Nyheter


Mia Forsgren

VÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren

Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00

 • 26 nov 2021
  Efterfrågan på kontor bubblar på Sveriges hetaste marknad – det här är framtidens kontor

  Efterfrågan på moderna och varumärkesstärkande kontor i rätt lägen ökar i mellanstora städer i Norra Sverige, där digitaliserade arbetssätt, rätt förutsättningar för en högkvalitativ fritid och kortare pendlingstider är några av framgångsfaktorerna. Det visar rapporten ”Framtidens kontor i mellanstora svenska städer” som fastighetsbolaget Diös och Sweco Architects presenterar idag. Syftet är att kartlägga utformningen av framtidens kontor på en marknad som i allt högre grad attraherar högutbildad kompetens och fler företagsetableringar.

 • 18 nov 2021
  Diös utvecklar för Logistic Contractor i centrala Luleå

  Norra Sverige står i centrum när det investeras miljardbelopp i industrin för en grön omställning. En aktör som vill vara en del i att möjliggöra satsningarna är logistik- och industribyggaren Logistic Contractor, som tar plats i fastighetsägaren Diös lokaler på Smedjegatan i centrala Luleå. I det nya kontoret, som utvecklas genom att förädla ytskikt och återbruka befintlig inredning, läggs stor vikt vid skräddarsydda lösningar som främjar Logistic Contractors arbetssätt och framtidsplaner. Inflyttning beräknas ske 1 februari 2022.

 • 16 nov 2021
  Diös förvärvar fastigheter i Skellefteå och Östersund

  Diös förvärvar tre fastigheter i Skellefteå och en i Östersund. Syftet är att stärka befintligt bestånd i respektive stad. Fastighetsvärdet uppgår till totalt 186 mkr och den totala uthyrningsbara ytan motsvarar cirka 10 000 kvadratmeter. Tillträde sker i november 2021.

 • 12 nov 2021
  Innehållet öppnar TV-studio hos Diös i Östersund

  För första gången på 20 år får nu Östersund en TV-studio när kommunikationsbyrån Innehållet inviger sin nya studio i Diös lokal på Kyrkgatan i centrala Östersund. Lokalen har anpassats under hösten och den nya hyresgästen får tillträde nu i dagarna.

 • 8 nov 2021
  Diös etablerar det första finansieringsramverket som är i enlighet med EU-taxonomin och European Green Bond Standard

  Som första bolag i världen uppdaterar Diös sitt gröna finanseringsramverk att vara i enlighet med nuvarande EU-taxonomin och den av EU kommissionen föreslagna European Green Bond Standard. Finansiering av fastighetstillgångar och initiativ som kvalificerar för kraven i ramverket kommer ske genom obligationer, certifikat och gröna banklån.

 • 5 nov 2021
  Diös utvecklar för LO och ABF i centrala Gävle

  På Norra Stapeltorgsgatan i centrala Gävle utvecklar fastighetsägaren Diös en funktionell och inbjudande arbetsplats till LO-distriktet i Dalarna och Gävleborg och ABF Gävleborg. Utvecklingen inleds per omgående och inflyttning beräknas ske 1 februari 2022.

 • 2 nov 2021
  Diös får beslut om detaljplan för kvarteret Tjädern i centrala Luleå

  Diös har tidigare kommunicerat kring planerna för att utveckla parkeringshuset Tjädern i Norra Hamn, mitt i centrala Luleå. Det handlar om att skapa ett levande och attraktivt kvarter med bostäder, kontor, restaurang och annan urban service. Nu har detaljplanen vunnit laga kraft.  

 • 25 okt 2021
  Vaccin i Norr flyttar in hos Diös i Skellefteå

  Nu välkomnar Diös vaccinationsbyrån Vaccin i Norr som ny hyresgäst på Nygatan i Skellefteås stadskärna. Anpassning av lokalerna påbörjas inom kort och inflyttning är planerad till januari 2022.

 • 22 okt 2021
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-sept 2021

  Hög aktivitet och ett stort intresse för vår marknad präglar kvartalet. Nettouthyrningen uppgår till 25 mkr för perioden, förvaltningsresultatet ökar med 7 procent och överskottsgraden uppgår till 68 procent. Fortsatt positiva värdeförändringar i fastighetsbeståndet kommer från bra affärer och en stark underliggande marknad.

 • 21 okt 2021
  Diös klimatmål godkända av SBTi

  Diös har beslutat om ett långsiktigt klimatmål i linje med Parisavtalet om att begränsa den globala uppvärmningen till maximalt 1,5°C. Målet innebär att Diös ska halvera sina utsläpp inom scope 1 och 2 till senast 2030 för att sedan nå nettonollutsläpp till senast 2045. Detta mål är nu granskat och godkänt av Science Based Targets initiative, SBTi.

 • 20 okt 2021
  Beslut för byggstart av Högskolan Dalarnas nya campus i Borlänge

  Högskolan Dalarna och Diös har arbetat fram en slutgiltig utformning av den plats som blir högskolans nya adress, i Liljanhuset vid Liljeqvistska parken mitt i centrala Borlänge. Utvecklingen av fastigheten påbörjas under första kvartalet 2022 och beräknas vara klar för tillträde under senare delen av våren 2024.  

 • 20 okt 2021
  Nästgårds öppnar restaurang i Diös lokaler i centrala Östersund

  Populära restaurangen Nästgårds utökar sin verksamhet och öppnar ny restaurang i Diös lokaler på Biblioteksgatan i Östersund. Fokus på matlagningen blir på mindre rätter med råvaror från Norden. Diös påbörjar omgående anpassning av lokalerna som ska stå redo inför öppning våren 2022.

 • 15 okt 2021
  Diös bjuder in till presentation av delårsrapport jan-sep 2021

  Diös Fastigheters delårsrapport för perioden jan-sep 2021 offentliggörs den 22 oktober kl. 07:00 (CEST). Samma dag kl. 10:15 inbjuds investerare, analytiker, media och andra intresserade att delta vid en webbsänd telekonferens.

 • 8 okt 2021
  Diös utvecklar flexibelt gym för Friskis&Svettis i centrala Gävle

  I februari 2022 kompletteras innehållet i city av ett modernt, obemannat gym. Det är idrottsföreningen Friskis&Svettis som väljer att utöka sin verksamhet i Gävle med en träningsanläggning om 600 kvadratmeter. Flexibilitet, tillgänglighet och rörelseglädje står i centrum när fastighetsägaren Diös nu inleder utvecklingen av det nya gymmet. 

 • 8 okt 2021
  Jeansbolaget öppnar butik i Diös lokaler i centrala Falun

  I december öppnar den expansiva klädkedjan Jeansbolaget en butik i fastighetsägaren Diös lokal på Holmgatan i centrala Falun. Med stort fokus på personlig service och den fysiska köpupplevelsen utvecklas lokalen till en inbjudande butik med välkända varumärken.

 • 6 okt 2021
  Östersunds första obemannade butik öppnar i Diös lokaler på Söderbo

  Nu välkomnar Diös Östersunds allra första obemannade butik till Söderbo i den expansiva stadsdelen Söder. ICA ToGo Söder blir en dygnetruntöppen ICA-butik i miniformat med allt ifrån tacos till tandkräm och lokalproducerad lunchmat. Butiken beräknas öppna innan jul och utveckling av lokalerna drar i gång direkt.

 • 5 okt 2021
 • 5 okt 2021
  Brand New etablerar pop up-koncept i Bergströms galleria i Falun

  Med en bred variation av varumärken och produkter öppnar pop up-aktören Brand New ett nytt koncept i fastighetsägaren Diös lokaler i Bergströms galleria. Målet är att förena den webbaserade och fysiska handeln och attrahera nya målgrupper till gallerian. Pop up-butiken ger möjlighet till ny typ av shoppingupplevelser genom kvällsevent, liveshopping och live streaming från sociala medier under en tremånadersperiod som inleds i november.

 • 4 okt 2021
  Diös inleder samarbete med idrottsstjärnor

  Fastighetsbolaget Diös inleder ett samarbete med längdskidåkaren Linn Svahn och skidskytten Sebastian Samuelsson, båda boende i en av Diös 15-minutersstäder - Östersund. Del av samarbetet är att få följa de två kring livet i en tillgänglig stad där såväl natur som urbana kvaliteter finns att tillgå. Samarbetet inleds med start per omgående. 

 • 4 okt 2021
  Hemköp etablerar sig i Diös lokaler i centrala Mora

  I februari 2022 öppnar Hemköp en ny matbutik i fastighetsägaren Diös lokaler i affärshuset Kronan i centrala Mora. Placerad längs med gågatan i ett dynamiskt sammanhang av aktörer inom urban service påbörjas utvecklingen av den nya, moderna matbutiken i oktober. Hemköp Mora kommer att ägas och drivas av de lokala entreprenörerna Maria och Love Sandström Åbom.

 • 1 okt 2021
  Diös koncept PickPackPost i samarbete med Streamify

  Diös koncept PickPackPost och PopUp Market startar ett samarbete med livevideobolaget Streamify. Syftet är att utveckla ett erbjudande med livevideoshopping för varumärken och butiker. Lösningen handlar om att knyta ihop den fysiska köpupplevelsen med den digitala. Samarbetet påbörjas i Sundsvall och Östersund med start i oktober.

 • 29 sep 2021
  Diös välkomnar NCC till stadsdel Söder i Östersund

  Nu står det klart att NCC flyttar in i nya lokaler på Tjalmargatan i det expansiva området Söder i Östersund. Lokalerna anpassas av Diös i detta nu till toppmoderna, trivsamma och funktionella kontorsytor och står klara för inflyttning 1 mars 2022.

 • 23 sep 2021
  Diös utvecklar nytt kafé för Waynes Coffee i centrala Sundsvall

  I vinter slår Waynes Coffe upp dörrarna till sitt kafé på en ny attraktiv adress i Sundsvalls stadskärna. I korsningen Storgatan/Thulegatan utvecklar fastighetsägaren Diös kafékedjans nya lokaler som får stora fönster ut mot den levande gågatan, utökade ytor och ett uppdaterat skandinaviskt koncept. Diös påbörjar utvecklingen med start per omgående och Waynes Coffee beräknas välkomna kunder till sina nya lokaler i november.

 • 23 sep 2021
  Diös utvecklar modernt kontor till fackförbundet Handels i centrala Gävle

  Nu är det klart att fackförbundet Handels etablerar sig i Diös lokaler på Hattmakargatan i centrala Gävle. Med start i augusti kommer lokalerna utvecklas till ett modernt kontor med flexibla arbetsplatser och ytor för möten. Inflyttning beräknas till i början av december 2021.

 • 21 sep 2021
  Archus väljer Diös för sin expansion i Borlänge

  Parallellt med att utvecklingstakten i Borlänge ökat har behovet av större och mer ändamålsenliga ytor för arkitekt- och fastighetsrådgivningsbolaget Archus växt. I februari 2022 tar de plats i ett brokigt kluster av kontorsverksamheter och urban service i fastighetsägaren Diös lokaler på Borganäsvägen. Lokalerna utvecklas till ett modernt kontorskoncept med inflyttning i februari 2022.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng