Pressrum


”Mia

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 25 nov 2020
  Diös avyttrar fastigheter i Sundsvall

  Diös avyttrar fem fastigheter utanför centrala Sundsvall, som bland annat innehåller lokaler för lätt industri, kontor och handel. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 85 miljoner kronor och köpare är NSI Invest. De nya ägarna tillträder 1 december 2020.

 • 25 nov 2020
  Diös to sell properties in Sundsvall

  Diös will sell five properties outside the centre of Sundsvall, which contain premises for light industry, offices and retail. The agreed property value amounts to SEK 85 million and the buyer is NSI Invest. Transfer of ownership will take place in December 2020.

 • 25 nov 2020
  Diös utvecklar nya lokaler till Gävle Yogaskola

  Fastighetsägaren Diös har påbörjat utvecklingen av en inspirerande yogastudio till Gävle Yogaskola. Lokalen ligger på Norra Skeppsbron i centrala Gävle, precis i anslutning till stadskärnan och centralstationen. Inflyttning sker vid årsskiftet.

 • 24 nov 2020
  Brunos Korvbar öppnar i Kärnan galleria

  Nu är det klart att Östersund får en helt ny smakupplevelse i city. I mitten av december etablerar sig Brunos Korvbar i Kärnan galleria. Fastighetsägaren Diös utvecklar lokalerna till en modern korvbar med start per omgående.

 • 20 nov 2020
  NBV väljer Diös lokaler för sin expandering i centrala Umeå

  Från och med årsskiftet förstärks studie- och utbildningsklustret på Vasagatan i centrala Umeå i och med att studieförbundet NBV tar plats i nya, utökade lokaler hos fastighetsägaren Diös. I ett nära samarbete skapar Diös och NBV en inspirerande och välkomnande utbildningsmiljö som nod för verksamheten i Norr.

 • 19 nov 2020
  Diös förvärvar två kommersiella fastigheter i Umeå

  Diös förvärvar två fastigheter i Umeå som innehåller kontor och andra kommersiella verksamheter. Fastigheterna ligger strategiskt nära flygplatsen och bara några minuter från centrum. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 112 miljoner kronor. Säljare är Håkan Eriksson i Umeå AB och tillträde sker per den 1 januari 2021.

 • 19 nov 2020
  Diös acquires two commercial properties in Umeå

  Diös will purchase two properties in Umeå containing offices and other commercial activities. Located close to the airport and just a few minutes from the city centre, the properties are strategically positioned. The agreed property value amounts to SEK 112 million. The seller of the property is Håkan Eriksson i Umeå AB and transfer of ownership will take place on 1 January 2020.

 • 18 nov 2020
  Diös bygger nytt till Pensionsmyndigheten i expansiva Luleå Science Park

  Nu är det klart att Pensionsmyndigheten blir hyresgäst i Diös kommande nyproduktion i Luleå Science Park. Det attraktiva området är under stor expansion och den nya byggnaden kompletterar Diös övriga bestånd på platsen. Myndighetens nya kontor blir anpassat för ett flexibelt och modernt arbetssätt med funktionella mötesplatser. Avtalet som skrivs omfattar cirka 2 600 kvadratmeter, med en option på ytterligare ytor. Inflyttning sker under sommaren 2023.

 • 16 nov 2020
  Länsförsäkringar Fastighetsförmedling är ny hyresgäst till Diös i Luleå

  Nu är det klart att Länsförsäkringar Fastighetsförmedling etablerar sig i Diös lokaler på Kungsgatan i centrala Luleå. Med ett ökat behov av större kontors- och mötesytor flyttar de nu till mer ändamålsenliga lokaler med bättre exponeringsläge mitt i city. Lokalerna anpassas nu till att bli ett modernt kontor och inflytt beräknas ske i början på februari 2021.

 • 11 nov 2020
  Diös hyr ut lokaler till Skogsstyrelsen i Umeå

  I början av hösten blev det klart att Diös utökar sitt samarbete med Skogsstyrelsen i Umeå och etablerar ny verksamhet på Spårvägen utanför city. Det är regeringen och Skogsstyrelsens senaste satsning Naturnära jobb, som tar plats i lokalerna där 32 nya tjänster planeras att tillsättas under hösten och vintern 2020/2021.

 • 10 nov 2020
  Uniflex är ny hyresgäst till Diös i centrala Sundsvall

  I början av 2021 tar bemanningsföretaget Uniflex plats i nya utökade lokaler på Esplanaden i centrala Sundsvall. Diös påbörjar nu arbetet med att utveckla lokalerna till ett modernt kontor. Syftet är att skapa en mer attraktiv och tillgänglig mötesplats för kunder och medarbetare. Beräknad inflyttning sker 1 januari 2021.

 • 9 nov 2020
  Studentradion i Sundsvall arrangerar Musikhjälpen i In:Gallerian

  Nu är det klart att Sundsvall får sin egen variant av Musikhjälpen i In:Gallerian i Sundsvall. Den 15 december går redaktionen på Radiosvallet tillsammans med andra engagerade studenter in i ”buren” – en tidigare butikslokal med stora skyltfönster mot Storgatan. I ett nära samarbete skapar fastighetsägaren Diös och Radiosvallet en inspirerande radiostudio inför livesändningen i mitten på december.

 • 6 nov 2020
  Sundsvalls första obemannade livsmedelsbutik öppnar i Diös lokaler på Köpmangatan

  I ett nytt samarbete mellan fastighetsägaren Diös och nystartade livsmedelsbutiken Xpress Livs öppnar nu Sundsvalls första obemannade matbutik på Köpmangatan i centrala Sundsvall. Diös utvecklar just nu lokalerna till ett helt nytt modernt livsmedelskoncept. Butiken beräknas öppna i mitten av december. 

 • 2 nov 2020
  SEN Street kitchen etablerar sig i Diös lokaler i centrala Skellefteå

  I ett nytt samarbete mellan fastighetsägaren Diös och den asiatiska restaurangen SEN Street Kitchen får nu Skellefteå en helt ny gastronomisk upplevelse i stadskärnan. Den nya restaurangen öppnar våren 2021 på Torget 2 mitt i centrala Skellefteå. Diös utvecklar lokalerna till ett modernt restaurangkoncept med inslag från asiatiska storstäder med start per omgående.

 • 30 okt 2020
  Diös planer för kvarteret Polaris i centrala Skellefteå

  Skellefteå växer och efterfrågan på centralt boende är stor. Nu planerar Diös för helt nya attraktiva bostäder med absolut närhet till stadens mötesplatser, handel, shopping och resecentrum i kvarteret Polaris, granne med det nya kulturhuset. Planhandlingarna är klara för samråd och perioden för denna startar på måndag 2 november.

 • 29 okt 2020
  Sju nya entreprenörer tar plats på C:nen i centrala Östersund

  Under våren lanserade fastighetsägaren Diös konceptet C:nen, Östersunds första flexibla marknadsplats för hållbar utveckling, på Prästgatan i centrala Östersund. Nu är det klart att sju nya entreprenörer tillfälligt intar C:nen för att fysiskt positionera sitt varumärke i stadskärnan fram till årsskiftet.

 • 27 okt 2020
  Söderberg & Partners blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle

  Nu är det klart att finans- och försäkringsförmedlaren Söderberg & Partners blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle. Med planen att i framtiden anställa fler medarbetare till kontoret i Gävle väljer nu Söderberg & Partners att etablera sig i Diös lokaler på Norra Skeppargatan mitt i city. Lokalerna anpassas nu till att bli ett modernt kontor och väntas stå klara för inflyttning april 2021.

 • 23 okt 2020
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-sep 2020

  Med ödmjukhet för rådande situation kan vi konstatera att vår handlingskraft har varit avgörande för att tredje kvartalets resultat är så starkt. Vår nettouthyrning om 42 mkr för perioden, och 13 mkr för kvartalet, är en bra temperaturmätare på våra aktiviteter och vår stabila marknad. Efterfrågan på kontor i attraktiva lägen är fortsatt stor, likväl som för bostäder, och vi ser goda möjligheter att ta en starkare position och göra fler lönsamma affärer i dessa segment.

 • 23 okt 2020
  Ny förskola etablerar sig i Diös lokaler på Frösö Strand

  Den första januari 2021 öppnar förskolan Emanuel i fastighetsägaren Diös lokaler på expansiva Frösö Strand i Östersund. Förskolan öppnar i FVBUs, Föreningen för värdefulla barn och ungdomar, regi och väntas inrymma 34 barn i lekfulla och harmoniska lokaler.

 • 22 okt 2020
  Diös utvecklar livsmedelsbutik i centrala Falun

  Under hösten och vintern kommer ICA Supermarket Falan utvecklas genom fastighetsägaren Diös. Butiken som ligger på Falugatan i centrala Falun optimeras till ett mer modernt dagligvarukoncept och väntas stå klar efter årsskiftet.

 • 20 okt 2020
  Applebutiken Appricot etablerar sig i Diös lokaler i centrala Åre

  I slutet av året får Åre en helt ny butik när Apple-återförsäljaren Appricot etablerar sig i Diös lokaler i Centrumhuset i centrala Åre. Butiken, som kommer att vara öppen året runt, kommer att erbjuda Apples hela sortiment samt service, reparationer och tillbehör för det digitala livet på kontoret och fritiden. Öppning planeras till första veckan i december.

 • 19 okt 2020
  Diös bjuder in till presentation av delårsrapport jan-sep 2020

  Diös Fastigheters delårsrapport för perioden jan-sep 2020 offentliggörs den 23 oktober kl. 07:00 (CEST). Samma dag kl. 09:30 inbjuds investerare, analytiker, media och andra intresserade att delta vid en webbsänd presentation av delårsrapporten.

 • 12 okt 2020
  Diös utvecklar nya lokaler till Sveriges Television i centrala Sundsvall

  Nu är det klart att fastighetsägaren Diös förlänger avtalet med medieföretaget Sveriges Television, SVT, och i samband med det utvecklar ett helt nytt kontor på Heffnersallé i centrala Sundsvall. Utvecklingen påbörjas med start per omgående och SVT beräknas flytta in i sina nya lokaler under våren 2021.

 • 8 okt 2020
  Diös tecknar avtal med Certego – utvecklar modern hubb i Gävle

  Med start i oktober påbörjar fastighetsägaren Diös utvecklingen av säkerhetsleverantören Certegos nya lokaler på Skolgången i Hemsta i Gävle. Lokalerna blir en hubb för butik, en större kontorsdel och verksamhetsspecifika utrymmen som nyckel- och cylindertillverkning. Beräknad inflyttning sker den första maj 2021.

 • 6 okt 2020
  Vintagebutiken Nordic Vintage etablerar sig i Diös lokaler i centrala Gävle

  Ett nytt samarbete mellan fastighetsägaren Diös och nystartade Nordic Vintage förstärker nu stadsdelen Söder i centrala Gävle. Tillsammans etablerar de en helt ny vintageinredningsbutik på Södra Kungsgatan som kommer att sälja klassiska high end-möbler och vintageinreding. Lokalerna utvecklas under hösten inför invigning i början 2021.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng