Hotell i Umeå

Nu fortsätter vi utveckla Umeå genom att skapa ett nytt kvarter som, än så länge, går under namnet kvarteret Magne. Vi genomför projektet tillsammans med Nordic Choice Hotels och arkitekterna Krook & Tjäder. I det nya kvarteret kommer du kunna bo, jobba, äta och dricka, shoppa, upptäcka, må bra, mötas och mycket mer. Kvarteret sträcker sig från, en av Umeås högsta byggnader, Thulehuset till MVG-gallerian mitt i city.

Aktuellt just nu

  • Från och med måndag 19 augusti 2019 stängs Strandgatan av tills vidare (som längst till 2021.12.31) då vi bland annat kommer börja gräva fram dagvatten samt spillvattenledningar under Strandgatan. Om möjligt, välj en annan färdväg. Tack för din förståelse! 

Nyhetsbrev

Lite längre ned på sidan är du varmt välkommen att anmäla dig till våra nyhetsbrev om projektet som skickas ut regelbundet, där vi uppdaterar om vad som händer just nu. Nyhetsbreven laddas även upp här, du finner dem under "Följ bygget - läs våra nyhetsbrev" längre ned. 

Tidplan

Dec 2019-dec 2020: stomme 
Dec 2020-okt 2021: tak och fasad 
Maj 2021-maj 2022: stomkomplettering 
Juni 2022: planerad slutbesiktning

Hotellet 

Strax intill Tegsbrons norra fäste i Umeå står det välkända Thulehuset, som är en av det högsta byggnaderna i Umeå, och består av kontorslokaler för såväl små som stora företag. Strax intill det, kommer det år 2022, finnas ett nytt toppmodernt hotell fyllt med service, möjligheter och mötesplatser. Hotellet kommer bidra med ökade flöden till kvarteret och är en del av vår stadsutvecklingsplan för centrala Umeå.

Miljöklassad byggnad

Hotellet som byggs i kvarteret Magne i centrala Umeå kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå Very Good. Det omfattar såväl hela byggprocessen som den färdiga byggnaden.

Certifieringen ställer hårda krav och säkerstället att fastighetens om byggs starkt bidrar till en bättre miljö. En byggnad som miljöcertifieras inom BREEAM-SE kan jämföras på en nationell marknad.

Kvarteret

Hotellet utgör, tillsammans med Thulehuset och den välbesökta MVG-gallerian, kvarteret Magne som väntas bli ett populärt inslag i centrala Umeå. Utbudet i kvarteret blir en mix av modern handel, bostäder, konferensmöjligheter, kontorsytor för co-working, högklassigt hotellboende, upplevelser och mycket mer.  Allt detta med internationella influenser som bidrar till något helt nytt i Umeå city.

Snabbfakta

Vad: Ett modernt hotell i kvarteret Magne i centrala Umeå
Vem: Diös tillsammans med Nordic Choice Hotels 
Fastighetsbeteckning: Kv Magne 4
Byggstart: Februari 2019
Tillträde: 2022
Miljö: BREEAM-SE, very good
Storlek: 14 500 kvadratmeter och cirka 270 rum
Arkitekt: Krook & Tjäder
Totalentreprenad: Selbergs Entreprenad
Utbud: Gym, relax, restaurang, konferens
Fastighetsägare: Diös 
Pressmeddelande: Klicka här

Följ bygget - läs våra nyhetsbrev

Nyhetsbrev april 2022
Nyhetsbrev december 2021

Nyhetsbrev oktober 2021

Nyhetsbrev augusti 2021

Nyhetsbrev februari 2021

Nyhetsbrev december 2020

Nyhetsbrev augusti 2020

Nyhetsbrev juni 2020

Nyhetsbrev april 2020

Nyhetsbrev mars 2020
Nyhetsbrev december 2019
Nyhetsbrev november 2019
Nyhetsbrev oktober 2019
Nyhetsbrev september 2019
Nyhetsbrev september 2019
Nyhetsbrev augusti 2019
Nyhetsbrev augusti 2019
Nyhetsbrev juli 2019
Nyhetsbrev juni 2019
Nyhetsbrev mars 2019

 

För mer information vänligen kontakta


Göran Fonzén, affärschef, Diös
Telefon: 010-470 98 50
E-post: goran.fonzen@dios.se


Anders Taflin, projektutvecklare, Diös
Telefon: 010-470 95 17
E-post: anders.taflin@dios.se

 

FAQ

Vart kommer hotellet att ligga?
Hotellet, som är en del av vår stadsutvecklingsplan för centrala Umeå, kommer vara beläget vid Tegsbrons norra fäste, strax intill Thulehuset på Storgatan 38. Hotellet väntas bidra med ökade flöden och utgör en viktig del av det nya kvarteret som går under namnet Magne.

När startar byggnationen och när väntas hotellet stå färdigt?
Hotellbyggnationen påbörjas i februari 2019 och beräknas vara klar för tillträde år 2022. Uppdateringar kring byggnationen och dess tidsramar kommer att ges löpande under projektets gång här på dios.se och via nyhetsbrev till våra hyresgäster.

Hur kommer det se ut?
Det fullskaliga hotellet kommer vara 14 500 kvm stort och bestå av 13 våningar med cirka 270 rum. Hotellet får en stor lobby med entré från Storgatan, flexibel konferensavdelning med plats för 500 personer med entré mot Strandgatan samt takterrass med takbar högst upp i hotellet med utsikt över stan som är öppen för både hotellgäster och allmänheten. Hotellet får dessutom gym, relax och restaurang. Fastigheten kommer att ha miljöcertifieringen BREEAM-se Very Good. Det innebär att miljöparametrar som till exempel energi, hälsa, transport, material och utsläpp har behandlats inför byggnationen.

Varför görs byggnationen?
Vår strategi är stadsutveckling och vi vill tillsammans med kommunen, och andra aktörer i Umeå, utveckla staden för att nå målet om att ha 200 000 invånare år 2050. Tanken är att det nya kvarteret ska bidra med något helt nytt i Umeå city. Utbudet kommer vara en brokig mix av modern handel, bostäder, konferensmöjligheter, kontorsytor för co-working, högklassigt hotellboende, upplevelser och mycket mer. Tillsammans med Thulehuset och MVG-gallerian spås kvarteret Magne bli ett inspirerande lyft för Umeås stadskärna.

På vilket sätt kommer det påverka mig?
Byggnationen kommer att skapa störningar och vi har förståelse för att det kommer påverka er som lever och verkar i närheten av bygget. Vi kommer, under hela processen, att göra allt vi kan för att det ändå ska vara så bra som möjligt för er. Som exempel så kommer vi att välja produktionsmetod utifrån hur det påverkar er minst. Vad gäller ljudstörningar kommer vi hålla oss inom kommunens ramverk för tillåtna ljudnivåer. Även byggarbetsplatsens arbetstider kommer att följa kommunens riktlinjer och planeras pågå mellan 7:00-20:00.

Vilka aktörer är inblandade i projektet?
Diös Fastigheter AB -
uppdragsgivare och fastighetsägare.
Nordic Choice Hotels -
hyresgäst till Diös och de som driver hotellet.
Krook & Tjäder -
arkitektbyrå som ritat hotellet.
Selbergs Entreprenad - totalentreprenör

 

 

Anmäl dig till information för projekt

Genom att registrera din mailadress samtycker du till att information kring hotellet i Umeå skickas till denna. Vi skickar nyhetsbrev med uppdateringar kontinuerligt och om du inte längre vill ha informationen så avregistrerar du dig enkelt.

Trevlig läsning önskar vi på Diös!

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng