Case
18 sep 2019

Diös nominerade till priset för Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland

För tredje året i rad delar Sveriges Byggindustrier ut priset Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland. Priset syftar till att uppmärksamma branschen och inspirera fler aktörer att arbeta för en attraktiv, sund och säker byggbransch. Diös är en av tre nominerade i priskategorin som avgörs på Sundsvall Business Award torsdag den 19 september.

Diös i Sundsvall är nominerade i kategorin Årets insats för bygg- och anläggning i Västernorrand som avgörs på Sundsvall Business Award den 19 september. Priset delas ut av Svenska Byggindustrier till person, företag, organisation, projekt eller innovation som utvecklar och bidrar till en modern och attraktiv byggbransch i länet. Vinnaren utses av styrelsen för Sveriges Byggindustriers byggförening i Västernorrland.

Nomineringen syftar specifikt på vår byggnation av det nya Clarionhotell som vi, tillsammans med Clarion Hotels, Krook & Tjäder och Serneke bygger på Norrmalm i centrala Sundsvall. Hotellet är en viktig del i vår utvecklingsplan för Sundsvall och kommer knyta ihop kvarteret kring gallerian med hotellet och bidra med liv och rörelse till den delen av stan. 

- Att vara nominerade i kategorin är stort för oss på flera sätt. Dels är vi rätt nya inom byggsegmentet vilket gör att vi får blodad tand som följd av all den positiva respons vi får för vår hotellbyggnation. Dessutom brinner vi för stadsutveckling och för att skapa Sveriges mest inspirerande städer så självklart känner vi stolthet över att det uppmärkssammas. Om vi vinner priset så har vi lovat att bjuda in alla Sundsvallsbor till fest -det är en självklarhet. Vi kan inte skapa en inspirerande stad utan att ha med oss invånare, kommun och andra viktiga aktörer. Den här nomineringen delar vi med många, säger Sofie Stark, affärschef, Sundsvall. 

Vi är en av tre finalister. Nedan kan du ta del av samtliga motiveringar.

Diös

Fastighetsbolaget Diös är en viktig aktör i utvecklingen av Norrland och Sundsvall. De bygger och förvaltar fastigheter i Sundsvall och är en uppskattad kund till branschens leverantörer. Diös deltar på ett förtroendegivande sätt i den löpande debatten om hur vi på bästa sätt kan skapa en inspirerade och levande stadskärna i Sundsvall.

Nya Ostkustbanan

Nya Ostkustbanan har genom intensivt påverkansarbete bidragit till att påskynda utbyggnaden av dubbelspår mellan Gävle-Härnösand. Regeringen anslog 1,7 miljarder extra till dubbelspårsutbyggnaden och utpekade sträckan som prioriterad i nästa planbeslut. Nya Ostkustbanan ägs av kommuner och regioner längs södra Norrlandskusten, genom bolaget samverkar de kring regionens viktigaste utvecklingsfråga.

Timråbo

Timråbo gav bostadsbyggandet i Timrå en nystart. Genom att våga satsa och visa vägen för andra aktörer har det kommunala bostadsbolaget ansvarsfullt och framgångsrikt visat att det finns framtidstro i kommunen. Timråbo är en uppskattad och kompetent kund till branschens leverantörer.

Det här är Sveriges Byggindustrier

Sveriges Byggindustrier är bransch- och arbetsgivarorganisation för 3.600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för våra egna medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. 


Priset 
Årets insats för bygg- och anläggningsbranschen i Västernorrland delas ut av Sveriges Byggindustrier i samarbete med Sundsvall Business Award. 

Läs mer om hotellbyggnationen i centrala Sundsvall här.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng