30 mars 2020

Obemannade livsmedelsbutiken AutoMat etablerar sig mitt i Borlänge

I maj 2020 öppnade en ny livsmedelsbutik i Borlänges stadskärna. Det är franchisekonceptet AutoMat, vars affärsidé bygger på obemannade livsmedelsbutiker, som tog plats på Borganäsvägen mitt i city. Just nu utvecklar fastighetsägaren Diös och hyresgästen lokalerna till att anpassas till den nya moderna livsmedelsbutiken.

Bakom franchisekonceptet finns entreprenören Edvin Johansson som startade den första AutoMatbutiken i Linköping 2018. Nu har företaget expanderat och öppnat en butik i centrala Borlänge, som drivs av entreprenören Johan Sundgren som har flera års erfarenhet bakom sig i service- och livsmedelsbranschen.

- När det blev klart att vi skulle etablera AutoMat i Borlänge kom vi i kontakt med Diös för att hitta en lämplig lokal. Ett proffsigt bemötande och en smidig process från Diös sida gjorde att vi hittade ett bra läge i centrum. Många borlängebor inklusive mig själv har saknat en matbutik i stadskärnan, och därför känns det jättekul att snart få öppna upp AutoMat och möta kunderna i staden, säger Johan Sundgren, butikschef, AutoMat Borlänge.

Butiken flyttade in lokaler på Borganäsvägen i centrala Borlänge, granne med den blivande högskolan. Hela konceptet bygger på en obemannad butik där kunderna legitimerar sig med BankID för att besöka butiken.

- Vi är glada över att AutoMat etablerat sig i Borlänge. Detta koncept är något helt nytt för borlängeborna, men något som jag verkligen tror kommer att uppskattas. Jag är säker på att denna etablering kommer att bidra till en positiv utveckling av Borlänges stadskärna, och blir även en viktig pusselbit när den nya högskolan tar plats bredvid, säger Stefan Carlsson, uthyrare, Diös.

 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng