03 september 2020

Fotograf Daniel Holmgren i nytt samarbete – arrangerar fotoutställning i Smedjan galleria

Norrländsk natur och Luleåmotiv är namnet på fotoutställningen av fotografen, musikern och Luleåprofilen Daniel Holmgren som tillfälligt tar plats i en lokal på plan två i Smedjan galleria i centrala Luleå. I ett nära samarbete med oss utvecklas lokalen till en inspirerande utställningsyta som från och med fjärde september 2020 är redo att välkomna nyfikna Luleåbor och besökare.

Luleåbaserade Daniel Holmgren är främst känd för sina Luleåmotiv som återfinns på platser som Luleå Airport och Hotell Savoy, men även pryder väggar hos en mängd företag och privatpersoner. I fotoutställningen som tar plats i Smedjan har Daniel fångat naturfenomen från årets alla årstider med stort fokus på den lokala förankringen. Till varje alster har även diktaren Sara Johansson komponerat en dikt utifrån sin tolkning av fotografierna.

– Som Luleåbo med ett hjärta som klappar för Norrbotten känns det givetvis fantastiskt att välkomna Daniel och hans fotoutställning till Smedjan. Vi vet hur omtyckta Daniels foton är och vi är övertygade om att hans utställning kommer bidra med liv och rörelse i gallerian, säger Sara Engelmark, förvaltare, Diös.

– Det känns spännande att samarbeta med Diös genom att arrangera utställningen i Smedjan och visa upp mina bilder på en helt ny arena. Jag ser fram emot att samtala med, och inspireras av, människor jag kommer möta på utställningen, säger, Daniel Holmgren, fotograf, Cre8 Photo.

 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng