10 juli 2019

Vi skriver avtal med Polisen om helt ny modern polisstation i centrala umeå

Nu är det klart att Polismyndigheten blir ny hyresgäst till oss på Signalvägen i centrala Umeå. Vi kommer, tillsammans med Polisen, att bygga en av landets modernaste polisstationer med helt unik arkitektur. Fastigheten blir mer välkomnande och tillgänglig för både allmänheten och Polisens medarbetare. Det nya hyreskontraktet löper under en lång tid och inflyttning i de nya lokalerna sker preliminärt hösten 2022.

Den nya polisstationen blir en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på den aktuella adressen. Den totala ytan blir cirka 10 000 kvadratmeter. I samband med moderniseringen väntas Polismyndigheten i Umeå utöka antalet medarbetare och de nya lokalerna kommer att möta framtidens behov med utökad tillgänglighet och nya mötesplatser.

- Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Polisen helt nya moderna lokaler i området kring Signalgatan i centrala Umeå. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och den satsning vi nu gör med den nya polisstationen ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av den nya fastigheten, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng