Case
15 mar 2018

BRF Årummet i Falun - smart stadsutveckling

Vi bygger 19 bostadsrätter i hjärtat av Falun, med utsikt över Faluån. Ett unikt attraktivt läge i skärningspunkten mellan Dalarnas Museum, bion vid Fisktorget och Stora Torget. Från och med 23 oktober 2019 finns Brf Årummets lägenheter presenterade på Hemnet.

Fastighetsägaren Diös lanserade projekt BRF Årummet i slutet av 2017 och har sedan dess, via Svensk Fastighetsförmedling i Falun, sålt större delen av lägenheterna. Lägenheterna är i huvudsak 3:or men det finns även några 2:or och 4:or. Bostaden som är högst upp i huset bjuder på 3,6 meter i takhöjd och en terrass på 42 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har generösa ljusinsläpp samt terrasser eller balkonger.

- Efter intensivt arbete med att göra klart för byggstart känns det fantastiskt att komma igång med byggnationen. Det känns också riktigt bra att påbörja samarbetet med PEAB som entreprenör i projektet. Med syfte att bidra till ökad rörelse i Faluns centrum genom fler bostäder, ska vi försöka genomföra bygget så smidigt som möjligt, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Dalarna.

- Vi ser fram emot att få uppföra dessa lägenheter, i ett unikt centralt läge i Falun. Vår platschef, heter Malin Söderlund, och hon kommer med sin erfarenhet att kunna driva byggnationen tryggt och enligt plan, säger Stefan Ors, arbetschef PEAB.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter. Mondo Arkitekter i Falun, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat utformning och anpassningar. Uppdraget för försäljningen av lägenheterna har Svensk Fastighetsförmedling i Falun.

Inflyttning är beräknad till våren 2019.

Vi erbjuder 19 unika lägenheter i hjärtat av Falun, med utsikt över Faluån. Ett unikt attraktivt läge i skärningspunkten mellan Dalarnas Museum, bion vid Fisktorget och Stora Torget, ovanpå Falangallerian, i hjärtat av Falun med närhet till butiker, kultur, restauranger och andra servicetjänster.

Alla lägenheter har generösa ljusinsläpp samt terrasser eller balkonger mot Falugatan och/eller Östra Hamngatan. Till lägenheterna hör en innergård, som bara bostadsrättsföreningens medlemmar har tillgång till.

Inspirationen till huset kommer från den angränsande Falanbiografen med sin stilrena funktionalism. Biohusets höga trapphustorn och takterrassen med sitt runda smidesräcke får en pendang i det nya husets uppstickande hörnvåning mot ån. Utformningen av balkong- och terrassräcken knyter an och biohuset får en nutida fortsättning, som utgör en naturlig och passande avslutning på kvarteret. Det soliga läget och utsikten mot ån ger fina förutsättningar för ett unikt, centralt boende. För dig som vill ha ett boende med modern inredning, klok planering och gångavstånd till Faluns centrum.

Inflyttning är beräknad till våren 2019.

 Brf Årummet ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling och ett utökat utbud med bostäder i centrala Falun. Vi kommer att berätta om projektet i det planerade informationsmötet den 6 november och vi välkomnar alla intressenter dit, säger Mikael Hedh, affärschef, Diös Falun.

- Ett boende som det här är absolut unikt för Falun. Med det otroliga läget i hjärtat av staden och de högkvalitativa och moderna materialvalen i lägenheterna tror vi helt klart att det blir ett av årets mest intressanta projekt. Vi ser mycket fram emot säljstart den 13 november, säger Joakim Folkesson, fastighetsmäklare och franchisetagare, Svensk Fastighetsförmedling Falun.

Arkitekterna som står bakom Årummet är Tirsén & Aili Arkitekter, ett Luleåbaserat arkitektkontor. De har ursprungligt stått för arkitekturen. Mondo Arkitekter, med Kristinn Björgvinnsson i spetsen, har hanterat färgsättning, utformning och anpassningar.

Uppdatering 2018-01-31

Lägenheterna i BRF Årummet är i huvudsak 3:or men det finns även några 2:or och 4:or. Lägenheten som är högst upp i huset bjuder på 3,6 meter i takhöjd och en terrass på 42 kvadratmeter. Den, tillsammans med flertalet andra lägenheter, är nu sålda. Försäljningen har gått över förväntan. Samtliga lägenheter har generösa ljusinsläpp samt terrasser eller balkonger. Inspirationen till huset kommer från den angränsande Falanbiografen med sin stilrena funktionalism. Det soliga läget och utsikten mot ån ger fina förutsättningar för ett unikt, centralt boende. Inflyttning är beräknad till våren 2019.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng