Nyheter


Mia Forsgren

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 2 jun 2023
  Skanska stärker sin position i området Magasinen i Gävle

  Samhälls- och projektutvecklaren Skanska uppgraderar sitt kontorskoncept i det växande området Magasinen i centrala Gävle. Kontorets strategiska läge på Hamntorget, i kombination med de satsningar som ska göras i området, ligger till grund för att bolaget väljer att stärka sin position på den befintliga adressen. I samband med kontorsuppgraderingen förlänger fastighetsägaren Diös och Skanska hyresavtalet.

 • 2 jun 2023
  Ny kontorsfastighet blir branschöverskridande knutpunkt i Gävle Bro-området

  Fastighetsägaren Diös har tidigare berättat att Kusbo Bygg & Entreprenad och el- och teknikföretaget Granitor blir hyresgäster i den nya, miljöcertifierade kontorsbyggnad som växer fram på Gävle Brovägen. Nu är det klart att även revision– och redovisningsbyrån Next Revision i Gävle AB tecknat ett grönt hyresavtal om 440 kvadratmeter modern kontorsyta i byggnaden. Inflyttning beräknas ske i augusti.

 • 29 maj 2023
  Diös tar nästa steg i utvecklingen av Västra Stranden

  Under våren 2022 inledde fastighetsägaren Diös utvecklingen av det nya gröna mixkvarteret Västra Stranden intill Bergnäsbrons norra fäste. Nu är det klart att nästa etapp – en byggnad som kommer att uppföras längs Sandviksgatan/Residensgatan – inleds under sensommaren. När huset står klart under 2025 kommer det bland annat att inrymma moderna kontorsytor, lokaler för urban service och en mobilitetsanläggning.  

 • 17 maj 2023
  Diös avyttrar fastighet i Borlänge för 200 mkr

  Fastighetsbolaget Diös avyttrar en hotellfastighet i Borlänge. Fastigheten har en uthyrningsbar yta om 14 000 kvm, ett årligt hyresvärde om 13 mkr och en ekonomisk uthyrningsgrad som uppgår till 98 procent. Underliggande fastighetsvärde överstiger bokfört värde. Köpare är Midstar Hotels och frånträde sker 1 juni 2023.

 • 16 maj 2023
  Diös stärker koncernledningen

  Diös transaktionschef Annie Franzon och IR-chef Johan Dernmar utökar sina roller och blir en del av bolagets koncernledning. Båda är nyckelpersoner, med lång erfarenhet inom bolaget, som tydligt speglar Diös affärsfokus och driver aktieägarvärde. Förändringen träder i kraft omgående.

 • 5 maj 2023
  Internationell herrmodekedja satsar i Kärnan galleria

  I Kärnan galleria, mitt i centrala Östersund, har fastighetsägaren Diös inlett utvecklingen av en modern och konceptstark butik till herrmodekedjan Wagner. För att skapa framtidens butiksupplevelse kombineras inredning som sticker ut från mängden med personlig service. Butiken invigs i början av juni.

 • 5 maj 2023
  Diös utvecklar för nya satsningar i galleria Flanör i Gävle

  I slutet av augusti öppnar skönhetskedjan KICKS en ny butik i galleria Flanör i centrala Gävle. Kedjans senaste servicekoncept med skönhetsbehandlingar och ett attraktivt sortiment står i fokus när fastighetsägaren Diös inleder utvecklingen av butiken. Parallellt koncentrerar KICKS blivande granne, Gina Tricot, sin butiksyta till plan 2 och gör i samband med det en uppgradering av både koncept och lokal.   

 • 2 maj 2023
  Diös utvecklar nytt kontor till Danske Bank i området Magasinen

  I en av området Magasinens karaktäristiska byggnader utvecklar fastighetsägaren Diös ett nytt, modernt bankkontor till Danske Bank. Lokalen är belägen längs Norra Skeppsbron med utsikt ut över Gavleån. Totalt ska drygt 300 kvadratmeter omvandlas till attraktiv kontorsyta och ett välkomnade rådgivningscenter för bankens kunder. Inflyttning beräknas ske under hösten.

 • 28 apr 2023
  Diös Fastigheters delårsrapport januari-mars 2023

  Diös sammanfattar det första kvartalet med en positiv nettouthyrning och fortsatt starkt intresse för bolagets marknad. Hyresintäkterna har ökat med 17 procent jämfört med samma period med föregående år. Uthyrningsgraden uppgick till 92 procent vilket är den högsta i bolagets historia och överskottsgraden uppgick till 64 procent. Hög inflation och en mer osäker makroekonomisk utveckling till trots uppvisar Diös ett mycket bra operativt resultat.

 • 24 apr 2023
  Nytt smakäventyr i klassiskt restaurangläge i centrala Umeå – Diös utvecklar för Basta

  Rådhustorget får italiensk touch när Urban Italian Group slår upp dörrarna till välkända restaurangen Basta i MVG-gallerian i höst. Under sommaren inleder fastighetsägaren Diös utvecklingen av lokalen till Bastas unika koncept. Målet är att skapa en urban mötesplats med en färgstark, modern och avslappnad atmosfär. Invigningen beräknas ske i oktober.   

 • 18 apr 2023
 • 17 apr 2023
  Inbjudan till presentation av Diös delårsrapport januari-mars 2023

  Diös publicerar sin delårsrapport för januari-mars 2023 fredagen den 28 april kl. 07:00 (CEST). Samma dag klockan 9:00 (CEST) är investerare, analytiker, media och andra intressenter välkomna att ta del av en presentation av resultatet via telefonkonferens.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng