08 december 2022

Korvbaren DogBar satsar i Falun

Korvbaren Dog Bar växer och öppnar sin första restaurang utanför hemorten Uppsala, i våra lokaler i centrala Falun. Enkelt, unikt och urbant är ledord i utvecklingen av den blivande restauranglokalen som blir belägen i ett attraktivt markplansläge i Falan galleria. Dog Bar planerar för invigning i månadsskiftet maj/juni.

Dog Bar erbjuder en variation av flatbreads, smakrika Poké Bowls och olika typer av korvar. Restaurangentreprenören Christian Maggio – som också är ägare till ett flertal Pinchosrestauranger, beskriver konceptet som enkelt, opretentiöst och avslappnat i en unik krogmiljö. Med aktörer som Quality Flowers och Piacetto Lounge som närmaste grannar sker Dog Bars etablering i ett dynamiskt sammanhang av urban service längs en av Faluns mest flödesrika gator.

  Det bubblar av utveckling i Falan där vi, utöver den glada nyheten om Dog Bar nyligen etablerat Pizza Pop i gallerian och har fler nyheter nära förestående.  Jag kan redan se framför mig hur Dog Bar blir den naturliga mötesplatsen för Falubor och besökare som värdesätter puls, karaktär och skönt häng. Dog Bars etablering tillför något helt nytt till stadskärnan och vi är otroligt glada över att Christian med team ser lika stor potential i Falun som vi gör, säger Stefan Carlsson, förvaltare, Diös Falun.

Dog Bar utvecklas i Polarn O. Pyrets före detta lokaler, med plats för ca 80 sittande gäster. Restaurangen kommer erbjuda lunch- och middagsservering, samt take away.

 Det har funnits ett stort ömsesidigt intresse från både vår och Falubornas sida att etablera en restaurang i stan, och vi är så glada över att det nu blir verklighet. Det är en kombination av stadspuls och stor nyfikenhet för nya koncept som gör att det känns helt rätt att vår andra Dog Bar-restaurang öppnar just här. Vi har haft ett gott samarbete med Diös och ser fram emot att utveckla vår relation ytterligare, Christian Maggio, grundare, Dog Bar.