Diös förvärvar två fastigheter i Gävle

Diös stärker sin portfölj och förvärvar två fastigheter i Gävle: en nyproducerad kontorsfastighet i expansiva Ersbo och en fastighet bestående av kontor och annan kommersiell verksamhet som kompletterar det befintliga beståndet i stadsdelen Alderholmen som är under tillväxt. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 103 miljoner kronor. Säljare är Ersand Invest och tillträde sker per den 1 april 2021.

Fastigheterna i Ersbo och Alderholmen.

Både området kring Ersbo och stadsdelen Alderholmen är under stark tillväxt och utveckling. Nu stärker Diös sitt befintliga bestånd i respektive område med total uthyrningsbar yta motsvarande 8000 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

–  Gävle växer med ett modernt företagsklimat, stark entreprenörsanda och gott samarbete mellan kommun och näringsliv. Med bland annat etableringen av Microsofts nya datahallar har Ersbo varit ett område vi varit extra intresserade av att satsa i. På Alderholmen har vi sedan en tid tillbaka aktivt arbetat för att stärka platsen, och genom att addera en fastighet till vår portfölj utökar vi den möjligheten. Gävle är en av våra 15-minutersstäder som präglas av ett aktivt livsstilsval och god tillgänglighet, något som förvärven i både Ersbo och Alderholmen stärker. Nu ser vi fram emot att utveckla och förvalta båda fastigheterna, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

–Vi är glada över affären med Diös och känner stark tilltro till deras utvecklingsplaner för båda fastigheterna, säger Erik Sandström, vd, Ersand Invest.  

SkandiaMäklarna Kommersiella i Stockholm var rådgivare till säljaren i samband med affären.

För ytterligare information kontakta gärna:

Annie Franzon, transaktionschef, Diös
Telefon: 010-470 95 08
E-post: annie.franzon@dios.se

Erik Sandström, vd, Ersand Invest
Telefon: 070-620 98 81
E-post: erik@ersand.se

 

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 24,5 mdkr, ett bestånd om 329 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 455 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng