Vill du bli en Söderbo?

Söderbo är ett nybyggt stadskvarter på söder i centrala Östersund. I kvarteret kommer det att finnas över 80 nybyggda bostäder med absolut närhet till både natur och stadsliv -dessutom en unik sjö- och fjällutsikt. I närheten finns livsmedelsbutiker, kaféer, restauranger, gym och mycket mer. Vill du också bli en Söderbo? Anmäl dig längre ner på sidan. Inflyttning redan i september!

Snart är det dags! Boka din tid för inflyttning i gröna och gula huset 

Vi ser fram emot att inom kort få önska dig varmt välkommen till din nya bostad. Med hänsyn till rådande pandemi och för att minska risken för trängsel i hiss och trapphus kommer inflyttning ske enligt ett angivet tidsschema. Du som hyresgäst bokar själv in vilket datum och mellan vilka tider du vill flytta in via länkarna nedan. Under din bokade tid har du och ditt eventuella flyttsällskap företräde att nyttja hissen och parkera utanför porten. 

Vi ber er respektera tidsschemat och hålla er inom ramarna för era bokade tider. Vi hjälps alla åt att hålla avstånd för att minimera risken för smittspridning.

Till dig som är blivande hyresgäst i gröna huset (Bangårdsgatan 15E): boka din tid under perioden 27/11-1/12 via denna länk: 

https://outlook.office365.com/owa/calendar/SderboHusB@diosfastigheter.onmicrosoft.com/bookings/

Till dig som är blivande hyresgäst i gula huset (Bangårdsgatan 15G): boka din tid under perioden 26/11-1/12 via denna länk: 

https://outlook.office365.com/owa/calendar/SderboHusC@diosfastigheter.onmicrosoft.com/bookings/

 

Välkommen till Söderbo -det moderna bostadsområdet mitt på söder i centrala Östersund 

 

Besök ditt nya boende

Är du intresserad av att bo i kvarteret Söderbo? Vi har tagit fram digitala visningar för dig som vill besöka lägenheterna digitalt. Nedan finns en 2 rok samt en 1 rok. Välkommen in och känn dig som hemma i våra välplanerade bostäder.

Ps. använd gärna måttbandet i vänster nedre hörn för att mäta runt om i lägenheten.

Kvarteret

Söderbo kommer vara det självklara valet för dig som vill bo hållbart och modernt mitt på söder i centrala Östersund. Här bor du bra, bekvämt och med närhet till allt. Du tar dig enkelt till olika grönområden, motionsspår och friluftsmöjligheter. Ett stenkast hemifrån finner du stadsliv, gemenskap och mat- och dryckupplevelser i världsklass. Utanför fönstret har du all annan tänkbar service så som goda kommunikationsmöjligheter, gym, shopping och livsmedelsbutiker. Kvarteret Söderbo är för dig som ställer höga krav på ditt boende, din omgivning och vill vara del av någonting helt nytt.

Ett hållbart boende

Som hyresgäst i Söderbo kommer du bo i ett Svanenmärkt hem. Med Svanen tar vi ansvar för att du som hyresgäst får bo i en sund inomhusmiljö med låg miljöpåverkan. De höga kraven i Svanenmärket innebär att byggnaden har en låg energiförbrukning och vi garanterar att alla material är noga utvalda för att inte innehålla några miljö- och hälsofarliga kemikalier. Med vatten- besparande blandare och energieffektiva vitvaror får du en låg driftskostnad och sparar på naturens resurser. Vi kommer också att erbjuda bilpool till den som önskar. Utöver det kommer vi att införa Huskurage i samtliga hyreshus, vilket är en ideell förening med mål att förebygga och förhindra våld i nära relation.

Läs mer på huskurage.se

Hyresrätter

Kvarteret Söderbo kommer innehålla 85 hyresrättslägenheter som har genomgående modern standard. Storleken på lägenheterna varierar mellan 1:or och 2:or på mellan 39-48 kvadratmeter. Samtliga lägenheter har balkong där de som är placerade närmast Bangårdsgatan har fransk balkong.

Utöver de 85 hyreslägenheterna bygger vi även fyra kommersiella lokaler och ett parkeringsdäck med 36 p-platser.

Fakta om bostadskvarteret Söderbo

Vad: hyresrättslägenheter mitt på söder i centrala Östersund
Antal: 85 st
Storlek: 1:or och 2:or på mellan 39 till 48 kvadratmeter
Standard: samtliga lägenheter kommer vara utrustade med tvättmaskin, torktumlare, balkong där de som är placerade närmast Bangårdsgatan har fransk balkong och genomgående modern standard.
Miljö: Svanenmärkt byggnad
Adress: Bangårdsgatan 15, Östersund
Avgift: när månadsavgifterna är fastställda kommer vi meddela det på vår hemsida samt i våra sociala medier. Följ oss gärna där.
Parkeringsmöjligheter: På fastigheten bygger vi ett parkeringsdäck med 36 parkeringsplatser.
Byggstart: början av sommaren 2019
Inflytt: september - december 2020
Fastighetsägare: Diös 
Totalentreprenör: Peab Sverige
Arkitekt: GisteråSjöstrand Arkitektur
Övrigt: I gatuplan kommer det finnas fyra kommersiella lokaler på totalt drygt 300 kvadratmeter.

Har du frågor? Vänligen kontakta 


Åsa Wingman, bostadsförvaltare, Diös
Telefon: 0770-33 22 00
E-post: soderbo@dios.se


Viktoria Svande, bostadsuthyrare, Diös
Telefon: 0770-33 22 00
E-post: soderbo@dios.se

Planlösning våningsplan

Intresseanmälan 

Välkommen att göra intresseanmälan om du är intresserad av att flytta till kvarteret Söderbo. 

Här kan du läsa om hur vi lagrar dina personuppgifter när du söker boende hos oss. 

Här kan du anmäla intresse för en lägenhet i kvarteret Söderbo (intresseanmälan är ingen garanti för att få bostad utan endast en intresseanmälan)

Vilken storlek på lägenhet är du intresserad av?

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng