31 dec 2019

Knuts nyårskrönika 2019

2019 har varit ett år som överträffat våra förväntningar på flera plan - mycket tack vare ER fantastiska hyresgäster, samarbetspartners, ägare, följare och vänner. Innan vi kliver in i 2020 vill jag säga några ord om året som gått.

Det gångna året har varit unikt på många sätt. Vi har förvärvat fastigheter i fem av våra tio städer som kompletterat och stärkt vårt bestånd – något som möjliggjort för oss att kunna driva ännu effektivare stadsutveckling på de platserna. Vi har gått i mål med ett flertal stora affärer, bland annat att vi kommer utveckla framtidens kontor tillsammans med Trafikverket i Borlänge och framtidens campus tillsammans med Högskolan Dalarna. Det blev dessutom klart att vi bygger en helt ny modern polisstation till Polismyndigheten i Umeå.

Vi har arbetat aktivt med innehållet i våra gallerior där vi bland annat har fortsatt jobba med vårt koncept Pop up-store by Diös som har gett plats till många fantastiska företag och organisationer under 2019. Vi är glada över att konceptet har visat sig ge positiv effekt på våra hyresgästers affärer. Detta kommer vi fortsätta att lägga stort fokus på under 2020.

Vi har också påbörjat ett flertal stora byggprojekt. I början av året hade vi spektakulära första spadtag i både Sundsvall och Umeå med anledning av Clarion-hotellen vi bygger tillsammans med Nordic Choice Hotels och Petter Stordalen. Det var också med stor glädje vi i slutet av sommaren byggstartade det nya bostadskvarteret Söderbo i centrala Östersund, som väntas stå klart redan hösten 2020.

I början av året la vi ribban högt när vi gick in med ambitionen att miljöcertifiera ett stort antal av våra fastigheter - något vi med stolthet kan säga att vi lyckades med. Vi arbetar varje dag för att våra fastigheter ska vara så hållbara som möjligt för vår miljö, våra hyresgäster och vår framtid, vilket är en av anledningarna till att vi också monterat solceller på flera av våra fastigheter under 2019.   

En annan viktig aspekt i vårt hållbarhetsarbete är trygga städer. Detta har vi bland annat arbetat med genom vår otroligt uppskattade ungdomstaxi som skjutsade hem ungdomar efter Sensommarfestivalen i Sundsvall i somras. Vi vill skapa platser där fler människor vill vara både dag- och kvällstid – en fråga vi jobbar aktivt med och nyligen lyfte i Riksdagen tillsammans med våra samarbetspartners Serneke och Skanska.

I november lanserade vi vårt unika paketombuds-koncept PickPackPost i In:gallerian i Sundsvall, med PostNord som första logistikpartner. PickPackPost blev snabbt en självklar plats för Sundsvallsborna att hämta och lämna paket, vilket har gjort att vi planerar att utöka ytorna under första halvan av 2020. Vi ser fram emot att utveckla konceptet med större ytor, fler logistikpartners och etableringar i fler städer under nästa år.

Man måste våga för att vinna – och vågat har vi verkligen gjort. Med hårt arbete, relationer i fokus och passion för stadsutveckling har vi också vunnit. Ett exempel vi bara vågat drömma om var när vi i somras drog fullt hus i Almedalen under vårt samtal om framtidens attraktiva städer. Intresset för framtidens stadskärnor är enormt, och med full tilltro till vår strategi om stadsutveckling och medarbetare som brinner för att göra livet i staden bättre för alla, tar vi taktpinnen.

2019 har lagt en fin grund för stadsutvecklingsåret 2020 och vi är stolta - men inte nöjda.  Med ett utvecklande, utmanande och framförallt roligt 2019 i bagaget ser jag och alla mina fantastiska medarbetare fram emot att ta oss an 2020 med det vi kan bäst: stadsutveckling. Hoppas du vill vara med oss i resan och bidra med ditt engagemang. KBK!

Vi önskar er ett riktigt gott nytt år!

Bästa hälsningar,
Knut Rost

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng