Pressrum

GÅ TILL VÅRT MEDIEARKIV

VÅR PRESSKONTAKT

 
Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 13 sep
  Diös utvecklar och hyr ut lokal för efterlängtad vänthall till Falu kommun

  Nu är det klart att Falu kommun hyr lokal för vänthall i anslutning till Knutpunkten i centrala Falun. Fastighetsägaren Diös kommer att påbörja utvecklingen av fastigheten, som förutom vänthallen, kommer innehålla kommersiella lokaler mot Holmgatan. Beräknad inflyttning är satt till 1 februari 2019.

 • 12 sep
  Planläggning av Gustav III:s Torg i Östersund påbörjas

  Diös och Östersunds kommun har tidigare tecknat en avsiktsförklaring gällande exploatering kring Gustav III:s torg. Igår beslutade Kommunstyrelsen att planläggning för kvarteret får påbörjas. Slutgiltig placering av byggrätter och övrig utformning av fastigheterna bestäms i kommande detaljplan.

 • 7 sep
  Diös ansöker om planbesked för exploatering av kvarter vid Bergnäsbron i centrala Luleå

  Diös ansöker om beslut att påbörja ett detaljplanearbete för exploatering av fastigheten Biet vid Bergnäsbron i centrala Luleå. Då området utgör en av stadens entréer ska utvecklingen bidra till att lyfta Luleås gestaltning och erbjuda kommersiella lokaler och bostäder.

 • 5 sep
  Diös och Upab knyter driftsavtal om parkeringsplatser i Umeå centrum

  Diös och Upab - Umeå Parkerings AB - har slutit ett samarbetsavtal gällande drift och förvaltning av Diös samtliga parkeringsplatser i centrala Umeå. Det motsvarar cirka 2000 parkeringsplatser fördelat på traditionella p-platser, garage och p-hus.

 • 30 aug
  Bastard Burgers flyttar in i Bergströms Galleria i Falun

  Nu är det klart att streetfood-kedjan Bastard Burgers etablerar sig i Bergströms Galleria i Falun. I samband med det kommer Kronans Apotek att flytta in i nya lokaler i gallerian och utvecklar butiken med sitt helt nya koncept. Detta är del av fastighetsägaren Diös utveckling av Bergströms Galleria och nu färdigställs lokalerna för inflyttning för de nya hyresgästerna med start vid årsskiftet 2018/2019.

 • 28 aug
  Diös utvecklar fullt uthyrd fastighet vid Stortorget i Gävle

  Utvecklingsarbetet för Diös fastighet Konvaljen på Stortorget mitt i centrala Gävle är påbörjat. Till hösten flyttar de nya hyresgästerna in, vilket innebär att huset nu är fullt uthyrt. Det blir även en ny rulltrappa och moderna allmänytor från Stortorget till parkeringshuset Konvaljen. Utvecklingsarbetet beräknas vara klart i början av 2019.

 • 24 aug
  Nytt koncept för e-gaming i Diös lokaler på kyrkogatan i Sundsvall

  Under september planerar Videoteket att öppna sitt nya koncept för e-gaming på Kyrkogatan 21 mitt i centrala Sundsvall. Under sommaren har fastighetsägaren Diös gjort en ombyggnation av lokalen till att bli en högteknologisk mötesplats.

 • 16 aug
  Ny affärschef för Diös i Östersund/Åre

  Den 1 september tillträder Johan Fryksborn som ny affärschef för Diös i Östersund/Åre. Han har tidigare jobbat som uthyrare i bolaget och kommer från och med nu, genom fortsatt fokus på stadsutveckling, leda teamen i Östersund/Åre. Tidigare affärschef Malin Runberg går in i en ny central roll som strateg inom stadsutveckling.

 • 15 aug
  Diös utvecklar infrastruktur för elbilar

  Med start i höst kommer Diös tillsammans med Vattenfall att samarbeta gällande utveckling av infrastruktur för elbilar i Diös tio prioriterade tillväxtstäder från Gävle till Luleå. Satsningen bygger på Vattenfalls lösning InCharge och innebär att cirka 700 laddplatser kommer att etableras på lättillgängliga platser under en period av tre år.

 • 19 jul
  Diös säljer kommersiell fastighet i Malung

  Diös Fastigheter avyttrar en kommersiell fastighet i centrala Malung om 3 000 kvm. Fastighetsvärdet uppgår till 16,4 mkr vilket ligger i linje med Diös senaste värdering. Köpare är Tre Kronor Property Investment AB. Tillträde sker i tredje kvartalet 2018.

 • 13 jul
  Diös och NP3 gör bytesaffär i Gävle

  Diös och NP3 gör en bytesaffär i Gävle. Syftet är att ytterligare stärka närvaron i respektive geografiska fokusområden. Diös köper 5 centrala samhällsfastigheter av NP3 och NP3 köper 13 industri- och bygghandelsfastigheter av Diös. Tillträde sker per den 3 september 2018.

 • 6 jul
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-juni 2018

  Förvaltningsresultatet fortsätter att stärkas genom ökade hyresintäkter och effektiv förvaltning. Den ekonomiska uthyrningsgraden uppgår till 91 procent för perioden och belåningsgraden förbättras till 55,8 procent. Fastighetsvärdet överstiger nu 20 mdr.

 • 6 jul
  Diös hyr ut till nygamla varumärkesbutiken Kharma i centrala Sundsvall

  Det är nu klart att modebutiken Kharma öppnar igen med nytt koncept och i nya lokaler, på Storgatan 25-27 i centrala Sundvall. Fastighetsägaren Diös håller just nu på att färdigställa lokalerna till att bli en inspirerade och modern butik. Öppning är beräknad till 24 augusti.

 • 5 jul
  Diös förstärker sin organisation kring stadsutveckling

  Diös förstärker och tydliggör sin organisation kring stadsutveckling och inrättar två nya roller. Malin Runberg blir ansvarig för strategier inom stadsutveckling och Andreas Eriksson blir ansvarig för nya affärer. De tillträder sina nya roller den 1 september.  

 • 4 jul
  Diös hyr ut ytterligare lokaler till Nordens Teknikerinstitut i Sundsvall

  Från och med höstterminen 2018 utökar Nordens Teknikerinstitut, NTI-gymnasiet, med större lokaler på Kyrkogatan mitt i Sundsvall.  Expansionen bygger på behovet av fler platser för fler elever. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna under sommaren med föreläsningsrum och datorsal, för att stå färdiga för inflyttning i augusti.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng