Case
08 mar 2019

Första spadtaget för hotell i sundsvall

Fredag den 1 mars togs det första officiella spadtaget för det helt nya Clarion-hotellet vi skapar i centrala Sundsvall. Hotellet är del av Diös strategi om stadsutveckling och bidrar till en naturlig förstärkning av centrum. Spadtaget gjordes av Diös vd Knut Rost, Nordic Choice Hotels grundare Petter Stordalen och kommun-styrelsens ordförande i Sundsvall Peder Björk.

När hotellet öppnar kommer det, förutom sina 270 rum, att erbjuda bland annat en takterrass med utsikt över Selångersån, restauranger och barer som kombinerar internationella och lokala influenser samt gym och spa. Ambitionen är att skapa en levande mötesplats för både sundsvallsbor och stans besökare.

- Det känns fantastiskt att vi nu är igång med att bygga Sundsvallsbornas nya hotell och mötesplats. Vi hoppas att hotellet, tillsammans med utvecklingen av IN:Gallerian, blir det nya kvarteret, som bidrar till att fler människor vill vara i centrum. Vi har en mycket bra dialog med Sundsvalls kommun kring stadsutveckling, vilket detta projekt är ett bevis på. Och att vi gör detta tillsammans med vår samarbetspartner Nordic Choice Hotels är en stor drivkraft till att kunna genomföra våra planer. Under senvåren 2021 kommer vi att kunna slå upp dörrarna till det nya hotellet, vilket vi såklart ser mycket fram emot, säger Knut Rost, vd, Diös.

Vill du veta mer om det nya hotellet? Klicka här

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng