LF Västernorrland satsar i Sundsvall – ”Vi skapar en arena som är rustad för framtidens marknad”

En positiv, prestigelös och hjälpsam företagskultur beskrivs av många som en viktig framgångsfaktor för att driva ett starkt bolag. I egenskap av både arbetsplats och mötesplats blir kontoret en naturlig arena för att bygga och stärka kultur. Några som verkligen skriver under på det är LF Västernorrland. När både kontor och arbetssätt ska utvecklas bjuds de främsta kulturbärarna – bolagets medarbetare – in att tycka till kring den blivande utformningen.

Det är mitt i centrala Sundsvall, omgivet av en bred variation av serivce, det nästan 1900 kvadratmeter stora fullservicekontoret växer fram. Tidigare butikslokaler och galleriagångar omvandlas till flexibel och aktivitetsbaserad kontorsyta som ska möjliggöra för LF Västernorrlands ca 75 medarbetare att möta nya arbetssätt och trender – men också stärka tillgängligheten mot kund. Workshops, regelbundna kommunikationsmöten och namntävlingar för att döpa de blivande mötesrummen är bara några exempel på hur LF arbetat för att skapa delaktighet i utvecklingen av det nya kontoret. Håkan Svelander, säkerhetschef på Länsförsäkringar Västernorrland, berättar om bolagets satsning. 

–      I takt med att vi vuxit i både medarbetarantal och kompetens har behovet av nya, mer flexibla, lokaler vuxit sig starkare. De senaste åren har lärt oss att bli mer digitala och att arbeta mer över avdelningsgränserna, vilket gjorde att vi började se över vårt arbetssätt. Vi har tagit inspiration från våra andra kontor runt om i Sverige, och särskilt sneglat på våra kollegor i Östersund, säger Svelander.

Direkt efter sommaren 2022 gjorde LF Västernorrland en intern flödesmätning som visade att mycket av arbetstiden spenderas i både planerade och spontana möten. I sitt nya aktivitetsbaserade kontor har man tagit fasta på det genom att tillskapa ett spektrum av mötesytor; stora konferensrum, mindre mötesrum, tysta bås och gemensamhetsytor. För fokuserat arbete kommer medarbetarna själva kunna välja vilket skrivbord de vill sitta vid för dagen. Som ett komplement erbjuds även distansarbete – ett upplägg som skräddarsys i dialog med närmsta chef. 

–      Vi vill kunna erbjuda våra medarbetare ett flexibelt arbetsliv. Flödesmätningen gav oss en tydlig bild av vad vi behövde göra för att skapa en arbetsplats som ger rätt förutsättningar att utföra sitt jobb. Våra ledare har hög närvaro på kontoret och lever nära sina team. Den lyhördheten bidrar till trygghet och trivsel som gör att man vill komma till kontoret, säger Svelander.

Som kundägt bolag är den gemensamma målbilden glasklar – kunden kommer alltid i första rummet. På samma sätt som kontorsytan optimeras för medarbetarna, utvecklas besöksdelen för att erbjuda kunden den bästa upplevelsen. Genom att skapa ett kontor som blir lika mycket en mötesplats som arbetsplats, stärker LF Västernorrland sin position i bank- och försäkringsstaden Sundsvall.   

–      Utifrån vår värdegrund och tydliga kundfokus skapar vi en arena som är rustad för framtidens marknad. Med nytt kontor får vi nya förutsättningar att utveckla vårt uppdrag och skapa en ännu starkare gemenskap över avdelningsgränserna. Mer strategiskt arbete och en ännu roligare arbetsplats, avslutar Håkan Svelander.  

Läs mer om LF Västernorrland genom att klicka här. Vill du veta mer om vad vi kan erbjuda inom ramarna för ett aktivitetsbaserat arbetssätt? Klicka här. 

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng