Case
07 dec 2017

House BE

Vid årsskiftet 2016/17 öppnade entreprenörshubben House Be sin första verksamhet i Åre. Affärsidén handlar om att skapa en samlingsplats för entreprenörer, både de som redan finns i staden och även potentiella inflyttare. Sedan starten har bolaget gått bättre än förväntat och nu etablerar sig house Be på flera orter.

House Be är alltså en hub för tech startups med tillgång till nätverk, finansiärer och övriga förutsättningar för företagande. Bakom House Be står fastighetsägaren Diös samt Andreas Eriksson, digitalt affärsess och IT-entreprenör, Ulrika (fd. Lindwall) Viklund, tidigare internationell tillväxtchef på Spotify, nu medgrundare och VD på filmtjänsten Plejmo samt Fredrik Viklund, Strateg och IT project lead på Plantagen. I början av 2019 etablerar sig House Be även i MVG-gallerian i Umeå. Läs vår pressrelease om det här (länk).

Konceptet bygger på ett medlemskap där du antingen har tillgång till en fast kontorsyta eller en flexibel arbetsplats. Syftet är att få värdefulla nätverk och samarbeten av världsklass samt få vara del av en inspirationsrik miljö.

- Vi har gemensamt jobbat fram en lösning som känns i framkant och helt i linje med entreprenörsbehov. House Be är ett bra exempel på hur många kontor kommer att utvecklas i framtiden. Åre har under lång tid lockat till sig entreprenörer och innovation, vilket nu möjliggörs på ytterligare en nivå genom House Be. Vi hoppas att fler företag lockas av möjligheten till denna unika miljö. Nu håller vi som bäst på att färdigställa lokalerna för inflytt i början av nästa år - säger Johan Fryksborn, affärsområdeschef Åre/Östersund, Diös.

Lokalen i Umeå är fördelad på 2 våningsplan och ligger på bekvämt promenadavstånd från Åre Torg, en bit upp i byn. Bland de utvalda medlemmarna som får flytta in från start återfinns bland andra Wide Ideas, Zero Parallax, Refunder och Pierce men ansökningar och urval sker löpande för att fler ska få plats om lokalerna utökas med ytterligare ett plan.

- Det känns så kul att vi snart kan flytta in. De första våningsplanen är redan fullbelagda. Vi blir 20 olika tech företag från start. Det är både lokala och hitflyttade företag. Vårt mål är att kunna erbjuda en miljö som inte bara inspirerar utan kan bli till nytta för de olika medlemmarna. Vi vill få företag att lyckas och bli nästa stora techlansering, säger Andreas Eriksson, entreprenör, projektledare och en av grundarna till House Be.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng