Diös förvärvar ytterligare en kontorsfastighet i Borlänge

Nu är det klart att Diös förvärvar en modern kontorsfastighet på Humanistgatan i Borlänge. I den fullt uthyrda fastigheten finns bland annat Sweco, Skanska, Mockfjärds och Borlänge kommun som hyresgäster. Överenskommet fastighetsvärde uppgår till 80 miljoner kronor. Säljare är Fastighets AB Hushagen och tillträde sker 1 juni.


Den förvärvade fastigheten på Humanistgatan i Borlänge. 

Förvärvet kompletterar och stärker Diös erbjudande om attraktiva kontor i Borlänge. Fastigheten är strategiskt belägen i närheten av Dalarna Science Park och platsen där Diös utvecklar Trafikverkets nya huvudkontor. Den totala uthyrningsbara ytan omfattar 4000 kvadratmeter. Transaktionen sker i bolagsform och redovisas andra kvartalet 2021.

  Detta är vårt andra förvärv av attraktiva kontorsfastigheter i Borlänge på kort tid, och ytterligare en viktig pusselbit i att stärka vårt erbjudande inom moderna kontor på strategiska platser. Vi ser mycket fram emot att förvalta och utveckla fastigheten och skapa en god relation med våra nya hyresgäster, säger Annie Franzon, transaktionschef, Diös.

– Vi är glada över affären med Diös, som är en långsiktig fastighetsägare och en bra drivkraft i utvecklingen av Borlänge, säger Jörgen Isaksson, vd, Fastighets AB Hushagen.  

Diös är en marknadsledande fastighetsägare som satsar på flera platser i Borlänge - bland annat genom utvecklingen av framtidens kontor till Trafikverket, utvecklingen av Högskolan Dalarnas nya campus i centrum och planer för fler etableringar inom urban service.

För ytterligare information kontakta gärna:

Annie Franzon, transaktionschef, Diös.
Telefon: 010-470 95 08
E-post: annie.franzon@dios.se   

Jörgen Isaksson, vd, Fastighets AB Hushagen
Telefon: 070-347 58 89
E-post: jorgen.isaksson@hushagen.se  

 

Diös Fastigheter äger och utvecklar både kommersiella fastigheter och bostadsfastigheter i prioriterade tillväxtstäder. Med ett fastighetsvärde om 24,5 mdkr, ett bestånd om 329 fastigheter och en uthyrningsbar yta om 1 455 tkvm, är visionen att skapa Sveriges mest inspirerande städer. Marknaden sträcker sig från Borlänge till Luleå med huvudkontor i Östersund. Bolaget har sedan starten 2005 haft en kontinuerlig värdetillväxt i fastighetsportföljen och aktien är noterad på Nasdaq OMX Stockholm, Mid Cap. Läs mer om Diös på www.dios.se

Diös Fastigheter AB (publ), Box 188, 831 22 Östersund  |  Tel: +46 770-33 22 00, info@dios.se, www.dios.se  |  Org.nr: 556501-1771

För att din upplevelse på Diös.se skall bli så bra som möjligt tillämpar vi cookies. Läs mer om Cookies här.

Acceptera och stäng