Case
08 maj 2019

Slutbesiktningen av solcellsanläggningen på Åre Station klar

Vår målsättning är att, på sikt, bygga solcellsanläggningar på alla våra fastigheter där det är möjligt. I början av 2019 tecknades ett intentionsavtal med Al Av Sol Nordic om att installera solceller på ytterligare tjugo fastigheter under 2019. Satsningen är del av vår strategi om stadsutveckling och ska stärka vår position som en hållbar aktör i alla våra tio städer.

I linje med det, påbörjades arbetet med att installera en solcellsanläggning på Stationshuset i Åre i slutet av 2018. Vid årsskiftet var den nya solcellsanläggningen på Åre Stationshus i drift.

Installationen gjordes i samarbete med El Av Sol Nordic och beräknades ha en effekt på 158 KW och en produktion på 135 MWh per år, vilket motsvarar 15% av fastighetens totala elförbrukning. 

I början av maj 2019 slutbesiktades den nya solcellsanläggningen och resultatet är över förväntan. Under april försörjdes en tredjedel av fastighetens totala elförbrukning av solen och stundtals har vi varit självförsörjande av el tack vare de nyinstallerade solcellerna på taket. 

– Det känns fantastiskt att vi nu fortsätter vår utveckling inom användande av förnybar energi där satsningen på solceller är en sjävklar del. Det är jätteviktigt för oss att ta ansvar för och driva en hållbar omställning inom bland annat energifrågan där vi redan genom vår utveckling av laddstoplar för elbilar tar steg mot att bli klimatsmartare, säger Jonas Silfver Wikstrand, digitaliseringschef, Diös.

Ett liknande projekt har påbörjats i Gävle, där en ännu större anläggning kommer installeras (255 KWp). Sedan tidigare har även företagshuset Metropol i Sundsvall en solcellsanläggning på taket.

Tillbaka till startsidan. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng