11 mars 2021

Två nya fastigheter stärker vår närvaro i Gävle

En nyproducerad kontorsfastighet i expansiva Ersbo samt en fastighet med kontor och kommersiell verksamhet i stadsdelen Alderholmen. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 103 miljoner kronor. Säljare är Ersand Invest och tillträde sker per den 1 april 2021.

Både området kring Ersbo och stadsdelen Alderholmen är under stark tillväxt och utveckling. Nu stärker vi vårt befintliga bestånd i respektive område med total uthyrningsbar yta motsvarande 8000 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

– Gävle växer med ett modernt företagsklimat, stark entreprenörsanda och gott samarbete mellan kommun och näringsliv. Med bland annat etableringen av Microsofts nya datahallar har Ersbo varit ett område vi varit extra intresserade av att satsa i. På Alderholmen har vi sedan en tid tillbaka aktivt arbetat för att stärka platsen, och genom att addera en fastighet till vår portfölj utökar vi den möjligheten. Gävle är en av våra 15-minutersstäder som präglas av ett aktivt livsstilsval och god tillgänglighet, något som förvärven i både Ersbo och Alderholmen stärker. Nu ser vi fram emot att utveckla och förvalta båda fastigheterna, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Vi är glada över affären med Diös och känner stark tilltro till deras utvecklingsplaner för båda fastigheterna, säger Erik Sandström, vd, Ersand Invest.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng