LULEÅ

Centrum

Ett rikt och blandat utbud
Luleå City erbjuder en levande stadskärna med blandat utbud av gallerior, restauranger och butiker. Vintertid erbjuds anslutning till den populära isbanan både från Norra och Södra hamn. Under sommarmånaderna blomstrar stadskärnan med uteserveringar och olika aktiviteter. Det finns fina promenadstråk runt stadskärnan med flera stränder som inbjuder till bad. Från Södra hamn tar du dig enkelt ut i Luleå skärgård med turbåt.

Pulserande shoppingstråk och kultur
Shoppingutbudet i Luleå är stort, här finns tre gallerior Smedjan, Strand och Shopping varav Shopping som är världens första inomhusgalleria. Det finns ett rikt utbud av restauranger och caféer som erbjuder mat från många olika matkulturer. I City finner du även Norrbottensteatern, Kulturens hus, Luleå Energi Arena, Norrbottensmuseum, bibliotek, vårdcentraler, matbutiker, gym, badhus.

Enkla kommunikationer
Navet för Luleås lokaltrafik inklusive flygbussar till Luleå Airport är belägen mitt i City på Smedjegatan. Till resecentrum för tåg och länstrafiken är det ca 5-10 minuters promenad. Luleå erbjuder också gott om fina cykel- och promenadstråk runt hela centrumhalvön.

Träffa vårt team

Johan Lång - Affärschef Luleå & Skellefteå

johan.lang@dios.se

+46 10 470 98 00

Åsa Johansson - Kommersiell Förvaltare

asa.johansson@dios.se

+46 10 470 98 22

Anders Bergström - Fastighetstekniker

0770-33 22 00

Läs mer om teamet här