Pressrum

BILDBANK           VÅRA PRESSMEDDELANDENVÅR PRESSKONTAKT

Mia Forsgren
Kommunikationschef
Direkt: 070-324 40 00
 • 19 sep 2019
  Åhléns nyöppnar med helt nytt butikskoncept i Diös utvecklade fastighet vid Holmtorget i Falun

  Torsdag 19 september nyöppnar Åhléns i Falun och presenterar i samband med det sin totalutvecklade butiksyta med tillhörande koncept. Mellan klockan 17.00 och 20.00 invigs de nyöppnade lokalerna och den nya fasaden avtäcks. Alla hyresgäster i huset deltar i nyöppningen på olika vis. Tillsammans med Falu kommun fortsätter fastighetsägaren Diös att utveckla centrala Falun och det nya uppdaterade kvarteret kring Holmtorget är en viktig del i den fortsatta utvecklingsplanen. 

 • 18 sep 2019
  Gymkedjan STC etablerar sig i företagshuset Metropol i centrala Sundsvall

  Nu presenterar fastighetsägaren Diös ännu en etablering i det miljöcertifierade företagshuset Metropol på Universitetsallén i centrala Sundsvall. Det är gymkedjan STC som i slutet av året etablerar sig på två plan. Utöver det etablerar co-workingaktören Great Space en helt ny modern co-workingyta i huset under november. Med start i mitten av september påbörjas utvecklingsarbetet att omvandla tidigare kontorsytor till en modern träningsverksamhet.

 • 17 sep 2019
  Diös utvecklar TV4:s nya lokaler i centrala Sundsvall

  Nu påbörjar fastighetsägaren Diös utvecklingen av TV4:s nya lokaler på Nya Hamngatan 12 i centrala Sundsvall. Fastigheten är, i samband med tv-bolagets expandering, fortsatt fullt uthyrd och består av en mix av hyresgäster inom bank, finans, energi och mäkleri. De nya lokalerna beräknas stå klara i december.

 • 13 sep 2019
  Bank- och finanskoncernen Nordea etablerar pop up-store i In:gallerian i centrala Sundsvall

  Bank- och finanskoncernen Nordea etablerar sig tillfälligt under hela september på en pop up-yta i In:gallerian i Sundsvall. Pop up-konceptet är en del av fastighetsägaren Diös utvecklingsplan för sina gallerior i enlighet med strategin om stadsutveckling.

 • 11 sep 2019
  Sveriges största secondhandkedja Busfrö Nytt & Bytt etablerar sig i Diös lokaler i Gävle

  Nu är det klart att secondhandbutiken Busfrö Nytt & Bytt blir ny hyresgäst till Diös i centrala Gävle. I början av december slås portarna upp till den nya butiken i det expansiva WASA-huset på Norra Stapeltorgsgatan 11. Etableringen i Gävle blir kedjans åttonde butik och omfattar en yta om cirka 600 kvadratmeter.

 • 6 sep 2019
  Mediebyrån Burban Studios först ut i Diös butikskoncept pop up-store i centrala Luleå

  På en helt ny pop up-store yta i Shopping galleria i Luleå etablerar sig den digitala mediebyrån Burban Studios tillfälligt under hela september. Fastighetsägaren Diös har lanserat butikskonceptet i flera andra städer och nu välkomnas den första hyresgästen till Shopping galleria i centrala Luleå. 

 • 5 sep 2019
  O’Learys nylanserar sitt restaurangkoncept i Diös lokaler i Borlänge

  I början av november slår O’Learys upp portarna till deras uppdaterade koncept på Borganäsvägen 48 i centrala Borlänge -som väntas bli en uppskattad mötesplats i city. Lokalerna färdigställs just nu lokalerna till att bli moderna och uppdaterade med företagets nya grafiska profil och interiöra lösningar. Den totala ytan uppgår till cirka 2000 kvadratmeter. 

 • 4 sep 2019
  Diös förvärvar två kommersiella fastigheter i centrala Skellefteå

  Diös köper två kommersiella fastigheter i ett strategiskt centralt läge på gågatan i Skellefteå. Syftet är att komplettera befintliga fastigheter och ytterligare stärka närvaron i de centrala delarna av staden. Fastighetsvärdet uppgår till 53 mkr och den totala uthyrningsbara ytan omfattar cirka 4 000 kvadratmeter. Säljare är HSB Norr Fastigheter AB och tillträde sker den 1 oktober 2019. 

 • 2 sep 2019
  Great Space expanderar och etablerar ytterligare ett coworking-koncept i Sundsvall

  Nu tar fastighetsägaren Diös ytterligare ett kliv i riktningen att skapa en högkvalitativ företagshubb när coworking-aktören Great Space etablerar sitt koncept i företagshuset Metropol i centrala Sundsvall. Sedan i april har de haft en nyckelroll i den fortsatta utvecklingen av huset och växlar i samband med den senaste etableringen upp sitt samarbete med Diös. Just nu pågår ett utvecklingsarbete och den helt nya coworking-ytan beräknas stå klar i november.

 • 29 aug 2019
  Diös utvecklar lokaler åt och förlänger hyresavtal med Falu kommun i centrala Falun

  Falu kommun förlänger sitt hyresavtal med fastighetsägaren Diös i centrala Falun och utökar samtidigt sina ytor i Stadshuset med etableringen av Kontakcenters front office på entréplan. De utvecklade lokalerna blir en modern och tillgänglig kontorsmiljö, som beräknas stå klara i december 2020.

 • 28 aug 2019
  Teknikkonsultföretaget WSP tecknar grönt hyresavtal med Diös i centrala Gävle

  Till hösten flyttar WSP, ett av världens största teknikkonsultföretag, in i det expansiva Å-huset mitt i centrala Gävle. Tillsammans med en rad andra hyresgäster väntas huset bli ett av fastighetsägaren Diös mest moderna kontorshus med gemensamma konferensytor högst upp och en inbjudande lounge i entrén. Inflyttning beräknas till 1 december.

 • 27 aug 2019
  PDL Center expanderar och blir ny hyresgäst till Diös i Östersund

  Östersund får en helt ny padelanläggning när PDL Center i Östersund expanderar och slår upp portarna till en helt ny inomhusbana på Ställverksvägen 1. Fastighetsägaren Diös har under sommaren utvecklat lokalerna i sin helhet och premiären sker i månadsskiftet augusti/september.

 • 22 aug 2019
  Coworking-aktören House Be expanderar och utökar sina ytor i Årekompaniet i centrala Åre

  Nu fortsätter coworking-aktören House Be att växa och utökar med nya toppmoderna ytor i Årekompaniet i centrala Åre. I samband med det kommer fastighetsägaren Diös utveckla de cirka 500 kvadratmeter stora ytorna med förhoppningen om att locka fler företag till Åre. I och med House Bes etablering är fastighetensnart fullt uthyrd.

 • 9 aug 2019
  Konfektionskedjan Jeansbolaget etablerar sig i centrala Mora

  Nu är det klart att konfektionskedjan Jeansbolaget blir ny hyresgäst till Diös på Kyrkogatan i centrala Mora. Lokalerna utvecklas just nu i sin helhet efter Jeansbolagets butikskoncept inför invigningen den första oktober.

 • 5 aug 2019
  Diös byggstartar nya bostadskvarteret Söderbo i centrala Östersund

  Idag byggstartas det nya bostadskvarteret Söderbo på Bangårdsgatan i centrala Östersund. Mark- och grundläggningsarbete inleds på en del av den tidigare parkeringsplatsen utanför Sportsgym. Satsningen på det nya bostadskvarteret är en del av fastighetsägaren Diös stadsutvecklingsplan för centrala Östersund.

 • 23 jul 2019
  Diös bygger modern anläggning för ny stor etablering i Umeå

  I september 2020 kommer en ny modern fastighet stå klar på Lärlingsgatan i närheten av både centrum och flygplatsen i Umeå. Fastighetsägaren Diös river befintlig byggnad på platsen och bygger en ny drygt 10 000 kvadratmeter stor anläggning anpassad för maskinuthyrnings- och tjänsteleverantören Lambertsson.

 • 17 jul 2019
  Klädkedjan Jeansbolaget utökar sina lokaler i Smedjan Galleria i centrala Luleå

  Konfektionskedjan Jeansbolaget utökar med större butik i Smedjan Galleria mitt i centrala Luleå. Fastighetsägaren Diös utvecklar just nu lokalerna med nytt modernt butikskoncept. I samband med expansionen kommer Jeansbolaget anställa fler medarbetare och utöka sitt sortiment. Nyöppning planeras till månadsskiftet september/oktober. 

 • 5 jul 2019
  Diös Fastigheters delårsrapport jan-jun 2019

  Förvaltningsresultatet fortsätter stärkas och ökar med 11 procent jämfört med samma period föregående år. Överskottsgraden ökar tack vare både högre hyresnivåer och minskade kostnader.

 • 5 jul 2019
  Diös skriver avtal med Polisen om helt ny modern polisstation i centrala Umeå

  Nu är det klart att Polismyndigheten blir ny hyresgäst till Diös på Signalvägen i centrala Umeå. Diös kommer, tillsammans med Polisen, att bygga en av landets modernaste polisstationer med helt unik arkitektur. Fastigheten blir mer välkomnande och tillgänglig för både allmänheten och Polisens medarbetare. Det nya hyreskontraktet löper under en lång tid och inflyttning i de nya lokalerna sker preliminärt hösten 2022.

 • 1 jul 2019
  IT- och supportföretaget Alina Service är ny hyresgäst till Diös i centrala Östersund

  IT- och supportföretaget Alina Service har nyligen etablerat sig i Diös lokaler i det redan starka IT-kvarter kring Storgatan/Biblioteksgatan i centrala Östersund. Alina Service flyttade in i sina nya totalutvecklade lokaler i slutet av juni. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng