Området Magasinen i Gävle

Med målet att skapa en myllrande stadsdel som knyter ihop centrum med Gävle strand är det historiska hamnområdet Magasinen under spännande utveckling. Platsen kännetecknas av tidstypiska magasin från handel- och sjöfartsverksamhet och har stor potential att bli en identitetsstark knutpunkt i staden. Området utvecklas i ett nära samarbete mellan Gävle kommun och fastighetsägarna, som tillsammans investerar 45 miljoner i platsen.

Områdets befintliga byggnader, som idag bland annat inrymmer moderna kontorslokaler, bageri och hotell, kommer att rustas upp – liksom miljön mellan husen. Vi jobbar nära våra hyresgäster, Gävle kommun och andra fastighetsägare för att modernisera våra fastigheter i linje med de nya utvecklingsplanerna. 

– Magasinen är ett starkt kontorsnav, vilket ger ett ständigt flöde av människor. Vår ambition är att stärka upp med en bred mix av verksamheter som gör platsen till en trygg, levande och inbjudande plats under dygnets alla timmar,  säger Jennie Järverud, affärschef på Diös i Gävle och ordförande för Magasinsområdets ideella förening.

Snabbfakta 
Projektstart: Prel. våren 2024
Projektägare: Magasinsområdets ideella förening (bestående av Gävle kommun och platsens fastighetsägare)
Byggledare: Hifab 

Nyhetsbrev

Vi kommer löpande under projektets gång att skicka ut nyhetsbrev med information och uppdateringar om utvecklingen av området Magasinen. Genom att prenumerera på utskicken kan du hålla dig uppdaterad om senaste nytt.

Det första nyhetsbrevet skickas ut under Q1 2024.

Prenumerera här

* indicates required

På vilket sätt föredrar du att vi skickar information och uppdateringar till dig?

Du kan avsluta din prenumeration när du vill genom att klicka på länken längst ner i våra e-postmeddelanden.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng