Kvarteret Vale i Umeå

Med flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostäder i miljöcertifierade fastigheter skapar vi det nya kvarteret Vale vid Vasaplan i centrala Umeå.

*Bilden är en visualisering. Ändringar kan förekomma.

Det råder stor utveckling i Umeå med ökande befolkning och tillväxt. Genom kvarteret Vale vill vi tillgodose det växande behovet av fler bostäder, fler moderna arbetsplatser och en variation av urban service.  

Ambitionen är att skapa en attraktiv plats med hög miljöprofil, ett naturligt flöde av människor och attraktiva mötesplatser, Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

Första hyresgäst att ta plats i kvarteret blir Försäkringskassan. Vi har tecknat ett grönt hyresavtal om 3 300 kvadratmeter ändamålsenlig kontorsyta som anpassas efter myndighetens uppdrag. Nyproduktionen kommer att miljöcertifieras enligt BREEAM-SE, och bostäderna enligt Svanen. 


BRF Kvarteret Vale

I Kvarteret Vale bygger vi 50 moderna lägenheter om 1-4 rum och kök runt hörnet från den livliga gågatan och med Vasaplan som närmsta granne. Högst upp på det åtta våningar höga huset tillskapas tre fantastiska terrasslägenheter med panoramautsikt över Umeås skyline. 

Vi har nu inlett försäljningen av bostadsrätterna i kvarteret. På Svensk Fastighetsförmedlings hemsida finner du vår boväljare och mer information om lägenheterna. 

Har du frågor eller funderingar? Kontakta ansvarig mäklare Jörgen Lundgren, 070-374 82 25

Området 
Vasaplan har länge utgjort en viktig nod för Umeåbor och besökare som på ett hållbart sätt färdas mellan centrum och stadsnära delar. Runt hörnet tar du steget ut på den livliga gågatan som erbjuder flera av stadens mest välbesökta usdestinationer; handelsplatserna Utopia och MVG-gallerian, Rådhustorget, Vänortsparken etc. Med ett rikt utbud av moderna arbetsplatser, butiker, restauranger, caféer, nöjen och upplevelser är stadspulsen påtaglig under dygnets alla timmar. En av platsens många fördelar är närheten till vackra rekreationsområden och avkopplande promenadstråk. Strandpromenaden längs Umeälven ger dig möjlighet att upptäck nya, natursköna, sidor av city.


  


Det här händer just nu

Nyhetsbrev
I våra nyhetsbrev informerar vi om vad som händer på byggarbetsplatsen just nu. 
Oktober 2023
Augusti 2023
Maj 2023
April 2023
Februari 2023
Januari 2023
December 2022

Om projektet 

Vad: Flexibla kontor, lokaler för urban service och välplanerade bostäder i miljöcertifierade fastigheter intill  Vasaplan i centrala Umeå.
Byggherre: Diös 
Totalentreprenör: Selbergs Entreprenad
Miljö: BREEAM-SE & Svanen
Tidplan: Uppdateras inom kort


Frågor eller funderingar om projektet?
Kontakta Andreas Westman, projektledare, Diös
E-post: andreas.westman@dios.se
Telefonnummer: 010-470 98 77

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring kvarteret Vale i Umeå skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!