Case
15 okt 2019

Tre snabba med johan backéus

I november öpppnar Årets Kock 2017, Johan Backéus, och hustrun Birgit Malmcrona ett helt nytt restaurangkoncept i In:gallerian i centrala Sundsvall. Etableringen är den första pusselbiten i vår vision om att göra Sundsvall till Sveriges mest inspirerande stad.

Parets vision med den nya restaurangen är att flytta ut köket till matsalen för att komma närmare gästerna. I anslutning till restaurangen kommer besökarna ha möjlighet att besöka en matstudio där matgästerna med guidning kommer kunna skapa unika maträtter att njuta av tillsammans med sitt sällskap. 

Nu har vi tagit pulsen på Johan och ställt tre snabba frågor om mat och miljö. 

Johan, hur skulle du beskriva din matlagningsstil? 

- Jag gillar tydliga smaker och att man ser vad man äter. Morot ska smaka morot. I regel lagar jag mat som kanske upplevs lätt och fräsch. Sen vill jag gärna jobba med lokala produkter som håller hög kvalité. 

- Jag gillar tydliga smaker och att man ser vad man äter. Morot ska smaka morot. I regel lagar jag mat som kanske upplevs lätt och fräsch. Sen vill jag gärna jobba med lokala produkter som håller hög kvalité. 

Du och Birgit öppnar en matstudio i centrala Sundsvall i november. Vilka tre komponenter är viktigast för att lyckas skapa en riktigt bra restaurang?  

- Det absolut viktigaste tycker jag är teamet, råvarorna och miljön. Det ska vara trivsamt och avslappnat. 

Förmodligen vågar ingen bjuda Årets Kock 2017 på middag. Men om man vågar, vad ska man bjuda på då?

- Något hemlagat. Jag äter faktiskt hellre några halvbrända köttbullar som någon har gjort från grunden än några som är färdigköpta och kanske lite bättre stekta. Det är härligt att se att nån lagt ned lite kärlek på maten.

Läs mer om Johan och Birgits etablering här.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng