Case
28 jun 2019

Vi jobbar aktivt för att skapa trygga städer

Vår vision är att skapa Sveriges mest attraktiva städer och en viktig del i det är att människor som bor, lever, jobbar och umgås i våra städer ska känna sig trygga och stolta över sin stad. Därför kommer vi, som en del av vårt partnerskap till Sensommarfestivalen i centrala Sundsvall att skjutsa hem ungdomar från Sensommar i en Ungdomshetstaxi. Helt gratis.

DIÖS ❤ TRYGGA STÄDER

Vår vision är att skapa Sveriges mest attraktiva städer och därför engagerar vi oss i evenemang i alla våra tio tillväxtstäder städer som bidrar till stadsutveckling. Ett av de lokala evenemang vi är partner till är Sensommar Festival i Sundsvall.

En viktig del i att skapa attraktiva städer är trygghet. Vi jobbar för att människor som bor i Sundsvall ska känna sig trygga och stolta över sin stad. Därför kommer vi, som en del av vårt partnerskap till Sensommar att skjutsa hem ungdomar från festivalen i vår specialframtagna Diös Ungdomstaxi. Naturligtvis helt gratis. Mellan kl. 22-02 står minibussen redo att köra ungdomar hem inom en radie på ca fem kilometer från citykärnan. Bussen hittar du ett stenkast från festivalområdet vid en tydligt uppmärkt Trygghetshållplats där en trygghetsvärd kommer hålla ordning på turlistan.

- Vi vill skapa Sveriges mest inspirerande städer genom att vara enkla, nära och aktiva. I samband med att vi gick in som partner till festivalen så kände vi att vi ville göra något mer. Vi resonerade kring att många känner oro över att vistas ute själva på natten och tog fram Ungdomstaxin. Vi hoppas att många ungdomar kommer nyttja chansen att komma hem gratis, tryggt och säkert, säger Sofie Stark, affärschef, Diös. 
Snabbfakta Diös Ungdomstaxi

När: 5-6 juli
Tid: mellan kl. 22-02
Hållplats: ett stenkast från festivalområdet, håll utkik i våra sociala medier för mer info
Var: vi skjutsar hem dig inom fem kilometer från stadskärnan. Bor du längre bort? Vi kan alltid skjutsa till till bussen eller till en kompis.
Vem: du som klassar dig som ungdom
Varför: för att skapa en trygg festivalupplevelse för dig som besökare och för att passa på att höra hur du som ungdom vill utveckla centrala Sundsvall tillsammans med oss. 

Vill du veta mer om Sensommarfestivalen? Klicka här för att komma till deras hemsida.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng