Innovationsdrivna Dewire - en stark aktör i IT-staden Sundsvall

På Centralgatan mitt i Sundsvalls stadskärna hittar vi IT-konsultföretaget Dewire. Fyra trappor upp i stenfastigheten Hälsan finns de välutvecklade och inspirerande lokalerna fördelade på två våningar. Rymliga konferensrum blandas med mindre kontorsytor och i hastiga möten med personalen går det att konstatera att inspirationen flödar innanför de moderna väggarna. Med en guidad tur genom lokalerna av Regional manager Tomas Rex får vi veta mer om Dewire.

- Vi jobbar med att sälja tjänster inom IT där vi dels utvecklar olika typer av system men också fungerar som en stöttande/ledande funktion till kunders befintliga verksamhet. En av de första anställda hade sitt kontor i Sundsvall och vi väljer att vara kvar här på grund av att det är en stark och växande IT-stad, säger Tomas.

Vid tre tillfällen har Dewire givits utmärkelsen Årets gasell av Dagens Industri vilket är ett erkännande som årligen delas ut till Sveriges snabbast växande bolag. I början av 2019 blev det klart att Dewire går samman med Knightec, ett företag bestående av konsulter inom teknik och ledarskap. Tomas ser positivt på sammanslagningen och menar att det också ses som ett erkännande för Dewire som bolag. 

- Det som gör oss unika är vår förmåga att omvärldsbevaka och att alltid ligga i framkant avseende teknik och leveransmetoder. Vi anpassar våra arbetssätt beroende på kund vilket innebär att våra insatser ser olika ut från beställare till beställare. Tillsammans med Knightec får vi en större bredd och högre kapacitet och blir således en ännu starkare aktör i branschen, säger Tomas.

Digitaliseringen gör att vi går mot ett allt mer uppkopplat samhälle vilket gör att efterfrågan på smarta IT-lösningar ökar. Dewire arbetar aktivt för att underlätta processen för företagen som står inför förnyelse.   

- Vi hjälper våra kunder med digitaliseringsresan genom att ligga i framkant med både teknik och arbetssätt. Genom att tänka ”outside the box” ser vi till att företagen vi arbetar med alltid känner att de får den senaste informationen och leveransmetoden, avslutar Tomas Rex.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng