Västra Stranden – Luleås nya gröna område

Västra Stranden har sedan uppförandet av Bergnäsbron 1954 utgjort det första intrycket av Luleå centrum. Det byggminnesmärkta residenset skvallrar om epoker av liv och rörelse och områdets park- och naturområden har genom åren varit naturliga mötesplatser för såväl unga som gamla. Med en något oklar kvartersstruktur är området en oslipad diamant.

Vår vision med Västra Stranden är att skapa ett första intryck som består. Vi skapar ett grönt kvarter med miljöcertifierade byggnader, effektiva energilösningar, trygga mötesplatser, hållbar dagvattenhantering och mycket mer för att möta den stora efterfrågan på centrala lokaler och bostäder med hög miljöprestanda.

Kvarterets moderna kontorsytor kommer att utgöra ett nav för välkända varumärken. De Svanenmärkta lägenheterna utvecklas för att du som boende ska kunna leva bekvämt i en sund inomhusmiljö med låg klimatpåverkan. De flexibla lokalerna för urban service lockar aktiva restaurang- och gymaktörer som vill vara där det händer. Allt samlat på en plats i ständig rörelse som matchar regionens viljestyrka och tillväxt.Klicka här för att ladda ner en beskriving av området. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng