30 december 2020

Knuts nyårskrönika 2020

Nu klämtar klockan för 2020, ett speciellt år, med flera oväntade utmaningar för oss alla som sannolikt kastat oss in i framtiden. Vi har verkligen agerat och mobiliserat för att skapa kreativa lösningar för våra hyresgäster och oss själva, med hälsan i absoluta fokus. Vi har lärt oss att leva nära genom nya sätt att mötas vilket också har stärkt våra relationer. Relationer med hyresgäster och samarbetspartners som är så otroligt viktiga. När pandemin slog till med full kraft hade vi precis redovisat vårt starkaste kvartal någonsin, vilket givit oss en stark grund att stå på. Allt detta, och i synnerhet det engagemang jag ser hos mina medarbetare för att nå våra mål, tar jag med mig framåt i det nya året 2021.

Vi har inte ställt in – vi har ställt om och både utvecklat nya sätt för att kunna mötas och nya forum för samarbeten. Vi har framgångsrikt haft, och kommer att ha, både dagliga digitala möten och interna utbildningar genom vår egen plattform Diös Academy. Vi har tagit plats på helt nya digitala arenor och bland annat skapat konceptet Diös & Vänner, för att fortsätta stärka vårt varumärke och utveckla vårt erbjudande.

I vårt arbete med att skapa Sveriges mest inspirerande städer har vi fortsatt att utveckla våra fastigheter för befintliga hyresgäster och hälsat nya välkomna. Exempelvis skapar vi ett toppmodernt kontor till Tele2 mitt i Sundsvall, vi har fyllt 85 nyproducerade lägenheter i Söderbo i Östersund och vi har fortsatt att stärka våra kvarter genom att förvärva nya fastigheter i bland annat Umeå och Skellefteå. Vårt eget varumärke PickPackPost med tillhörande PopUp Market har lanserats med framgång i både Sundsvall och Östersund. Likaså den hållbara entreprenörshubben C:nen som slog upp portarna längs Östersunds gågata i våras.

Våra marknader där tillväxt är nyckelordet är starkare än någonsin. Vi vet att med mer attraktiva kontor i rätt lägen, fler centrala bostäder och ett modernt urbant erbjudande kommer våra städer att bli ännu mer inspirerande och trygga.

De stora projekten löper på enligt plan där vi bland annat får möjligheten att skapa ett av Sveriges modernaste polishus i Umeå och bygga nytt åt Pensionsmyndigheten i Luleå. Våra marknader där tillväxt är nyckelordet är starkare än någonsin. Vi vet att med mer attraktiva kontor i rätt lägen, fler centrala bostäder och ett modernt urbant erbjudande kommer våra städer att bli ännu mer inspirerande och trygga.

Med stor tillförsikt ser jag nu fram emot att få fortsätta vårt samarbete under kommande år. Tillsammans med mina engagerade och handlingskraftiga medarbetare samt med en ambition att ha ett ledarskap i världsklass kommer vi att jobba aktivt för att skapa långsiktiga värden för våra hyresgäster, våra städer och våra aktieägare. 

Tack för ett gott samarbete under 2020 och för ditt engagemang att skapa nya förutsättningar för framtiden!

Gott Nytt År!

/Knut

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng