Välkommen till Söderbo!

Söderbo är ett nybyggt stadskvarter på söder i centrala Östersund. I kvarteret finns över 80 bostäder med i direkt anslutning till både natur och stadsliv, och en unik sjö- och fjällutsikt. I närheten finns också livsmedelsbutiker, kaféer, restauranger, gym och mycket mer.

Det moderna bostadsområdet mitt på söder i centrala Östersund 

Kvarteret

Söderbo är det självklara valet för dig som vill bo hållbart och modernt mitt på söder i centrala Östersund. Här bor du bra, bekvämt och med närhet till allt. Du tar dig enkelt till olika grönområden, motionsspår och friluftsmöjligheter. Ett stenkast hemifrån finner du stadsliv, gemenskap och mat- och dryckupplevelser i världsklass. Utanför fönstret har du all annan tänkbar service så som goda kommunikationsmöjligheter, gym, shopping och livsmedelsbutiker. Kvarteret Söderbo är för dig som ställer höga krav på ditt boende, din omgivning och vill vara del av någonting helt nytt.

Ett hållbart boende

Som hyresgäst i Söderbo bor du i ett Svanenmärkt hem. Med Svanen tar vi ansvar för att du som hyresgäst får bo i en sund inomhusmiljö med låg miljöpåverkan. De höga kraven i Svanenmärket innebär att byggnaden har en låg energiförbrukning och vi garanterar att alla material är noga utvalda för att inte innehålla några miljö- och hälsofarliga kemikalier. Med vatten- besparande blandare och energieffektiva vitvaror får du en låg driftskostnad och sparar på naturens resurser. Vi kommer också att erbjuda bilpool till den som önskar. Utöver det kommer vi att införa Huskurage i samtliga hyreshus, vilket är en ideell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relation.

Läs mer på huskurage.se

Hyresrätter

Kvarteret Söderbo innehåller 85 hyresrättslägenheter som har genomgående modern standard. Storleken på lägenheterna varierar mellan 1:or och 2:or på mellan 39-48 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong där de som är placerade närmast Bangårdsgatan har fransk balkong.

Utöver de 85 hyreslägenheterna finns fyra kommersiella lokaler och ett parkeringsdäck med 36 p-platser.

Fakta om bostadskvarteret Söderbo

Vad: hyresrättslägenheter mitt på söder i centrala Östersund
Antal: 85 st
Storlek: 1:or och 2:or på mellan 39 till 48 kvadratmeter
Standard: samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin, torktumlare, balkong där de som är placerade närmast Bangårdsgatan har fransk balkong och genomgående modern standard.
Miljö: Svanenmärkt byggnad
Adress: Bangårdsgatan 15, Östersund
Parkeringsmöjligheter: fastigheten erbjuder ett parkeringsdäck med 36 parkeringsplatser.
Byggstart: början av sommaren 2019
Färdigställt: inflyttningen påbörjades under september - december 2020
Fastighetsägare: Diös 
Totalentreprenör: Peab Sverige
Arkitekt: GisteråSjöstrand Arkitektur
Övrigt: I gatuplan finns fyra kommersiella lokaler på totalt drygt 300 kvadratmeter.

Har du frågor? Vänligen kontakta 


Viktoria Svande, bostadsuthyrare, Diös
Telefon: 0770-33 22 00
E-post: soderbo@dios.se

Planlösning våningsplan

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng