokalerna i båda städerna till tillgängliga och funktionella mötes- och arbetsmiljöer. Liv ihop slog upp dörrarna till sitt kontor på Trädgårdsgatan i Sundsvall i början av augusti och väntas öppna upp sin verksamhet på Hälsingetorget i Falun den första september.

 • 21 aug 2020
  CANA Konstförening arrangerar utställning i Flanörs lokaler i centrala Gävle

  Nu är det klart att konstföreningen CANA ställer ut sitt konstprojekt Framtidskropp#2 i Flanörs lokaler i centrala Gävle. I ett nära samarbete med CANA anpassar fastighetsägaren Diös lokalerna till en inspirerande utställningsplats. Konstutställningen öppnar den 29 augusti.  

 • 20 aug 2020
  Expansiva Webhelp utökar sina lokaler hos Diös i Östersund

  Under våren 2019 etablerade sig det internationella kundservicebolaget Webhelp i Diös lokaler på Frösön, i Östersund. Bolaget gjorde en stor satsning där de utökade både verksamheteten och lokalerna med ambitionen att rekrytera 150 medarbetare. Nu fortsätter Webhelp sin expansion i Östersund med ytterligare 1500 kvadratmeter. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu de nya lokalerna att stå klara för inflyttning i början av augusti. 

 • 19 aug 2020
  Lektus tar plats i Diös anrika lokaler i centrala Sundsvall

  Nu är det klart att teknikkonsultföretaget Lektus Samhällsbyggnad är ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Esplanaden mitt i centrala Sundsvall. I de anrika lokalerna finns klassiska hantverksdetaljer som takstuckaturer och kakelugnar som fått nytt liv när Diös utvecklat ytorna till ett modernt kontorskoncept. Lektus flyttade in i början på augusti.

 • 14 aug 2020
  Online Sverige fortsätter utvecklas på ny adress hos Diös i centrala Umeå

  I nästan 20 år har Online Sverige erbjudit och utvecklat försäljning och service till andra företag i Umeå, Sverige och världen. Nu tar de nästa kliv i utvecklingen och flyttar till nya lokaler i Diös expansiva fastighet Thulehuset på Storgatan 38 i centrala Umeå. Lokalerna har under sommaren utvecklats och inflyttning sker  omgående.

 • 5 aug 2020
  Välkända varumärken till Diös PopUp Market i Kärnan galleria i Östersund

  I början av juni öppnades det moderna paketombudet PickPackPost upp i Kärnan galleria i centrala Östersund. I samband med PickPackPost etablering i stan, lanserades underkonceptet PopUp Market, en plats där företag erbjuds tillfälliga etableringar under en tidsbegränsad period. Nu fylls Popup-ytorna med välkända varumärken som NA-KD, Dry Lake och Rut & Circle från retailbolaget Nordic Retails & Sports (NRS). Premiär beräknas i PickPackPost lokaler på Kyrkgatan 7 augusti.

 • 30 jul 2020
  HusmanHagberg blir ny hyresgäst till Diös i centrala Skellefteå

  Nu är det klart att mäklarfirman HusmanHagberg blir ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Nygatan i centrala Skellefteå. Diös utvecklar lokalerna till att bli en attraktiv mötesplats och en tillgänglig kontorsmiljö mitt i city. HusmanHagberg tar plats i de nya lokalerna i mitten av augusti.

 • 22 jul 2020
  Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten är ny hyresgäst till Diös i centrala Luleå

  I höst flyttar Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten (RKM) till Diös lokaler på Kungsgatan i centrala Luleå. RKM utökar sin verksamhet och flytten till de nya lokalerna kommer stärka kundmötet och utvecklingen av staden. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu arbetet med att utveckla lokalerna för att stå klara för inflyttning i början av november.

 • 10 jul 2020
  Ny affärschef till Diös i Sundsvall

  Anna Dahlgren blir ny affärschef på Diös i Sundsvall och efterträder tidigare affärschef Sofie Stark. Sofie blir, som tidigare meddelats, ny fastighetschef för hela Sverige inom bolaget. Med en bakrund på Diös i cirka åtta år och de senaste tre åren som förvaltare, tillträder Anna sin nya roll i augusti.

 • 9 jul 2020
  Entreprenörsföretag väljer Diös och expansiva Norra Kajen i centrala Sundsvall

  Nu förstärker fastighetsägaren Diös det snabbväxande området kring Norra Kajen i centrala Sundsvall med ytterligare en hyresgäst – tekniska entreprenörsbolaget Gunnar Karlsen Sverige, som tar plats på två våningsplan i fastigheten på Heffnersallé. Lokalerna, som Diös totalutvecklar med start i höst, väntas stå klara för inflyttning under våren 2021.

 • 6 jul 2020
  Diös välkomnar Hudkliniken Norr och Salong Mooi till nya lokaler i centrala Umeå

  Nu är det klart att Hudkliniken Norr tar plats i nya, större ytor i fastighetsägaren Diös lokaler på Västra Esplanaden i centrala Umeå. I direkt anslutning flyttar Salong Mooi in i Hudkliniken Norrs tidigare lokaler på Storgatan och blir därmed ny hyresgäst till Diös. Båda salongerna planerar för nyöppning i augusti.

 • 3 jul 2020
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-jun 2020

  Efter en, minst sagt, omtumlande vår, med ett fokus på handlingskraft, proaktivitet och nära dialog med hyresgäster, redovisar Diös idag ett bra utfall för perioden. Överskottsgraden stärks till 65 procent medan förvaltningsresultatet minskar med 2 procent, vilket främst är drivet av tillfälliga hyresrabatter. Rabatterna uppgår till -24 mkr netto och är kopplade till det statliga hyresstödet. Orealiserade värdeförändringar på fastigheter påverkas främst av förändrade inflationsantaganden.

 • 1 jul 2020
  Klassisk Form blir ny hyresgäst till Diös i centrala Luleå

  I början av september öppnar inredningsbutiken Klassisk Form sin nya butik på Storgatan mitt i centrala Luleå. Just nu utvecklas lokalerna till att bli ett modernt butikskoncept för inredning och design. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng