Kvarteret Vale i Umeå

Med flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostäder i miljöcertifierade fastigheter skapar vi det nya kvarteret Vale vid Vasaplan i centrala Umeå.

 

Det råder stor utveckling i Umeå med ökande befolkning och tillväxt. Genom kvarteret Vale vill vi tillgodose det växande behovet av fler bostäder, fler moderna arbetsplatser och en variation av urban service.  

Ambitionen är att skapa en attraktiv plats med hög miljöprofil, ett naturligt flöde av människor och attraktiva mötesplatser, Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Första hyresgäst att ta plats i kvarteret blir Försäkringskassan. Vi har tecknat ett grönt hyresavtal om 3 300 kvadratmeter ändamålsenlig kontorsyta som anpassas efter myndighetens uppdrag. Nyproduktionen kommer att miljöcertifieras enligt Svanen.

 


Det här händer just nu

I samband med att vi inleder rivningsarbetet i kvarteret flyttas bussgatan som löper längs med Västra kyrkogatan närmare hotell Mimer. För att möjliggöra den nya och tillfälliga bussgatan tas delar av parken bredvid hotellet i anspråk. Läs mer i vårt senaste nyhetsbrev.

Nyhetsbrev
I våra nyhetsbrev informerar vi om vad som händer på byggarbetsplatsen just nu. 
Januari 2023
December 2022

Om projektet 

Vad: Flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostäder i miljöcertifierade fastigheter intill  Vasaplan i centrala Umeå.
Byggherre: Diös 
Totalentreprenör: Selbergs Entreprenad
Miljö: Svanen
Tidplan: Uppdateras inom kort


Frågor eller funderingar?
Kontakta Anders Taflin, projektansvarig norr
E-post: anders.taflin@dios.se
Telefonnummer: 010-470 95 17

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring kvarteret Vale i Umeå skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng