Pressrum


”Mia

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 27 okt 2020
  Söderberg & Partners blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle

  Nu är det klart att finans- och försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle. Med planen att i framtiden anställa fler medarbetare till kontoret i Gävle väljer nu Söderberg & Partners att etablera sig i Diös lokaler på Norra Skeppargatan mitt i city. Lokalerna anpassas nu till att bli ett modernt kontor och väntas stå klara för inflyttning april 2021.

 • 23 okt 2020
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-sep 2020

  Med ödmjukhet för rådande situation kan vi konstatera att vår handlingskraft har varit avgörande för att tredje kvartalets resultat är så starkt. Vår nettouthyrning om 42 mkr för perioden, och 13 mkr för kvartalet, är en bra temperaturmätare på våra aktiviteter och vår stabila marknad. Efterfrågan på kontor i attraktiva lägen är fortsatt stor, likväl som för bostäder, och vi ser goda möjligheter att ta en starkare position och göra fler lönsamma affärer i dessa segment.

 • 23 okt 2020
  Ny förskola etablerar sig i Diös lokaler på Frösö Strand

  Den första januari 2021 öppnar förskolan Emanuel i fastighetsägaren Diös lokaler på expansiva Frösö Strand i Östersund. Förskolan öppnar i FVBUs, Föreningen för värdefulla barn och ungdomar, regi och väntas inrymma 34 barn i lekfulla och harmoniska lokaler.

 • 22 okt 2020
  Diös utvecklar livsmedelsbutik i centrala Falun

  Under hösten och vintern kommer ICA Supermarket Falan utvecklas genom fastighetsägaren Diös. Butiken som ligger på Falugatan i centrala Falun optimeras till ett mer modernt dagligvarukoncept och väntas stå klar efter årsskiftet.

 • 20 okt 2020
  Applebutiken Appricot etablerar sig i Diös lokaler i centrala Åre

  I slutet av året får Åre en helt ny butik när Apple-återförsäljaren Appricot etablerar sig i Diös lokaler i Centrumhuset i centrala Åre. Butiken, som kommer att vara öppen året runt, kommer att erbjuda Apples hela sortiment samt service, reparationer och tillbehör för det digitala livet på kontoret och fritiden. Öppning planeras till första veckan i december.

 • 19 okt 2020
  Diös bjuder in till presentation av delårsrapport jan-sep 2020

  Diös Fastigheters delårsrapport för perioden jan-sep 2020 offentliggörs den 23 oktober kl. 07:00 (CEST). Samma dag kl. 09:30 inbjuds investerare, analytiker, media och andra intresserade att delta vid en webbsänd presentation av delårsrapporten.

 • 12 okt 2020
  Diös utvecklar nya lokaler till Sveriges Television i centrala Sundsvall

  Nu är det klart att fastighetsägaren Diös förlänger avtalet med medieföretaget Sveriges Television, SVT, och i samband med det utvecklar ett helt nytt kontor på Heffnersallé i centrala Sundsvall. Utvecklingen påbörjas med start per omgående och SVT beräknas flytta in i sina nya lokaler under våren 2021.

 • 8 okt 2020
  Diös tecknar avtal med Certego – utvecklar modern hubb i Gävle

  Med start i oktober påbörjar fastighetsägaren Diös utvecklingen av säkerhetsleverantören Certegos nya lokaler på Skolgången i Hemsta i Gävle. Lokalerna blir en hubb för butik, en större kontorsdel och verksamhetsspecifika utrymmen som nyckel- och cylindertillverkning. Beräknad inflyttning sker den första maj 2021.

 • 6 okt 2020
  Vintagebutiken Nordic Vintage etablerar sig i Diös lokaler i centrala Gävle

  Ett nytt samarbete mellan fastighetsägaren Diös och nystartade Nordic Vintage förstärker nu stadsdelen Söder i centrala Gävle. Tillsammans etablerar de en helt ny vintageinredningsbutik på Södra Kungsgatan som kommer att sälja klassiska high end-möbler och vintageinreding. Lokalerna utvecklas under hösten inför invigning i början 2021.

 • 1 okt 2020
  Diös utvecklar och hyr ut 3 800 kvadratmeter till Tele2 i centrala Sundsvall

  Diös utvecklar och hyr ut ett nytt modernt kontor till Tele2 i IN:Gallerian i hjärtat av Stenstaden i centrala Sundsvall. Den nya kontorsmiljön kommer att rymma 300 arbetsplatser och etableringen bidrar till ökade flöden av människor i stadskärnan. Avtalstiden för uthyrningen är 10 år och årshyran uppgår till 9 mkr. Inflyttning är beräknat till hösten 2021.

 • 30 sep 2020
 • 29 sep 2020
  Smarteyes blir ny hyresgäst till Diös i centrala Östersund

  I början av oktober slår Smarteyes upp portarna till sin nya butik med nytt koncept på Prästgatan i centrala Östersund och i samband med det blir de ny hyresgäst till Diös. Här kommer östersundsborna få ta del av Smarteyes nya butikskoncept med hela deras sortiment. Öppning planeras till 1 oktober.

 • 17 sep 2020
  Diös är möjliggörare för grönt odlarprojekt tillsammans med Ica i Åre

  Nu finns en 13 meter lång fraktcontainer, renoverad och utrustad med modern jordbruksteknik, som möjliggör intensiv odling året om uppställd utanför ICA Åre. Det är ICA-handlaren Lars Ocklind som ligger bakom satsningen i samarbete med fastighetsägaren Diös.

 • 10 sep 2020
  Diös vill utveckla parkeringshuset Tjädern till ett levande kvarter i centrala Luleå

  Nu kan ett nytt modernt attraktivt kvarter bli verklighet i Luleå. Det är fastighetsägaren Diös som vill utveckla parkeringshuset Tjädern i Norra Hamn till att bli en helt ny plats med bostäder, restauranger och kontor. Idag inleds samrådsperioden för projektet. 

 • 9 sep 2020
  Euronics fortsätter satsa -öppnar ny butik i centrala Gävle

  I början av oktober öppnar Euronics en ny butik i Dös lokaler på Drottninggatan i centrala Gävle. Beräknad inflytt sker i början av oktober.  

 • 3 sep 2020
  Diös och fotograf Daniel Holmgren i nytt samarbete – arrangerar fotoutställning i Smedjan galleria

  Norrländsk natur och Luleåmotiv är namnet på fotoutställningen av fotografen, musikern och Luleåprofilen Daniel Holmgren som tillfälligt tar plats i en lokal på plan två i Smedjan galleria i centrala Luleå. I ett nära samarbete med fastighetsägaren Diös utvecklas lokalen till en inspirerande utställningsyta som från och med fjärde september är redo att välkomna nyfikna Luleåbor och besökare.

 • 31 aug 2020
  Diös och Triona skapar framtidens arbetsplats i centrala Borlänge

  Med start i september kommer fastighetsägaren Diös påbörja ett omfattande utvecklingsarbete av teknikföretaget Trionas lokaler på Borganäsvägen i centrala Borlänge. Målet är att skapa en levande och modern kontorsmiljö där Trionas medarbetare, kunder och samarbetspartners kan mötas och interagera på nya sätt. De nya lokalerna väntas stå klara i mars.

 • 26 aug 2020
  Kreditinstitutet Nordiska växer och etablerar sig i Diös lokaler i centrala Sundsvall

  Stockholmsbolaget Nordiska har under ett års tid planerat och rekryterat för att öppna ett kontor i Sundsvall. Nu är allt klart och nyligen öppnade de sitt nya kontor, på Storgatan mitt i city. 

 • 24 aug 2020
  Omsorgsbolaget Liv ihop är ny hyresgäst till Diös i centrala Falun och Sundsvall

  Nu är det klart att omsorgsbolaget Liv ihop expanderar och väljer fastighetsägaren Diös lokaler för sina nyetableringar i centrala Falun och Sundsvall. Diös utvecklar lokalerna i båda städerna till tillgängliga och funktionella mötes- och arbetsmiljöer. Liv ihop slog upp dörrarna till sitt kontor på Trädgårdsgatan i Sundsvall i början av augusti och väntas öppna upp sin verksamhet på Hälsingetorget i Falun den första september.

 • 21 aug 2020
  CANA Konstförening arrangerar utställning i Flanörs lokaler i centrala Gävle

  Nu är det klart att konstföreningen CANA ställer ut sitt konstprojekt Framtidskropp#2 i Flanörs lokaler i centrala Gävle. I ett nära samarbete med CANA anpassar fastighetsägaren Diös lokalerna till en inspirerande utställningsplats. Konstutställningen öppnar den 29 augusti.  

 • 20 aug 2020
  Expansiva Webhelp utökar sina lokaler hos Diös i Östersund

  Under våren 2019 etablerade sig det internationella kundservicebolaget Webhelp i Diös lokaler på Frösön, i Östersund. Bolaget gjorde en stor satsning där de utökade både verksamheteten och lokalerna med ambitionen att rekrytera 150 medarbetare. Nu fortsätter Webhelp sin expansion i Östersund med ytterligare 1500 kvadratmeter. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu de nya lokalerna att stå klara för inflyttning i början av augusti. 

 • 19 aug 2020
  Lektus tar plats i Diös anrika lokaler i centrala Sundsvall

  Nu är det klart att teknikkonsultföretaget Lektus Samhällsbyggnad är ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Esplanaden mitt i centrala Sundsvall. I de anrika lokalerna finns klassiska hantverksdetaljer som takstuckaturer och kakelugnar som fått nytt liv när Diös utvecklat ytorna till ett modernt kontorskoncept. Lektus flyttade in i början på augusti.

 • 14 aug 2020
  Online Sverige fortsätter utvecklas på ny adress hos Diös i centrala Umeå

  I nästan 20 år har Online Sverige erbjudit och utvecklat försäljning och service till andra företag i Umeå, Sverige och världen. Nu tar de nästa kliv i utvecklingen och flyttar till nya lokaler i Diös expansiva fastighet Thulehuset på Storgatan 38 i centrala Umeå. Lokalerna har under sommaren utvecklats och inflyttning sker  omgående.

 • 5 aug 2020
  Välkända varumärken till Diös PopUp Market i Kärnan galleria i Östersund

  I början av juni öppnades det moderna paketombudet PickPackPost upp i Kärnan galleria i centrala Östersund. I samband med PickPackPost etablering i stan, lanserades underkonceptet PopUp Market, en plats där företag erbjuds tillfälliga etableringar under en tidsbegränsad period. Nu fylls Popup-ytorna med välkända varumärken som NA-KD, Dry Lake och Rut & Circle från retailbolaget Nordic Retails & Sports (NRS). Premiär beräknas i PickPackPost lokaler på Kyrkgatan 7 augusti.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng