07 december 2017

Stadsutveckling i Sundsvall

Diös utvecklar centrala Sundsvall genom att bygga ett attraktivt hotell på första parkett mot vackra Selångersån. Projektet sker i samarbete med Nordic Choice Hotels och arkitekterna Krook & Tjäder. Hotellet väntas, tillsammans med ytterligare aktörer, bidra till en naturlig förlängning och utveckling av centrum mot Norrmalm.

Platsen där hotellet kommer byggas är idag en parkering som under september 2018 stängdes av till förmån för det saneringsarbete som kommunen kommer arbeta med  fram till årsskiftet 2018/2019. Planerad byggstart för hotellet är april 2019 och byggtiden beräknas vara omkring två år.

Hotellkedjan, som ägs av entreprenören Petter Stordalen, kommer ha 270 smakfullt inredda rum i varierande storlekar. Ansvariga arkitekter är Krook & Tjäder, som tidigare ritat ett flertal hotell åt Nordic Choice Hotels. 

Lars-Göran Dahl, chef för affärsutveckling på Diös Fastigheter, om utvecklingen av Sundsvall:

- Vi ser stora möjligheter med att vara med och utveckla centrala Sundsvall. Det är en del av vår strategiska inriktning kring stadsutveckling. Att göra detta tillsammans med en samarbetspartner som Nordic Choice Hotels är både spännande och en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Nu fortsätter vi utveckla Sundsvalls stadskärna tillsammans med Sundsvalls kommun, Nordic Choice Hotels och andra aktörer, säger Lars-Göran Dahl.

- Jag älskar att starta upp nya projekt och när vi fick möjligheten att delta i omvandlingen av detta område till ett nytt spännande och pulserande nav på Norrmalm i Sundsvall så var jag inte svårflörtad. Sundsvall är en fantastisk stad och det känns väldigt bra att få bidra med ett fantastiskt hotell, säger Nordic Choice Hotels ägare och styrelseordförande Petter A Stordalen.

- Det är glädjande att Diös och Nordic Choice Hotels tror på Sundsvall och vill satsa här. I takt med att Sundsvall växer och får fler invånare, växer även besöksnäringen i kommunen. För vår del har det varit viktigt att den förtätning som sker i centrala Sundsvall bidrar till att skapa mer liv och rörelse i centrum. Det hoppas vi att det här hotellet kan vara med och bidra till, säger Peder Björk, kommunstyrelsen ordförande, Sundsvall.

Rådgivare till Diös under affärens gång har varit Newsec.

Ett liknande projket pågår just nu även i Umeå. Det kan du läsa mer om här.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng