Pressrum

BILDBANK           VÅRA PRESSMEDDELANDENVÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
  • 16 maj 2019
    Diös hyr ut till juice- och yoghurtbaren Huckleberry i centrala Sundsvall

    Nu är det klart att juice- och yoghurtbaren Huckleberry etablerar sig på Storgatan mitt i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till modernt cafékoncept. Öppningen beräknas ske redan innan sommaren. 

  • 14 maj 2019
    Färghandelskedjan Happy Homes tredubblar sina ytor Borlänge

    Färg-, tapet-, kakel- och golvbutiken Happy Homes expanderar och utvecklar sina lokaler i på Södra Backa. Utökningen beror på den ökade efterfrågan på bygg- och renoveringsmaterial i Borlänge. I samband med det flyttar företaget till grannlokalen på Hammargatan i Borlänge. Nyöppning planeras till slutet av maj. 

  • 9 maj 2019
    Diös hyr ut till gastropuben Pitcher’s i centrala Gävle

    Nu är det klart att restaurangkedjan Pitcher’s expanderar och blir ny hyresgäst till Diös på Norra Kungsgatan i Gävle. Lokalerna utvecklas just nu till att bli en fullskalig gastropub med fokus på mathantverk. Inflyttning beräknas till början av november.

  • 7 maj 2019
    Diös och Nordic Choice Hotels tar första spadtaget för nya Clarion-hotellet i Umeå

    Idag tog Diös och Nordic Choice Hotels det första spadtaget för det helt nya Clarion-hotellet som ska byggas mitt i centrala Umeå. Hotellet förstärker det befintliga kvarteret med nya mötesplatser och är en naturlig del av Diös strategi om stadsutveckling. Spadtaget togs av Diös vd Knut Rost, Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen och kommunstyrelsens ordförande i Umeå Hans Lindberg. Hotellet kommer att heta Clarion Hotel Stream och beräknas öppna under 2022. 

  • 2 maj 2019
    Ny restaurang öppnar i In:gallerian i centrala Sundsvall

    Nu är det klart att Johan Backéus öppnar ett helt nytt restaurangkoncept i In:gallerian i centrala Sundsvall. Etableringen är den första pusselbiten i fastighetsägaren Diös utvecklingsplan för kvarteret kring In:gallerian och det nya hotellet som byggs vid Selångersån. Just nu färdigställs lokalerna, som ligger på Torggatan, till att bli en modern matstudio och restaurang med öppna planlösningar. Premiären planeras till oktober 2019.

  • 29 apr 2019
    Diös utvecklar parkeringshuset Konvaljen i centrala Gävle

    I början av maj kommer Diös att påbörja en utveckling av parkeringshuset Konvaljen, vid Stortorget i centrala Gävle. Detta är del av den utvecklingsplan som finns för Diös fastigheter i centrum och görs i samband med att Gävle Energi installerar ny fjärrvärme och fjärrkyla i gatan direkt utanför parkeringshuset. Parkeringsgaraget hålls därmed helt stängt från maj till beräknad nyöppning i slutet av oktober. Parkerande i Gävle City hänvisas till de andra parkeringshusen i centrala Gävle.

  • 23 apr 2019
  • 23 apr 2019
    Diös Fastigheters delårsrapport jan-mar 2019

    Vi fortsätter leverera. Intäkterna ökar och vi har god kontroll på både operativa och finansiella kostnader. Med vårt starka kassaflöde investerar vi för fortsatt tillväxt i våra städer.

  • 18 apr 2019
    Diös hyr ut till Pinchos nya restaurang- och hotellkoncept i Åre

    Nu är det klart att resaturangkedjan Pinchos etablerar sig vid Åre Torg och utvecklar därmed ett nytt koncept som innehåller både restaurang och hotell. Fastighetsägaren Diös kommer, tillsammans ned Pinchos, under sommaren att utveckla lokalerna med Pinchos inredning samt uppgradera befintliga hotellrum. Inflyttning och nyöppning beräknas ske till i novenber 2019.

  • 17 apr 2019
    Diös utvecklar större miljöcertifierade lokaler till Trafikverket i Luleå

    Trafikverket i Luleå expanderar sin verksamhet med fler medarbetare och utökar därmed sina lokaler på Sundsbacken i centrum. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna till ett modernt aktivitetsbaserat kontor. I samband med det miljöcertifieras fastigheten och klassas om enligt Breeam-in-use. Utvecklingen av lokalerna beräknas vara färdig till december 2019.

  • 12 apr 2019
    Diös utvecklar lokaler i Umeå till Folkpools första fysiska butik

    Den rikstäckande pool- och spabadleverantören Folkfool öppnar sin första fysiska butik. Butiken öppnar på Storabirk i närheten av centrala Umeå. Fastighetsägaren Diös färdigställer just nu de 450 kvadratmeter stora lokalerna till öppningen som sker lördagen den 13 april. 

  • 10 apr 2019
    Kommunikationsbyrån Lundberg & Co ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle

    Kommunikationsbyrån Lundberg & Co etablerar sig på Drottinggatan i centrala Gävle. Just nu utvecklar fastighetsägaren Diös lokalerna till att bli ett modernt citykontor med hög standard. Inflyttning beräknas bli sommaren 2019.

  • 2 apr 2019
    Diös hyr ut nya lokaler till expansiva Webhelp –stor satsning i Östersund

    Nu är det klart att kundservicebolaget Webhelp flyttar in i nya lokaler på Frösön, i Östersund. Bolaget gör en stor satsning och uökar både verksamheten och lokalerna. Planen är att rekrytera 150 medarbetare under våren. Fastighetsägaren Diös utvecklar och förbereder just nu de nya lokalerna, som i dagsläget är Diös egna huvudkontor, att stå klara för inflyttning i mitten av maj. 

  • 29 mar 2019
    Diös nyutvecklar lokaler till expansiva Norconsult i Borlänge

    En av Nordens största rådgivare inom samhällsplanering, Norconsult, expanderar sina ytor i Borlänge. Bolaget etablerade sig i Diös lokaler på Borganäsvägen i mitten av 2018 och flyttar i början av sommaren in i sina utökade lokaler på samma adress med en total yta om 470 kvadratmeter.

  • 28 mar 2019
    Diös Fastigheters årsredovisning för 2018

    Diös Fastigheters årsredovisning för 2018 samt separat hållbarhetsbilaga har offentliggjorts och finns nu tillgänglig på vår hemsida, http://www.dios.se/Finansiellt/Finansiella-rapporter/

  • 27 mar 2019
    Diös utvecklar nya lokaler till IoT-företaget Crosser i centrala Sundsvall

    Edge analytics-företaget Crosser blir ny hyresgäst till Diös på Trädgårdsgatan i centrala Sundsvall. Crosser riktar sig till industribolag med sin högteknologiska lösning för att koppla upp, analysera och distribuera maskindata. I och med etableringen kompletterar Crosser området, som domineras av företag inom hälso- och friskvårdsbranschen, med sin nischade IT-komptetens.

  • 22 mar 2019
    Diös hyr ut till assistansföretaget Lystra som etablerar sig på Norra Kajen i centrala Sundsvall

    I början av maj etablerar sig Lystra personlig assistans på Heffners allé i det expansiva området vid Norra kajen i centrala Sundsvall. Lystra kommer ha sin verksamhet vägg i vägg med serviceföretaget Samhall, som nyligen etablerade sig i området. Just nu utvecklar fastighetsägaren Diös lokalerna till att bli morderna kontor med öppna ytor.  

  • 21 mar 2019
    Diös forsätter satsa på solcellsanläggningar

    2018 installerade Diös solcellsanläggningar på två av sina fastigheter i Åre och Sundsvall. Med en målsättning att, på sikt, bygga solcellsanläggningar på alla sina fastigheter där det är möjligt, har bolaget skrivit ett intentionsavtal med El av Sol Nordic om att installera solceller på ytterligare tjugo fastigheter under 2019. Satsningen är del av Diös strategi om stadsutveckling och ska stärka positionen som en hållbar aktör i sina städer.

  • 20 mar 2019
    Kallelse till årsstämma i Diös Fastigheter AB (publ)

    Aktieägarna i Diös Fastigheter AB (publ) kallas härmed till årsstämma, tisdagen den 23 april 2019, kl. 13.00 på Verket, Prästgatan 50, Östersund. En lättare lunch serveras från 12.00 och registrering för årsstämman sker mellan kl. 12.00 och 12.55.

  • 18 mar 2019
    Diös satsar på företagshuset Metropol – co-working aktören Great Space får nyckelroll

    Nu är det klart att Great Space får en nyckelroll i fastighetsägaren Diös fortsatta utveckling av det expansiva företagshuset Metropol på Universitetsallén i Sundsvall. Nyckelrollen innefattar utveckling och drift av ett modernt företagskoncept. I samband med det kommer fastigheten utvecklas invändigt för att möta den ökade efterfrågan på lokaler i området kring Mittuniversitetet. Driften tas över från och med 1 april 2019.  

  • 14 mar 2019
    Valberedningens förslag till styrelse och ordförande i Diös Fastigheter AB (publ)

    Inför årsstämman i Diös Fastigheter AB (publ) den 23 april 2019 offentliggör valberedningen härmed sitt förslag avseende styrelseordförande och övriga styrelseledamöter.

  • 5 mar 2019
    Diös utvecklar utökade lokaler till Svenska Bio i Falun

    Nu är det klart att Svenska Bio utökar sina lokaler i gatuplanet på Fisktorget/Östra Hamngatan i centrala Falun. I samband med det nytecknar Svenska Bio sitt avtal med Diös. Diös utvecklar just nu lokalerna till att bli anpassade med bland annat 2 nya salonger, modern teknik och nya ytskikt med ny inredning. Beräknad öppnande sker under försommaren 2019.

  • 1 mar 2019
    Diös och Nordic Choice Hotels byggstartar nya Clarion-hotellet i Sundsvall

    Idag har första spadtaget för det helt nya Clarion-hotellet mitt i Sundsvall tagits. Hotellet är del av Diös strategi om stadsutveckling och bidrar till en naturlig förstärkning av centrum. Spadtaget gjordes av Diös vd Knut Rost, Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen och kommun-styrelsens ordförande i Sundsvall Peder Björk.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng