Toppmodern polisstation i Umeå

I ett nära samarbete med Polismyndigheten i Umeå har vi utvecklat en helt ny polisstation med unik arkitektur. De nya lokalerna uppfyller myndighetens högt ställda krav på tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler och bidrar till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för polisens medarbetare.

Den nya polisstationen är en nybyggnation som länkats till en befintlig byggnad på den aktuella adressen, med en total yta om cirka 10 000 kvadratmeter. Det långsiktiga hyreskontraktet löper under flera år och inflyttning i de nya lokalerna skedde under våren 2023.

 Miljöklassad byggnad

Det nya polishuset uppfyller kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå Very Good. Det omfattar såväl hela byggprocessen som den färdiga byggnaden.

Certifieringen ställer hårda krav och säkerställer att fastigheten som byggs starkt bidrar till en bättre miljö. En byggnad som miljöcertifieras inom BREEAM-SE kan jämföras på en nationell marknad.


 

Nyhetsbrev

Genom våra nyhetsbrev informerade vi regelbundet om vad som hände på utvecklingsplatsen. Klicka på länkarna nedan för att ta del av innehållet. 

Nyhersbrev april 2022
Nyhetsbrev december 2021
Nyhetsbrev oktober 2021
Nyhetsbrev maj 2021

Nyhetsbrev februari 2021
Nyhetsbrev november 2020
Nyhetsbrev oktober 2020
Nyhetsbrev augusti 2020

Snabbfakta

Vad: En helt ny polisstation i Umeå
Byggherre: Diös 
Totalentreprenör: Rekab Entreprenad AB
Arkitekt: Sweco
Miljö: BREAAM-SE Very Good
Tidplan: Utvecklingen av den befintliga fastigheten på Signalvägen inleddes juni 2020 och inflyttning skedde under våren 2023. 

- Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Polisen helt nya moderna lokaler i området kring Signalgatan i centrala Umeå. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och den satsning vi nu gör med den nya polisstationen ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av den nya fastigheten, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.