Nyheter


Mia Forsgren

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 23 sep 2021
  Diös utvecklar nytt kafé för Waynes Coffee i centrala Sundsvall

  I vinter slår Waynes Coffe upp dörrarna till sitt kafé på en ny attraktiv adress i Sundsvalls stadskärna. I korsningen Storgatan/Thulegatan utvecklar fastighetsägaren Diös kafékedjans nya lokaler som får stora fönster ut mot den levande gågatan, utökade ytor och ett uppdaterat skandinaviskt koncept. Diös påbörjar utvecklingen med start per omgående och Waynes Coffee beräknas välkomna kunder till sina nya lokaler i november.

 • 23 sep 2021
  Diös utvecklar modernt kontor till fackförbundet Handels i centrala Gävle

  Nu är det klart att fackförbundet Handels etablerar sig i Diös lokaler på Hattmakargatan i centrala Gävle. Med start i augusti kommer lokalerna utvecklas till ett modernt kontor med flexibla arbetsplatser och ytor för möten. Inflyttning beräknas till i början av december 2021.

 • 21 sep 2021
  Archus väljer Diös för sin expansion i Borlänge

  Parallellt med att utvecklingstakten i Borlänge ökat har behovet av större och mer ändamålsenliga ytor för arkitekt- och fastighetsrådgivningsbolaget Archus växt. I februari 2022 tar de plats i ett brokigt kluster av kontorsverksamheter och urban service i fastighetsägaren Diös lokaler på Borganäsvägen. Lokalerna utvecklas till ett modernt kontorskoncept med inflyttning i februari 2022.

 • 16 sep 2021
  Diös utvecklar för Studieförbundet Vuxenskolan i centrala Sundsvall

  På Torggatan i centrala Sundsvall utvecklar fastighetsägaren Diös en inspirerande kontors- och läromiljö till Studieförbundet Vuxenskolan. Med fokus på tillgänglighet och moderna och öppna lokaler påbörjas utvecklingen med start per omgående, för att i början av april 2022 stå inflyttningsklart.

 • 15 sep 2021
  Diös utvecklar för Turistcenter och Destination Östersund

  På Storgatan, i det dynamiska området kring Zätagränd, utvecklar fastighetsägaren Diös ett nytt kontor till Destination Östersund och lokaler för besökservice till Turistcenter. Flytten är en satsning och utveckling av hela bolaget, där rätt förutsättningar för destinationsutveckling och en modernare och mer behovsanpassad besöksservice står i centrum. Inflyttning beräknas ske i början av december.

 • 13 sep 2021
  Nytt blomsterkoncept etablerar sig hos Diös i centrala Falun

  Den 30 september öppnar Faluns nya blomsterbutik – Quality Flowers – i Diös lokaler på Falugatan mitt i centrum. Bakom satsningen står två lokala profiler med gedigen floristkompetens. Just nu färdigställs lokalerna till att bli en modern butik i bästa läge på Falutorget.

 • 9 sep 2021
  Diös har framgångsrikt emitterat en 2-årig grön obligation om 500 mkr.

  Diös har emitterat en grön obligation om 500 mkr. Obligationen har en löptid om 2 år och kommer noteras på Nasdaq Stockholms lista för gröna obligationer.

 • 9 sep 2021
  Diös utvecklar för globalt försäkringsbolag i Luleå

  Ett av Nordens största försäkringsbolag, Gjensidige Försäkring, väljer fastighetsägaren Diös lokaler på Varvsgatan för sin expansion i centrala Luleå. Med målbilden att skapa ett modernt och identitetsstärkande kontor påbörjar Diös utvecklingen av ytorna i början på september. Inflyttning beräknas ske 1 december.

 • 3 sep 2021
  Sveriges ledande företagspartner tar plats i Diös företagshus Hjorten

  Fastighetsägaren Diös utveckling av företagshuset Hjorten på Nygatan i centrala Skellefteå fortsätter attrahera nya hyresgäster. Från och med januari 2022 kommer rådgivnings- och redovisningsbyrån Aspia ha ett av sina totalt 60 kontor i Hjortens anrika lokaler, som Diös utvecklar till ett modernt och flexibelt kontorskoncept.

 • 26 aug 2021
  Diös utvecklar för ny blomster- och inredningsbutik i centrala Falun

  I höst etablerar sig den nya blomster-och inredningsbutiken Ateljé Fiori på Holmgatan i centrala Falun. Fastighetsägaren Diös påbörjar nu arbetet med lokalerna som utvecklas till att bli en inspirerande och inbjudande butik. Öppning beräknas till november 2021.

 • 23 aug 2021
  Nana’s är ny hyresgäst till Diös i centrala Sundsvall

  I Sundsvalls nya stadskvarter utvecklar fastighetsägaren Diös en helt ny butik för klädbutiken Nana’s. Den nya butiken får större lokaler, modernt butikskoncept och ett utökat sortiment. Butikens adress blir Thulegatan som är en attraktiv plats för hyresgäster inom segmentet urban service. Nyöppning planeras till mitten av mars 2022.

 • 20 aug 2021
  Diös utvecklar för Vattenregleringsföretagen på Frösön i Östersund

  I början av 2022 blir Vattenregleringsföretagen ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Fritzhemsgatan på Frösön i Östersund. Diös påbörjar nu utvecklingsarbetet av de nya lokalerna som skall bli ett modernt och inbjudande kontorskoncept. Inflyttning beräknas till 1 februari 2022.

 • 16 aug 2021
  Ny restaurang öppnar i Diös lokaler i centrala Mora

  I höst får Mora ett nytt restaurangtillskott i stadskärnan. Det är den nystartade restaurangen Linnéa mat & dryck som etablerar sig på Moragatan i centrum. Restaurangen väntas bli en uppskattad mötesplats för mat och nöje mitt i city. Lokalerna anpassas till modern restaurangverksamhet. Öppningen planeras ske till hösten.

 • 16 jul 2021
  Diös säljer byggrätt till K2A i Sundsvall

  Nu är det klart att en ny aktör ansluter till utvecklingen av den nya stadsdelen Alliero i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös, som tillsammans med Sundsvalls kommun drivit framtagandet av en detaljplan för området, avyttrar sin sista byggrätt i området till fastighetsbolaget K2A. Tillträde sker under tredje kvartalet 2021.

 • 16 jul 2021
  Diös säljer byggrätt till K2A i Sundsvall

  Fastighetsägaren Diös, som varit en drivande kraft i framtagandet av en lagakraftvunnen detaljplan för området Alliero i centrala Sundsvall, avyttrar en byggrätt till fastighetsbolaget K2A. Det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 42 miljoner kronor. Tillträde sker under tredje kvartalet 2021.  

 • 16 jul 2021
  Diös skapar nya bostäder i centrala Sundsvall

  Nu är det klart att fastighetsägaren Diös konverterar tidigare kontorsytor till 46 nya lägenheter mitt på Köpmangatan i centrala Sundsvall. De tidigare kontorsytorna utvecklas till att bli attraktiva bostäder i city med moderniserade allmänytor och en gemensam terrass på innergården. Lägenheterna kommer vara på mellan 30-90 kvadratmeter stora och ha närhet till stadsliv, urban service och kommunikationer. Inflyttning beräknas ske under fjärde kvartalet 2022.                                                                                                            

 • 15 jul 2021
  Treakel Lakritsbutik öppnar i Diös lokaler i centrala Gävle

  I början av hösten slår en helt ny butik upp dörrarna i fastighetsägaren Diös lokaler på Drottninggatan i centrala Gävle. Det är Treakel Lakritsbutik som etablerar sin andra butik utanför Östersund. Förutom lakrits av hög kvalité kommer de även erbjuda lokalrostat kaffe från Östersund. Öppning planeras till mitten av september.

 • 14 jul 2021
  Global aktör etablerar sig i Diös företagshus Hjorten i Skellefteå

  Med fokus på en flexibilitet och innovation utvecklar fastighetsägaren Diös ett modernt kontor i två plan till det marknadsledande och Skellefteåbaserade globala fotoboksföretaget Once Upon. Det nya kontoret skapas i företagshuset Hjorten – en klassisk byggnad på Nygatan som Diös det senaste året utvecklat till en attraktiv nod för flera företagsetableringar. Inflyttning beräknas ske i januari 2022.

 • 8 jul 2021
  Diös utvecklar för Kahls The & Kaffehandel i centrala Gävle

  Nu är det klart att Kahls The & Kaffehandel flyttar till nytt läge i galleria Flanör i centrala Gävle. Fastighetsägaren Diös gör plats för en ny etablering på gatuplan som ger Kahls The & Kaffe en helt ny butik med nytt koncept. Nyöppning beräknas till början av september 2021.

 • 8 jul 2021
  Galleria Flanör under utveckling - Diös bygger ny matbutik i markplan

  Som en del i utvecklingen av galleria Flanör är det nu klart att fastighetsägaren Diös bygger en butik om 1050 kvadratmeter till ICA. För att möjliggöra satsningen har det under en tid pågått ett omfattande utvecklingsarbete där flera butiker fått nya, moderniserade lokaler. Butiken beräknas öppna våren/sommaren 2022.

 • 6 jul 2021
  Diös utvecklar modernt kontor till Clockwork i Skellefteå

  I oktober blir det växande bemanning- och rekryteringsföretaget Clockwork ny hyresgäst till fastighetsägaren Diös på Bäckgatan i Skellefteå. Det nya kontoret utvecklas i kontorskvarter Sirius, i direkt närhet till kommunikationer och urban service. Modernt, varumärkesstärkande och flexibelt är ledord i utvecklingen av det nya kontorskonceptet. 

 • 5 jul 2021
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-juni 2021

  Vi levererar ett väldigt starkt resultat för perioden. Intäkterna ökar med 6 procent, överskottsgraden uppgår till rekordstarka 68 procent och fastighetsvärdet överstiger 26 mdr. Flertalet lönsamma affärer och en stark underliggande marknad har drivit en positiv värdeutveckling och visar på goda utsikter framåt.

 • 1 jul 2021
  Diös hyr ut till expansiva Absolicon i centrala Sundsvall

  Nu förstärker fastighetsägaren Diös det tillväxtstarka företagshuset Metropol i centrala Sundsvall med ytterligare en hyresgäst. Det är det expansiva solvärmeföretaget Absolicon, som i början av juli tar plats i nya moderna lokaler där 12 nya tjänster planeras att tillsättas under sommaren.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng