20 november 2020

Två kommersiella fastigheter förvärvas i Umeå

Vi förvärvar två fastigheter i Umeå som innehåller kontor och andra kommersiella verksamheter, strategiskt nära flygplatsen och bara några minuter från centrum. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 112 miljoner kronor. Säljare är Håkan Eriksson i Umeå AB och tillträde sker per den 1 januari 2021.

Fastigheterna som vi förvärvar är nyproducerade mellan åren 2011 och 2016 och den totala uthyrningsbara ytan motsvarar 6 300 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas i första kvartalet 2021.

- Umeå är under stark tillväxt med en ökande befolkning, ett starkt näringsliv, ett av Sveriges största universitet och en driven kommunledning. Köpet av de två fastigheterna, som är i strategiskt rätt läge, kompletterar vårt övriga bestånd och stärker vår fortsatta satsning i staden. Vi är mycket glada över att förvärva dessa två fina fastigheter och ser fram emot att fortsätta förvalta och utveckla det område som Håkan och hans familj med medarbetare har skapat, säger, Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

- Vi är mycket glada över att få göra en affär med Diös, som vill fortsätta förvalta och utveckla Flottarbyn i samma anda som jag och min familj, säger Håkan Eriksson, ägare, Håkan Eriksson i Umeå AB.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng