Hotell i Sundsvall

Nu fortsätter vi utveckla centrala Sundsvall genom att skapa ett nytt modernt stadskvarter som, än så länge, går under namnet kvarteret Noten. Det nya kvarteret blir ett självklart mål för den som bor i eller besöker Sundsvall tack vare det uppdaterade utbudet i form av en modern mix av handel, kontorsytor för co-working, högklassigt hotellboende, upplevelser, restauranger, kaféer och mycket mer.

För aktuell TA-plan (trafik- och anordningsplan) för Kvarteret Noten klicka här


Hotellet

Med ett magnifikt läge i centrala Sundsvall, strax intill vackra Selångersån, bygger vi med start i december 2018 ett toppmodernt hotell tillsammans med Nordic Choice Hotels och arkitekterna Krook & Tjäder. Hotellet är en del av det nya kvarteret som skapas i Sundsvalls stadskärna och knyter ihop In:Gallerian (som vi, paralellt med hotellet, totalutvecklar med start i början av 2019) via gångbron över till det nybyggda hotellet.

Kvarteret

Hotellet utgör, tillsammans med den totalutvecklade In:Gallerian i förnyad upplaga, kvarteret Noten som väntas bli ett populärt inslag i centrala Sundsvall. Utbudet i kvarteret blir en internationell och brokig mix av modern handel, kontorsytor för co-working, högklassigt hotellboende, upplevelser och mycket mer.

Snabbfakta

Vad: Ett modernt hotell i kvarteret Noten i centrala Sundsvall
Vem: Diös tillsammans med Nordic Choice Hotels 
Fastighetsbeteckning: Stenstaden 1:12
Byggstart: Saneringsarbete december 2018 och byggarbete april 2019
Planerad slutbesiktning: Q2 2021
Miljö: BREEAM-SE, Very Good
Storlek: 14 350 kvadratmeter och 270 hotellrum
Entreprenör: Serneke
Arkitekt: Krook & Tjäder
Utbud: Gym, relax, restaurang, takbar, konferens
Fastighetsägare: Diös 
Pressmeddelande: klicka här.

Miljöklassad byggnad

Hotellet som byggs i kvarteret Noten i centrala Sundsvall kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå Very Good. Det omfattar såväl hela byggprocessen som den färdiga byggnaden.

Certifieringen ställer hårda krav och säkerstället att fastighetens om byggs starkt bidrar till en bättre miljö. En byggnad som miljöcertifieras inom BREEAM-SE kan jämföras på en nationell marknad.

Våra nyhetsbrev

Lite längre ned på sidan är du varmt välkommen att anmäla dig till våra nyhetsbrev om projektet som skickas ut regelbundet, där vi uppdaterar om vad som händer just nu. Klicka på länkarna nedan för att läsa tidigare nyhetsbrev.

Nyhetsbrev augusti 2021
Nyhetsbrev maj 2021

Nyhetsbrev februari 2021

Nyhetsbrev december 2020

Nyhetsbrev oktober 2020

Nyhetsbrev september 2020

Nyhetsbrev juni 2020

Nyhetsbrev maj 2020

Nyhetsbrev december 2019

Nyhetsbrev november 2019
Nyhetsbrev oktober 2019
Nyhetsbrev september 2019
Nyhetsbrev augusti 2019
Nyhetsbrev juni 2019
Nyhetsbrev maj 2019

FAQ

Vart kommer hotellet att ligga?
Det toppmoderna hotellet kommer vara beläget mitt i centrala Sundsvall (på den tidigare Norrmalmsparkeringen) strax intill Selångersån och fungera som en naturlig förlängning av centrum mot Norrmalm. Hotellet kommer via gångbron över ån knytas ihop med In:gallerian och utgöra det nya stadskvarteret Noten.

När startar byggnationen och när beräknas det vara färdigt?
Hotellet byggstartades i april 2019 och väntas stå klart under 2021. Uppdateringar kring byggnationen och dess tidsramar kommer att ges löpande här på dios.se under projektets gång.

Hur kommer det se ut?
Det toppmoderna hotellet kommer vara 14 350 kvm stort och innehålla cirka 270 rum. Hotellet kommer även ha gym, restaurang, relax och en stor flexibel konferensavdelning. På takterrassen kommer det att finnas en skybar med utsikt över Stenstaden. Byggnaden siktar på miljöcertifieringen BREEAM-se Very Good, vilket innebär att miljöparametrar som till exempel energi, hälsa, transport, material och utsläpp har behandlats inför byggnationen.

Varför görs byggnationen?
Vår strategi är stadsutveckling och vi vill tillsammans med kommunen och andra aktörer bidra till utvecklingen av Sundsvall genom en inspirerande och levande stadskärna. Det nya stadskvarteret förväntas bli ett spännande inslag i centrum med ett internationell och brokigt utbud. Både invånarantalet och besöksnäringen ökar i Sundsvall och vi tror att en förtätning av staden bidrar till mer liv och rörelse i centrum.

På vilket sätt kommer det påverka mig?
Byggnationen kommer att skapa störningar och vi har förståelse för att det kommer påverka er som lever och verkar i närheten av bygget. Vi kommer, under hela processen, att göra allt vi kan för att det ändå ska vara så bra som möjligt för er. Som exempel så kommer vi att välja produktionsmetod utifrån hur det påverkar er minst. Vad gäller ljudstörningar kommer vi hålla oss inom kommunens ramverk för tillåtna ljudnivåer. Även byggarbetsplatsens arbetstider kommer att följa kommunens riktlinjer och planeras pågå mellan 7:00-20:00.

Vilka aktörer är inblandade i projektet?
Diös Fastigheter AB  Uppdragsgivare och fastighetsägare.
Nordic Choice Hotels – Hyresgäst till Diös och de som driver hotellet.
Krook & Tjäder – Arkitektbyrå som ritat hotellet.
Serneke – Totalentreprenör.

För mer information vänligen kontakta


Anna Dahlgren, affärschef, Diös
Telefon: 010-470 96 57
E-post: anna.dahlgren@dios.se


Ola Novén, projektutvecklare, Diös 
Telefon: 010-470 95 16
E-post: ola.noven@dios.se

Maryanne Karlsson, förvaltare, Diös
Telefon: 010-470 96 52
E-post: maryanne.karlsson@dios.se

 

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring hotellet i Sundsvall skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng