Toppmodern polisstation i Umeå

I ett nära samarbete med Polismyndigheten i Umeå utvecklar vi en helt ny polisstation som med sin unika arkitektur väntas bli en av landets modernaste. De nya lokalerna kommer uppfylla myndighetens högt ställda krav på tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler och bidra till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för polisens medarbetare.

Den nya polisstationen blir en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på den aktuella adressen, med en total yta om cirka 10 000 kvadratmeter. Det långsiktiga hyreskontraktet löper under flera år och inflyttning i de nya lokalerna sker preliminärt hösten 2022.

 Miljöklassad byggnad

Det nya polishuset kommer att uppfylla kraven för miljöklassningssystemet BREEAM-SE, nivå Very Good. Det omfattar såväl hela byggprocessen som den färdiga byggnaden.

Certifieringen ställer hårda krav och säkerställer att fastigheten som byggs starkt bidrar till en bättre miljö. En byggnad som miljöcertifieras inom BREEAM-SE kan jämföras på en nationell marknad.


 

Nyhetsbrev

Genom våra nyhetsbrev informerar vi regelbundet om vad som händer på utvecklingsplatsen. Klicka på länkarna nedan för att ta del av innehållet. 

Nyhersbrev april 2022
Nyhetsbrev december 2021
Nyhetsbrev oktober 2021
Nyhetsbrev maj 2021

Nyhetsbrev februari 2021
Nyhetsbrev november 2020
Nyhetsbrev oktober 2020
Nyhetsbrev augusti 2020

Snabbfakta

Vad: I ett nära samarbete med Polismyndigheten i Umeå utvecklar vi en helt ny polisstation som med sin unika arkitektur väntas bli en av landets modernaste och bidra till en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för polisens medarbetare. 
Byggherre: Diös 
Totalentreprenör: Rekab Entreprenad AB
Arkitekt: Sweco
Miljö: BREAAM-SE Very Good
Tidplan: Utvecklingen av den befintliga fastigheten på Signalvägen inleddes juni 2020 och preliminär inflyttning i de nya lokalerna väntas ske under hösten 2022. 

- Det känns riktigt bra att kunna erbjuda Polisen helt nya moderna lokaler i området kring Signalgatan i centrala Umeå. Umeå är en av Sveriges snabbast växande städer och den satsning vi nu gör med den nya polisstationen ligger helt i linje med vår strategi om stadsutveckling. Nu ser vi fram emot att få påbörja utvecklingen av den nya fastigheten, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå.

 

 

 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng