Case
02 aug 2019

Vår solcellsanläggning i Gävle

För oss är det viktigt att vara en ansvarsfull och drivande aktör när det kommer till att utveckla användandet av förnybar energi. Vi vill rusta för framtiden och minska andelen köpt elenergi till våra fastigheter genom att på sikt installera solcellsanläggningar på alla våra fastigheter där det är möjligt. På Södra Fältskärsvägen i centrala Gävle finns vår just nu största solcellsanläggning på 1800 kvadratmeter som på ett hållbart sätt kommer att förse fastigheten med hälften av dess årliga elförbrukning.

Solcellsanläggningen, som sätts i drift under augusti 2019, har 900 polykristallina solcellspaneler med en effekt på 254,9 kilowatt som beräknas ge 225 000 kwh per år. Det innebär att anläggningen kommer att försörja fastigheten med hälften av energin som går åt till att driva husets utrustning som fläktar, hissar och belysning i trapphus och allmänna utrymmen. Klicka på filmen för att se hur anläggningen ser ut från ovan.

Vi gör kontinuerligt satsningar för att säkerställa vår position som hållbar aktör i våra städer. Förutom solcellsanläggningar har vi bytt ut alla våra servicebilar till elbilar, mer om det kan du läsa HÄR.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng