20 november 2020

Vi bygger nytt till Pensionsmyndigheten i expansiva Luleå Science Park

Pensionsmyndigheten blir hyresgäst i vår kommande nyproduktion i Luleå Science Park. Det attraktiva området är under stor expansion och den nya byggnaden kompletterar vårt övriga bestånd på platsen. Myndighetens nya kontor blir anpassat för ett flexibelt och modernt arbetssätt med funktionella mötesplatser. Avtalet som skrivs omfattar cirka 2 600 kvadratmeter, med en option på ytterligare ytor. Inflyttning sker under sommaren 2023.

Luleå Science Park är beläget på Porsön i anslutning till Luleå Tekniska Universitet och inrymmer ett hundratal olika företag. Under de närmsta åren kommer området att fortsätta expandera med fler företagsetableringar, urban service och bostäder. Pensionsmyndigheten är en viktig del i den utvecklingen där det idag arbetar cirka 150 personer och rekrytering av fler medarbetare pågår.

- Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Pensionsmyndigheten helt nya lokaler i en växande stadsdel, som vi är med och utvecklar, med närhet till universitet och företag. Etableringen kommer att stärka både Luleå Science Park och bidra till fortsatt tillväxt i området. Nu ser vi fram emot att komma vidare med fler företag och, under våren, påbörja bygget, säger Johan Lång, affärschef, Diös Luleå.

- Vi är glada över att kunna addera ytterligare en pusselbit till utvecklingen av Luleå Science Park i och med Diös nyproduktion. Pensionsmyndighetens IT-avdelning passar väl in i områdets profil med innovativa techbolag och vi ser fram emot fler viktiga etableringar framöver, säger Tore Johnson, CEO, Luleå Science Park.

Byggnaden kommer miljöcertifieras enligt [BREEAM-SE Very Good] och Pensionsmyndigheten har tecknat ett grönt hyresavtal.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng