23 september 2021

Clarion Hotel Sundsvall - Den nya sortens hotell

Nyligen invigdes vårt stora hotellprojekt – Clarion Hotel Sundsvall. Här får vi träffa vår kollega, Ola Novén, och ta del av hans tankar och erfarenheter kring projektet.

Vår projektutvecklare, Ola Novén, har lång erfarenhet av stora byggprojekt genom åren. Hos oss har han arbetat sedan 2018 och har varit projektledare för hotellbyggnationen de senaste två åren.

”Något som utmärkt sig lite extra i detta projekt är att hyresgästen varit väldigt engagerad och att även inredningsarkitekten haft en mycket större roll än i projekt jag varit delaktig i förut. Det har varit både kul och lärorikt och framför allt har det varit spännande att få vara en del i att utveckla den nya sortens hotell som Clarion Hotel Sundsvall verkligen är.”

Med den nya sortens hotell menar Ola framför allt ambitionen hotellet har att vara en mötesplats för alla, både tillresta och bofasta. Besökarna lockas dit av god mat, vacker takterass, pool och en atmosfär som inbjuder till såväl kreativa arbetsdagar med gott kaffe i lobbyn som till umgänge med vänner och kollegor på afterwork. 

Ola Novén tillsammans med Lisa Söderberg, vår tidigare kommunikatör, år 2020 på det som senare blev en lyxig takterass. 

I början av september var det officiell invigning och det var då första gången Ola var där som stället inte var en arbetsplats för honom utan en möjlighet att njuta av den färdiga produkten.

 

”Invigningen var jättekul och det har varit bra gehör och idel glada miner sedan öppning! Det är inte bara ett hotell så som ett hotell tidigare har varit. De vill vara ett vardagsrum för alla i staden. Man vill ha det där hänget och det har man verkligen lyckats med.”

 

Clarion Hotel Sundsvall är det första hotellprojektet som Ola varit med och drivit, det är också vårt allra första färdigställda hotellprojekt. 

 

”Jag känner mig stolt över det som blev. En uppsida av jobbet som projektledare är att det finns en tydlig start och ett stopp. Man drar igång och kör så att svetten lackar, sen blir det faktiskt helt klart. Och det här hotellet är ju extra kul på det sättet att det blev så himla fint! 270 rum helt nybyggt och modernt, superfin konferensanläggning och fantastisk restaurang. En otrolig tillgång i en mindre stad." 

Jag tror att ett schysst hotell i den här kalibern tillför så otroligt mycket till staden. Det är där man ses, umgås, gör affärer – som en central för hela staden.

 

Ola tror att det finns ett uppdämt behov av just detta, att få umgås, äta gott på restaurang och njuta i en härlig atmosfär.

 

”Jag ska själv dit snart som gäst. Då ska det bli spännande att se det med andra ögon och att få komma dit och slappna av lite. Bada i takpoolen och äta gott. Och såklart morsa på alla nya medarbetare! Många har jag ju redan sett när jag sprungit där under projektets gång. Det ser jag fram emot!”

Någon gång under hösten 2019 såg det ut så här. Här pågår grundläggning för entrévåningen där gästerna idag kan njuta av gott kaffe i lobbybaren.

Ovan syns den färdigställda lobbybaren och nedan bilder från takbaren, SPA-avdelningen och restaurangen.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng