20 augusti 2021

Expansiva Flottarbyn - området med stark företagsamhet och entreprenörsanda

I en av våra 15-minutersstäder Umeå förvärvade vi för en tid sedan två kommersiella fastigheter i det expansiva området kring Flottarbyn. Ett företagscenter med flera av Umeås främsta företag, belägen efter Umeälvens Södra strand, ett stenkast från Umeå Airport. Vi har intervjuat Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå, om de nya fastigheterna och om de framtidsplaner som finns för området.

-Det strategiska läget med närhet till Umeås flygplats, kommunikationer och city var några av anledningarna till att vi förvärvade just dessa fastigheter på Flottarbyn, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Flottarbyn präglas av en stark företagsamhet och entreprenörsanda som sträcker sig ända från 1950-talet. På Flottarbyn Företagscenter drivs idag några av Umeås främsta företag med full passion sida vid sida. Bland dessa finns specialister som, med sin kompetens bidrar till att detta också är ett område för hälsa och rekreation.

Göran, berätta om Flottarbyn, varför väljer vi att förvärva dessa fastigheter?
Den geografiska placeringen och att området befinner sig i en expansionsfas, är två anledningar till att vi valde att köpa fastigheterna på Flottarbyn. Området är på väg framåt, det utvecklas mer och mer och där kan vi på Diös hjälpa till innehållsmässigt och få stadsdelen att utvecklas vidare.

Vi ser en stor utvecklingspotential för området vilket känns roligt för både stadsdelen och Umeå i stort

Vad finns för spännande verksamheter i fastigheterna idag?
Flottarbyn består av brokig mix av hyresgäster med ett urbant innehåll. Fastigheterna består till en stor del av kontorshyresgäster med några av Umeås främsta företag. Utöver kontoren finns friskvårdskedjan Nordic Wellness med gym med spa och pool för träning och avkoppling, vårdmottagningen Specialistkliniken och restaurangen Timmes Kitchen som lockar många utöver hyresgäster till platsen. Även om Flottarbyn geografiskt inte ligger i centrala Umeå, liknar sig innehållet i Flottarbyn med det som finns inne i city. Här finns det något för alla och förenklar vardagen för de som bor och arbetar i området. I fastigheterna

Hur ser framtidsplanerna ut för Flottarbyn? Vad kan vi förvänta oss att se där inom snar framtid / långsiktigt

Vårt främsta fokus hittills har varit att lära känna våra nya fastigheter och hyresgäster, vilka de är, deras behov och vad vi kan göra för att de ska trivas ytterligare. Genom att bygga relationer med dem kan vi göra mer strategiska val om hur och vad vi ska tillföra området. Vi har även en byggrätt om 500 kvm och vad det blir återstår att se. Vi vill utveckla området som gynnar både Flottarbyn och Umeå som stad.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng