A-Assistans valde kvarteret Söderbo - "Det är en optimal plats för vår verksamhet"

I gatuplan i det nybyggda klargröna lägenhetshuset i kvarteret Söderbo finns assistansföretaget A-Assistans etablerade sedan ett par månader tillbaka. Hit välkomnar Marlene Oelke och kollegan Maria Wenehed sina kunder till en inbjudande kontorsmiljö med stora fönster ut mot den aktiva gatan.

Rätt läge och god tillgänglighet stod högst upp på priolistan när Marlene och Maria började gå i tankarna om att byta lokal. När de, efter nära dialog med sin kontaktperson på Diös, blev presenterade för kvarteret Söderbo kändes det snabbt rätt. Lokalen är belägen ett stenkast från den absoluta stadskärnan med en busshållsplats just utanför entrén och möjlighet till handikapparkeringar precis intill lokalen. Dessutom kunde de vara med och bestämma utformningen på kontorsmiljön för att den på bästa sätt skulle kunna främja verksamheten. 

-       Det som lockade med Söderbo var läget, tillgängligheten och att allt var nytt och fräscht. Nu har vi funnits här i ett par månader och allt känns jättebra – helt klart över förväntan. Detta är en optimal plats för vår verksamhet här i Östersund, säger Marlene Oelke.

Nu har vi funnits här i ett par månader och allt känns jättebra – helt klart över förväntan, säger Marlene Oelke

Kvarteret fylls succesivt med spännande innehåll som ska sätta en urban touch på området och bidra till en levande stadsdel. När Marlene visualiserar kvarteret om fem år är det ett blandat utbud av aktörer och ännu mer aktivitet i området hon ser framför sig.

-       Om fem år ser vi framför oss att det är fullt bebyggt, med ännu mer handel, bostäder, liv och rörelse. Vi håller tummarna för att ett mysigt café eller butik öppnar i närheten av oss. Vi är glada över att vara en del av kvarteret Söderbo redan från start, avslutar Marlene Oelke.

Vill du, liksom A-Assistans, också etablera din verksamhet i kvarteret Söderbo i hjärtat av den växande stadsdelen Söder? Kontakta Viktoria Svande på viktoria.svande@dios.se eller 010-470 96 06.