Pressrum

BILDBANK           VÅRA PRESSMEDDELANDENVÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 3 apr 2020
  Diös utvecklar nya lokaler till två aktörer i Kärnan galleria i Östersund

  Nu är det klart att leksaksbutiken Lekia flyttar in och frisörslongen Nikita Hair får nya lokaler i Kärnan galleria i Östersund. Fastighetsägaren Diös påbörjar utvecklingen av lokalerna per omgående och inflyttning beräknas ske till sommaren.

 • 1 apr 2020
  Planen för Nya Gustav III Torg offentliggjord

  Under eftermiddagen idag har Diös och Östersunds kommun genomfört en digital presskonferens där planförslaget för Nya Gustav III Torg presenterades och kommenterades av Maria Boberg, stadsarkitekt, Östersunds kommun och Henrik Lundmark, projekutvecklare Nya Gustav III Torg, Diös.

 • 1 apr 2020
  Diös flyttar årsstämman till 16 juni 2020

  Under rådande läge och med hänsyn till spridningsrisker och påföljande ekonomiska konsekvenser av Coronapandemin har Diös styrelse beslutat att skjuta fram årsstämman 2020 som skulle hållits den 2 april. Genom detta bidrar bolaget till att minska risken för ytterligare smittspridning i samhället samt har möjlighet att göra en bättre bedömning av de ekonomiska effekterna av pandemin och därmed agera i bolagets och aktieägarnas bästa intresse.

 • 30 mar 2020
  Borlänge får sin första obemannade livsmedelsbutik – franchisekonceptet AutoMat etablerar sig mitt i city

  I maj öppnar en ny livsmedelsbutik upp i Borlänges stadskärna. Det är franchisekonceptet AutoMat, vars affärsidé bygger på obemannade livsmedelsbutiker, som tar plats på Borganäsvägen mitt i city. Just nu utvecklar fastighetsägaren Diös och hyresgästen lokalerna till att anpassas till den nya moderna livsmedelsbutiken. Öppning planeras i maj.

 • 27 mar 2020
  Återköp av aktier i Diös Fastigheter AB (publ)

  Diös Fastigheter AB (publ) (”Diös”) har under perioden 19 mars 2020 – 27 mars 2020 återköpt sammanlagt 441 418 egna aktier inom ramen för det återköpsprogram som styrelsen har lanserat i syfte att anpassa bolagets kapitalstruktur och därigenom skapa ytterligare aktieägarvärde. Återköpsprogrammet, som Diös offentliggjorde den 19 mars 2020, genomförs i enlighet med tillämpliga regelverk.

 • 26 mar 2020
  Enströms Blommor satsar i centrala Luleå -utökar sina ytor

  Diös befintliga hyresgäst Enströms Blommor utökar nu sina ytor och tar plats i nya lokaler på Storgatan i Luleå. I samverkan med fastighetsägaren Diös utvecklas och utökas nu lokalerna och får nya till att bland annat bli  större butiksytor med bättre logistikmöjligheter. Planerad öppning sker 1 maj. 

 • 23 mar 2020
  Monitor ERP System blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle

  I sommar etablerar sig den världskända affärssystemtillverkaren Monitor ERP System i fastighetsägaren Diös lokaler på Drottninggatan i centrala Gävle. I samband med etableringen anställs ett tiotal personer som kommer att arbeta med utvecklingen av företagets produkt.

 • 19 mar 2020
  Diös inleder återköp av egna aktier

  Diös Fastigheter AB (publ) inleder idag ett återköpsprogram i enlighet med beslut av årsstämman den 23 april 2019. Årsstämman gav styrelsen bemyndigande att längst intill årsstämma 2020 förvärva egna aktier. Förvärv får ske av högst så många egna aktier att koncernens totala innehav efter förvärvet uppgår till högst tio (10) procent av samtliga aktier i bolaget.

 • 18 mar 2020
  Ny lokal och åtgärder inför Diös årsstämma med anledning av Coronaviruset

  Spridningen av coronaviruset är alltjämt svår att bedöma och Diös följer utvecklingen noggrant. I syfte att värna om aktieägarnas, styrelsens och medarbetarnas hälsa har ett antal beslut fattats kring genomförandet av bolagets årsstämma den 2 april 2020.

 • 16 mar 2020
  Diös utvecklar större lokaler till Astar i centrala Borlänge

  I början av sommaren utökar vuxenutbildningsföretaget Astar sina ytor i Diös lokaler i centrala Borlänge. En ökad efterfrågan av företagets utbildningar bidrar till att de nu expanderar. Nu ska deras nya lokaler utvecklas för att stå färdiga för inflyttning i början av juni.

 • 13 mar 2020
  Vårdförbundet gör strategisk flytt i Diös lokaler i centrala Umeå

  Vårdförbundets avdelning i Västerbotten har tagit plats i nya lokaler i fastigheten på Västra Esplanaden i centrala Umeå. I ett nära samarbete med fastighetsägaren Diös har de nya lokalerna utvecklats med bland annat större och moderna mötesrum. Vårdförbundet flyttade in i de nya lokalerna i februari.

 • 12 mar 2020
  Nu får Sundsvall en helt ny kebaberia

  I höst öppnar krögarparet Jonas Hamlund och Tord Budenberg en kebaberia på Torggatan i centrala Sundsvall. Målet är att bli Sveriges bästa restaurang inom samma nisch. Etableringen är en del av fastighetsägaren Diös utvecklingsplaner för centrum och öppningen beräknas till början av september.

 • 11 mar 2020
  Diös Fastigheter publicerar årsredovisning för 2019

  Diös Fastigheters årsredovisning för 2019 har offentliggjorts och finns nu tillgänglig på vår hemsida, www.dios.se (http://www.dios.se/Finansiellt/Finansiella-rapporter/)

 • 11 mar 2020
  Diös utvecklar modernt kontor till Gullers Grupp i centrala Sundsvall

  Fastighetsägaren Diös utveckling av det nya stadskvarteret, som innefattar In:gallerian och kommande hotell Clarion, i centrala Sundsvall fortsätter. Kommunikationsbyrån Gullers Grupp tog i början av mars plats i nya, moderna lokaler i kvarteret och tillsammans med Diös senaste etableringar i form av Johan Backéus restaurang Naturaj, Åhléns nya marknadsplats och paketombudskonceptet PickPackPost bidrar de till en ökad attraktivitet i city.

 • 10 mar 2020
  Ny italiensk restaurang ramar in Stora Torget i centrala Sundsvall

  Basta, en välkänd italiensk restaurangkedja, etablerar sig på Centralgatan mot Stora Torget i Sundsvall i höst. I samband med det förstärks den östra delen av stadskärnan. Fastighetsägaren Diös kommer att totalutveckla lokalerna under sommaren.

 • 9 mar 2020
  Expansiva Calluna fördubblar sina ytor i Diös lokaler i centrala Gävle

  I början av maj tar Sveriges ledande naturmiljökonsult Calluna plats i nya, mer än dubbelt så stora, lokaler på Waldenströmsgatan i centrala Gävle. Flytten till de nya lokalerna innebär att Calluna samlar alla sina medarbetare i Gävle under samma tak med målet att utveckla bolagets erbjudande om avancerade naturbedömningar.

 • 6 mar 2020
  Diös utvecklar Linjemontages nya lokaler i centrala Sundsvall

  Kraftförsörjningsföretaget Linjemontage utökar sin verksamhet och flyttar in i helt nytt kontor på Heffners Allé i centrala Sundsvall. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu deras nya lokaler till moderna kontorsytor med bättre tillgänglighet för både kunder och medarbetare. Beräknad inflyttning sker 1 april 2020. 

 • 5 mar 2020
  Önskabutiken i Östersund satsar på nytt matkoncept

  I mitten av mars öppnar inredningsbutiken Önska upp sitt nya matkoncept – Salt å peppar - i befintliga lokaler i gallerian Kärnan i centrala Östersund. Det nya konceptet kommer att erbjuda ett brett sortiment med chark och delikatesser för den matintresserade. Nyöppning sker den 12 mars.

 • 27 feb 2020
  Här skapar Diös nya bostäder i centrala Sundsvall

  Sundsvall växer och efterfrågan på moderna bostäder ökar. Därför konverterar nu Diös tidigare kontors- och butiksytor till tretton nya lägenheter mitt på Storgatan i centrala Sundsvall. Det nya kvarteret kommer att heta till Läget, döpt efter den tidigare centrala handelsplatsen som fanns i Stenstan kring 80-talet. De nya lägenheterna kommer vara cirka 30 kvadratmeter stora och ha närhet till stadsliv, shopping, restauranger och barer, kommunikation, livsmedelsbutiker och mycket mer. Inflytt beräknas ske etappvis mellan april och juli i år.

 • 26 feb 2020
  Ny cykelbutik öppnar i Diös lokaler i centrala Sundsvall

  I vår etablerar sig den nya cykelbutiken Catu på Kolvägen i centrala Sundsvall. Butiken riktar sig till alla åldrar och alla olika nivåer av cykelintresserade. Nu ska lokalerna utvecklas från grunden för att passa den nya moderna cykelverksamheten. Öppning beräknas till början av april.

 • 25 feb 2020
  Kallelse till årsstämma i Diös Fastigheter AB (publ)

  Aktieägarna i Diös Fastigheter AB (publ), org. nr: 556501–1771, kallas till årsstämma, torsdagen den 2 april 2020, kl. 13.00 på Verket, Prästgatan 50, Östersund. En lättare lunch serveras från 12.00 och registrering för årsstämman sker mellan kl. 12.00 och 12.55.

 • 20 feb 2020
  Diös hyr ut till expanisva assistansbolaget Assistans för dig

  Assistans för dig är Sveriges största familjeägda assistansbolag och blir ny hyresgäst till Diös i Umeå. De flyttar in i nyutvecklade lokaler mitt i city i mitten av februari med visionen om att fortsätta växa.  

 • 14 feb 2020
  Ny modern frisörsalong öppnar i centrala Luleå

  Mitt på Storgatan i centrala Luleå utvecklas just nu lokaler till den helt nya frisörsalongen Rootz Beautylounge. Det är i fastighetsägaren Diös lokaler som den moderna salongen öppnar och verksamheten kommer erbjuda allt inom hår, klipp och färg. Öppning sker den 27 februari.

 • 14 feb 2020
  Diös utvecklar CWTs lokaler i centrala Falun

  CWT - Business-to-Business-for-Employees (B2B4E) travel management-plattformen är ett expansivt bolag som fortsätter att växa i Falun. Nu är det klart att fastighetsägaren Diös totalutvecklar deras nya lokaler på två plan mitt i centrala Falun. Det nya kontoret väntas stå klart sommaren 2020. 

 • 11 feb 2020
  Diös Fastigheters bokslutskommuniké 2019

  Vår starka utveckling fortsätter. Resultatet förbättras, nettouthyrningen är stark och styrelsen föreslår en höjd utdelning till 3,30 kr per aktie. Vi höjer vår ambition för fortsatt tillväxt och vårt mål är att öka förvaltningsresultatet per aktie med i genomsnitt 10 procent per år, över en treårsperiod.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng