Case
08 okt 2019

Vill du göra praktik hos oss och vara med och påverka vårt hållbarhetsarbete?

Vi söker dig som vill göra praktik hos oss under våren 2020 och delta i vårt viktiga arbeta att skapa lösningar för hållbar stadsutveckling.

Det händer mycket inom stadsutvecklings- och fastighetsbranschen just nu, speciellt kopplat till hållbarhet. Som ett av Sveriges största fastighetsbolag har vi verkligen möjlighet att göra skillnad. Och det gör vi genom många strategiska satsningar i vårt hållbarhetsarbete i våra tio städer. Vi har exempelvis minskat våra CO2-utsläpp från el och värme med nästan 80% sedan vi tog beslutet att helt utesluta el från fossila källor. Det är vi mycket stolta över och nu säker vi dig som har ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor och är nyfiken på stadsutveckling och fastighetsförvaltning och vill hjälpa oss bli ännu bättre. Vi ser gärna att du har en god förståelse för klimatfrågan och potentiella risker och utmaningar för våra städer. Sök praktikplats hos oss redan idag -vi ser fram emot din ansökan!

Vad blir mina uppgifter?

Som praktikant hos oss får du möjligheten att fördjupa dig i ett eget projekt kopplat klimatanpassning. Projektet kan till exempel innebära:

  • Samla in och ta del av de analyser som visar hur klimatet kan förändras i våra städer.
  • Utreda hur det kan påverka fastigheter och stadsutveckling 
  • Ge förslag på hur dagens stadsutveckling kan anpassas för att kunna möta ett  föränderligt klimat 


Du får även vara en resurs i det löpande arbetet med miljöcertifieringar och hållbarhetsredovisning. Efter praktiken kommer du ha goda kunskaper om stadsutveckling och hållbarhetsarbete i fastighetsbranschen. Du kommer även fått prova på många av de verktyg man bör kunna som hållbarhetsproffs! 

Vem vi söker

Din utbildningsbakgrund är inte avgörande utan vi är mer intresserade av vem du är, hur du har utvecklat ditt intresse av klimat och miljö och hur du kan bidra till Diös team. För att trivas och lyckas väl i rollen tror vi att det är viktigt att du:

  • Brinner för hållbarhetsfrågor och är nyfiken på stadsutveckling och fastighetsförvaltning  
  • Har god förståelse för klimatfrågan och potentiella risker och utmaningar för våra städer
  • Är nyfiken och tycker om att fördjupa dig i researcharbete 
  • Tar initiativ och trivs med att ha många olika arbetsuppgifter
  • Arbetar flytande på både svenska och engelska.
     

Villkor 

Praktikperiod: Våren 2020, 10-20 veckor på heltid (15-30 hp) med start i januari eller mars
Ersättning: Praktikplatsen är obetald och bör genomföras inom dina studier
Arbetsplats: Vårt kontor i centrala Östersund
Handledning: Du handleds av Johanna Olofsson (Hållbarhetsansvarig) och Nora Lundblad (Miljösamordnare) 

Ansök här

Som hållbarhetsansvarig på Diös ansvarar jag över att hela bolaget arbetar ansvarsfullt med hållbarhet- och jämställdhetsfrågor. Vi jobbar aktivt med att hela tiden bli ännu bättre och ser gärna att vårt arbete kompletteras med nya ögon från en engagerad person som vill göra praktik hos oss och bidra till vårt hållbarhetsarbete. Här finns goda möjigheter att få vara med och påverka och komma med egna idéer och driva egna frågor. Jag ser fram emot din ansökan, säger Johanna Olofsson, hållbarhetsansvarig, Diös. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng