11 juni 2019

Söderbo nytt kvarter i Östersund

I början av juni 2019 berättade vi om vår satsning på det helt nya bostadskvarteret Söderbo på söder i centrala Östersund. Kvarteret kommer innehålla 85 nya hyreslägenheter på Bangårdsgatan och är en del av vår strategi om stadsutveckling. Det nya kvarteret riktar sig till den moderna människan som vill leva bekvämt, billigt och samtidigt ha nära till stadens erbjudanden. De första hyresgästerna beräknas flytta in redan i oktober 2020.

Lägenheterna som ska byggas är 1:or och 2:or på mellan 39 till 48 kvadratmeter stora. De kommer alla att ha modern standard och bland annat vara utrustade med tvättmaskiner/torktumlare. Samtliga lägenheter kommer också att ha balkong, där de som är placerade närmast Bangårdsgatan har fransk balkong. I gatuplan kommer det att finnas fyra kommersiella lokaler på totalt drygt 300 kvadratmeter. 

- Det känns riktigt bra att få starta bygget av de nya hyreslägenheterna tillsammans med Peab. Det kommer att bli ett helt nytt bostadskvarter, Söderbo, som bidrar till att fler människor kan bo centralt i Östersund. Alla lägenheter är anpassade efter de som vill bo lite mindre och vi hoppas det ska attrahera framför allt en yngre målgrupp. Vi drar igång innan sommaren och ser fram emot att få sätta spaden i jorden, säger Ola Novén, projektutvecklare, Diös. 

Vi är mycket glada och stolta över att ha fått förtroendet av Diös att bygga nya fina hyres­bostäder i Östersund. Extra spännande att få vara en del i utveckling av Östersund tillsammans med en stark aktör som Diös, säger Fredrik Timan, regionchef, Peab. 

Inflyttning i de nya lägenheterna kommer att ske i oktober 2020 i första fasen och i december 2020 i andra fasen.

 

Har du frågor? Vänligen kontakta
Ola Novén, projektledare, Diös  
Telefon: 010-470 95 16
E-post: ola.noven@dios.se  

Fredrik Timan, regionchef, Peab
Telefon: 073-337 11 36
E-post: fredrik.timan@peab.se

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng