Nyheter


Mia Forsgren

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 19 jul 2022
  Diös förvärvar anrik fastighet i centrala Sundsvall

  Diös stärker sin position i Sundsvall och förvärvar en fastighet innehållande hotell och bostäder i centrum. Fastighetsvärdet uppgår till 177 mkr och säljare är Moströms Fastighet AB. Tillträde sker 15 september 2022

 • 8 jul 2022
  Diös ungdomstaxi gör comeback under Sensommarfestivalen

  2019 erbjöd fastighetsbolaget Diös gratis Ungdomstaxi under Sensommarfestivalen. Inför årets upplaga av festivalen skalar Diös upp initiativet, och både GIF Sundsvall och Landrins Bil ansluter till samarbetet. Ungdomstaxin är en del av Diös och Sensommarfestivalen gemensamma trygghetsarbete, och en viktig aspekt i Diös övergripande strategi om stadsutveckling.

 • 7 jul 2022
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-jun 2022

  Vi levererar ett mycket bra resultat för perioden med en nettouthyrning på 39 mkr och en uthyrningsgrad om 91 procent på en fortsatt stark marknad. Intäkterna ökade med 10 procent och överskottsgraden uppgår till 68 procent.

 • 30 jun 2022
 • 23 jun 2022
  Fastigheter kvarstår i Diös ägo

  Finansieringsförbehållet till den tidigare kommunicerade försäljningen av sex mixfastigheter till Point Properties AB har ej uppfyllts. Därmed fullföljs inte affären och fastigheterna stannar kvar i Diös ägo.

 • 23 jun 2022
  One Group i Östersund växer i nya Diös-lokaler

  Expansiva IT-konsultbolaget One group tecknar grönt hyresavtal med Diös och flyttar till nya moderna och större lokaler på Prästgatan. Diös har påbörjat utvecklingen av det nya kontoret och inflyttning sker i början av oktober.

 • 22 jun 2022
  Diös tecknar grönt hyresavtal med Sweco i centrala Skellefteå

  Arkitektur- och teknikkonsulten Sweco expanderar och flyttar in i bibliotekets tidigare ytor på central adress i Skellefteå. Den 450 kvm stora lokalen anpassas nu av Diös till en modern mötesplats för den växande skaran av medarbetare. Inflyttning sker i december.

 • 20 jun 2022
  Diös förvärvar fastighet i Gävle

  Diös förvärvar kontors- och lagerfastighet om 4 935 kvm under uppförande i området Gävle Bro i Gävle med syfte att stärka och komplettera det befintliga beståndet i staden. Säljare är Tomatec AB och tillträde är 1 juli 2022. Fastigheten beräknas stå klar för inflyttning under andra kvartalet 2023.

 • 20 jun 2022
  Diös stärker samarbetet med Linn Svahn och Sebastian Samuelsson

  Idag har Diös kommit överens med Linn Svahn och Sebastian Samuelsson om att stärka och förlänga det samarbete man startade inför säsongen 21/22. Det stärkta samarbetet inleds med St Olafsloppet där de båda idrottarna kommer att springa för Diös IF’s lag. Under de kommande åren kommer en rad gemensamma aktiviteter att genomföras. Syftet är att sprida bilden av det tillgängliga och attraktiva livet i en 15-minutersstad.

 • 16 jun 2022
  Diös förvärvar fastighet i expansiva Hedensbyn i Skellefteå

  Diös förvärvar en kontors- och industrifastighet om cirka 6 000 kvm, med tillhörande byggrätt om 2 400 kvm, i området Hedensbyn strax utanför centrala Skellefteå. Syftet är att stärka erbjudandet och det befintliga beståndet i staden. Fastighetsvärdet uppgår till 86 mkr. Säljare är Active Fastighet AB och tillträde sker 1 september 2022.

 • 16 jun 2022
  Stor kontorssatsning i centrala Sundsvall – Diös utvecklar för Länsförsäkringar Västernorrland

  Nu är det klart att fastighetsägaren Diös utvecklar ett ca 1 900 kvadratmeter modernt fullservicekontor för Länsförsäkringar Västernorrland mitt i centrala Sundsvall. Kontoret tillskapas ovanför Åhléns i galleriafastigheten Glädjen och blir utgångspunkt för Länsförsäkringars ca 75 medarbetare. Fokus i utvecklingen är flexibla ytor som möjliggör ett effektivt och kreativt arbetssätt. Diös och Länsförsäkringar har tecknat ett grönt hyresavtal och inflyttning beräknas ske under senvåren 2023.

 • 13 jun 2022
  Diös välkomnar Cykel & Fiskecenter till nytt attraktivt läge i centrala Skellefteå

  Till våren slår Cykel & Fiskecenter i Skellefteå AB upp portarna på ny adress i centrala Skellefteå och blir därmed hyresgäst hos Diös. Den nya butiken flyttar in i före detta Postenhuset, granne med Kulturhuset Sara. Diös utvecklar just nu lokalerna och inflyttning planeras till mars 2023.

 • 8 jun 2022
  Nu startar utvecklingen av Diös nya gröna kvarter Västra Stranden i Luleå

  Idag har den officiella byggstarten av Diös nya gröna kvarter Västra Stranden i Luleå ägt rum. Med tal från Diös vd och hållbarhetschef, kommunstyrelsens ordförande och entreprenören Nåiden Bygg, som betonade vilka nya möjligheter detta innebär för både kvarteret och Luleå som stad, är nu utvecklingen i gång. Ambitionen för området är att förse centrumhalvön med en ny iögonfallande entré med hög miljöprofil. Projektets första etapp väntas vara klart för inflyttning under våren 2024.

 • 3 jun 2022
  Combitech väljer Diös och expansiva Thulehuset i Umeå

  I höst stärks Thulehuset som knutpunkt för teknisk spets. Med ambitionen att skapa ett varumärkesstärkande och inbjudande kontor för sina medarbetare tar teknikkonsultbolaget Combitech plats i ett eget helrenoverat våningsplan i fastigheten på Västra Esplanaden. I slutet av maj inleder fastighetsägaren Diös utvecklingen av våningsplanet, som beräknas stå klart för inflyttning i september.  

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng